15 / 05 / 2024

sağlık birimi zorunluluğu

sağlık birimi zorunluluğu

Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli, 500'den fazla yatağa sahip konaklama tesislerinde sağlık ünitesi kurmak zorunlu olacak. Konaklama tesisindeki sağlık ünitesi, şikayet halinde ve gerektiğinde il sağlık müdürlüğünce her zaman denetlenecek...

Mst Grup Sağlık Ve Turizm Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Mst Grup Sağlık Ve Turizm Hizmetleri Limited Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Enis Malik Mengüç ve Uğur Ülgül ortaklığında kuruldu.

Sağlık Bakanlığı'na gıda güvenliği için denetim çağrısı yapıldı!

Kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'numune' kararı tartışmalara sebep olmuştu. Bu kararla birlikte gıda güvenliğinin risk olduğu konuşuldu ve Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol denetimlere önem verilmesine dikkat çekti. Doğruyol’a göre Tarım Bakanlığı denetimleri eksik…

Sağlık Bakanlığı kura ne zaman açıklanacak? Kura işçi alımı ne zaman açıklanıyor?

Sağlık Bakanlığı’nın yapacak olduğu için alımı için kura tarihleri merak konusu oldu. Sağlık bakanlığı 10.900 işçi alımı başvuruları 22-27 Mart tarihleri arasında alındı. Başvuruların bitmesiyle birlikte adaylar kura tarihi adını araştırmalara başladı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Lise, önlisans, lisans mezunları havalara uçacak! Sağlık Bakanlığı 31.600 personel alacak!

Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı için hummalı bir şekilde çalışıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde bu konuya dair açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Sağlık personeli KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar..

Sağlık Bakanlığı geçen sene olduğu gibi bu sene de 42 bin 500 personel alacak. İkinci etap Sağlık Bakanlığı alımları ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama yapılması bekleniyor.

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

14 Mart Tıp Bayramı yaklaşırken, yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda çalışan, pandemi, deprem gibi en zor günlerde görev üstlenen sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı borç içinde yaşıyor.

Acıbadem Sağlık Grubu, Sırbistan’da hastane alıyor!

Acıbadem Sağlık Hizmetleri, iştiraki Acıbadem City Clinic BV (ACC BV) aracılığıyla Sırbistan’ın önde gelen özel sağlık sunucuları arasında yer alan Bel Medic Grup’u satın alıyor...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Başiskele'ye sağlık tesisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Yeniköy’de termal suyun bulunduğu bölgeye sağlık turizmi için tesis inşa edecek. 

İzonil İzolasyon İnşaat Ve Sağlık Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzonil İzolasyon İnşaat Ve Sağlık Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Süfyan Burak Doğuş tarafından kuruldu.

Sarıyer'e sağlık merkezi inşa ediliyor!

Sarıyer Belediyesi, Maden Mahallesi'nde yeni bir sağlık ve yaşam merkezi için çalışmalara başladı. Merkeze koronavürüse karşı aşı geliştirme çalışmaları yapan Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin isimleri verilecek.

Blue Origin Turizm Sağlık İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Blue Origin Turizm Sağlık İnşaat Anonim Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Burak Talu ve Uğur Talu ortaklığında kuruldu.

Bağcılar'a 6 yeni sağlık merkezi inşa edilecek! 

Bağcılar Belediyesi, pandemi döneminde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için 6 aile sağlık merkezi inşa edecek. 

Rmb Grup İnşaat Sağlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rmb Grup İnşaat Sağlık Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Taşğın, Muhammet Taşğın ve Ramadan Uçar tarafından kuruldu.

sağlık birimi zorunluluğu Haberi

sağlık birimi zorunluluğu

Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli 500'den fazla yatağa sahip konaklama tesislerinde sağlık birimi kurulacak. Fizik tedavi ve rehabilitasyon, obeziteyle mücadele, diyabet ve ayaktan kanser tedavisi görenlere koruyucu ve destekleyici nitelikte birimler oluşturulabilecek.


Sağlık Bakanlığı, konaklama tesislerinde sunulacak sağlık hizmetleriyle ilgili yayımladığı genelgeye göre, konaklama tesisindeki sağlık ünitesi aynı ilde faaliyet gösteren bir özel hastaneye bağlı açılabilecek, bu ünitenin tüm faaliyetlerinden söz konusu hastane sorumlu olacak.


Bağımsız ünitelerse planlama kapsamında ve hekim sorumluluğunda kurulacak. Sağlık birimlerindeki hekimler tam veya kısmi zamanlı çalışacak. 


-Koruyucu ve destekleyici birimler planlama kapsamında kurulacak


Sağlık ünitelerinde, akut tedavisinin tamamlanması ve tesiste konaklaması kaydıyla fizik tedavi ve rehabilitasyon, obeziteyle mücadele, diyabet, diyaliz ve ayaktan kanser tedavisi görenlere yönelik koruyucu ve destekleyici birimler planlama kapsamında kurulacak. Tesisin bulunduğu ildeki özel hastaneler...