05 / 05 / 2024

sahipsiz araziler nasıl alınır

sahipsiz araziler nasıl alınır

Hali araziler, sahipsiz ve boş/içinde hiçbir şey olmayan arazilere deniyor. Bu tür araziler 2b arazileri olarak da ifade ediliyor. Peki, hali arazi satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Atıl araziler tarıma nasıl kazandırılacak?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü yazısında atıl arazilerin tarıma nasıl kazandırılacağını yazdı. İşte Bayer'in o yazısı...

2016 yılı çevre temizlik vergisi nasıl ödeniyor?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor. Peki, 2016 yılı çevre temizlik vergisi nasıl ödeniyor?

Tapu cins değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

Bir arsa veya araziler üzerine yeni bina inşa edilmesi veya mevcut binanın yıkılarak arsa haline dönüştürülmesi halinde tapu cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

Tarım arazisi nasıl imara açılır?

İmar Kanunu ve yönetmelikleri gereğince bu araziler üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Yapılaşmanın mümkün olabilmesi için tarım arazisinin imara açılması gerekiyor. Peki, tarım arazisi nasıl imara açılır? Tarla nasıl arsa olur?

2b arazi alım başvurusu nasıl yapılır?

Orman vasfını kaybetmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler 2b arazi olarak tanımlanıyor. Bu arazilerin satışı haksahiplerine yapılıyor. Peki, 2b arazi alım başvurusu nasıl yapılır?

2b arazi fiyatları nasıl tespit edilir?

Sahipsiz ve içinde hiçbir şey olmayan arazilere 2b arazi deniyor. ''2b arazi'' 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazi fiyatları nasıl tespit edilir?

2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

2b araziler; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış alanlar olarak ifade ediliyor. Peki, 2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

Hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Araziler, imara kapalı olan toprak parçaları oluyor. Bu arazilere bir kişi sahip olabileceği gibi birden fazla kimse de sahip olabiliyor. Peki, hisseli arazi satışı nasıl yapılır?

Emlak vergisini indirimli ödeme nasıl yapılır?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Vergide kimi taşınmazlar için vergi indirimli uygulanabiliyor. Peki, emlak vergisini indirimli ödeme nasıl yapılır?

İnşaat halindeki binanın emlak vergisi nasıl ödenir?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki, henüz inşaat çalışmaları tamamlanmamış bir ev aldığınızı düşünelim. İnşaat halindeki binanın emlak vergisi nasıl ödenir?

Apartman dairesi emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, tüm ev ve işyerleri ile arsa ve araziler için ödeniyor. Peki, bir apartman dairenizin olduğunu düşünelim. Bu ev için vergi ödeyecek misiniz? Apartman emlak vergisi ne kadar? Apartman dairesi emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi gecikme zammı nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Her sene ödenmesi gereken bu vergi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye veriliyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne olur? Emlak vergisi gecikme zammı nasıl hesaplanır?

sahipsiz araziler nasıl alınır Haberi

sahipsiz araziler nasıl alınır

Hali arazi satışı nasıl yapılır?

Hali araziler, sahipsiz ve boş/içinde hiçbir şey olmayan arazilere deniyor. Bu tür araziler 2b arazileri olarak da ifade ediliyor.


6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde orman vasfını kaybetmiş hazine araziler, 2b arazisi olarak ifade ediliyor.


Peki hali arazi satışı nasıl yapılır? Hali araziler olan 2b arazileri için başvurular nereye yapılır, başvuru süresi ve gereken belgeler nelerdir?


Hali/2b arazisi başvuru yerleri

- Defterdarlık,

- Mal müdürlükleri,

- Ziraat Bankası şubeleri ve internet üzerinden "2B ve tarım arazileri" tahsilat hesabı.


Hali/2b arazi başvuruları için gereken belgeler

- Başvuru dilekçesi,

- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

- Başvuru bedelin yatırıldığına dair makbuz,

- Veraset ilamının onaylı örneği (kanuni mişrasçılardan mirasçı olduğunu gösteren belge)

- Akdi haleflerden ise Kanun yürürlüğe girdikten sonra düzenlenecek...