02 / 05 / 2024

şahinbey savaş müzesi genişletilecekmi

şahinbey savaş müzesi genişletilecekmi

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi’nin bitişiğindeki binayı kamulaştırmasının ardından restorasyonu tamamlayarak müzeyi genişletecek. Ayrıca müzenin altında ikinci mağarayı da açacak...

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Gaziantep Savaş Müzesi'nin yanındaki binalar yıkılıyor!

Gaziantep savunmasını ve kurtuluş mücadelesini anlatan Şahinbey Belediyesi Savaş Müzesinde başlatılan genişletme ve yenileme çalışması kapsamında müze yanında yer alan iki binanın kamulaştırması tamamlanarak yıkımına başlandı.

Çanakkale Müzesi Kocaeli'de açıldı!

1915 Çanakkale Saddulbahir Savaş Malzemeleri Özel Müzesi, İzmit Outlet Center'da açıldı, 29 Mart'a kadar ücretsiz gezilebilecek Müze sahibi Ahmet Uslu, katılımcılara tüm eserlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Truva Müzesi'nin inşaatı devam ediyor!

Çanakkale Savaşlarının 2015'teki 100. yıldönümü kutlamalara yetiştirilmesi planlanan Truva Müzesi'nin yapımı sürüyor. Çanakkale'ye 1 milyon turist getirilmesi hedefine önemli katkıda bulunacak olan müzenin 22 milyon TL'ye mal olacağı belirtildi.

Mütareke Evi Müzesi yeni yüzüyle hizmette!

Kurtuluş Savaşı sonrası büyük öneme sahip Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı, 1937'de müzeye dönüştürülen Mudanya Mütareke Evi Müzesi'sinin restorasyonunun tamamlanması ve tekrar ziyarete açılması dolayısıyla tören yapıldı...

Mudanya Mütareke Evi Müzesi yeniden ziyarete açıldı!

Kurtuluş Savaşı sonrası büyük öneme sahip Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı, 1937'de müzeye dönüştürülen Mudanya Mütareke Evi Müzesi'sinin restorasyonunun tamamlanması ve tekrar ziyarete açılması dolayısıyla tören yapıldı.

Saros Körfezi'nde, su altı tarih müzesi oluşturuldu!

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB), Keşan Belediyesi ve Ege Üniversitesi'nce hazırlanan proje kapsamında liman açıklarında Çanakkale Savaşları'nın su altında canlandırılması amacıyla Su Altı Tarih Müzesi oluşturuldu.

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Kütahya'da açıldı!

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Kütahya'da açıldı. Zafer Meydanı'nda açılan gezici müzede, Çanakkale Savaşları'nı anlatan yaklaşık 4 bin materyal yer alıyor. Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa İngenç açılışta konuşma yaptı.

Londra'daki İmparatorluk Savaş Müzesi 40 milyon sterline restore edildi!

İngiltere'nin başkenti Londra' daki İmparatorluk Savaş Müzesi 40 milyon sterlin tutan restorasyonun ardından kapılarını yarın ziyaretçilere açacak. 1. Dünya Savaşı bölümüne 60 yeni obje eklendi...

Çanakkale 100. Yıl Müzesi İzmir'de açıldı!

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objelerle, resim ve malzemelerin sergilendiği "Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi/Şehitler diyarından Anadolu'ya" İzmir'de ziyarete açıldı...

Çanakkale Müzesi Kozan'da açıldı!

Adana Kozan Belediyesi' nin kültür etkinlikleri kapsamında Türkiye Gaziler Vakfı Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’ nde yer alan savaş malzemelerinin bir bölümü ilçede halkın ziyaretine açıldı...

Gaziantep Savaş Müzesi genişletiliyor!

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi’nin bitişiğindeki binayı kamulaştırmasının ardından restorasyonu tamamlayarak müzeyi genişletecek. Ayrıca müzenin altında ikinci mağarayı da açacak...

şahinbey savaş müzesi genişletilecekmi Haberi

şahinbey savaş müzesi genişletilecekmi


Şahinbey Belediyesi, Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi’nin bitişiğindeki binayı kamulaştırmasının ardından restorasyonu tamamlayarak müzeyi genişletecek. 


Şehreküstü bölgesinde bulunan Gaziantep Savaş Müzesi ile ilgili açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzesi yoğun ilgiden dolayı oldukça fazla ziyaretçi alıyor. Bu nedenle hem müzemizin genişletilmesi hem de yeniden restore edilmesi noktasında çalışmalara başladık. İlk olarak müzemizin bitişiğindeki binanın kamulaştırmasını yaptık. Şimdi ön taraftaki dükkanları yıkıyoruz. Binanın restoresini tamamlayarak savaş müzemizi genişleteceğiz. Bu çalışmamıza ek olarak savaş müzemiz altında bulunan ikinci mağaramızı da ziyaretçilere açacağız. Amacımız dünyaya örnek olan Gaziantep savunmasının destansı öyküsünü daha geniş kitleler tarafından görünmesini, bilinmesini sağlamaktır.” dedi.


Zaman...