05 / 05 / 2024

sakarya tarihi banka binası restorasyon

sakarya tarihi banka binası restorasyon

Sakarya'da 14 Ocak 1913'te Türk İslam Bankası olarak kurulan ve daha sonra adı Türk Ticaret Bankası olarak değiştirilen kurumun tarihi binası, Adapazarı Belediyesi'nin girişimleriyle aslına uygun şekilde restore edilerek müze banka olarak faaliyet gösterecek...

Dev banka doların 30 TL olacağı tarihi açıkladı! Doların kaderi resmen belli oldu!

Dev Bank MUFG Bank'ın analistlerinden dolarla ilgili öenmli açıklama geldi. Dev banka doların 30 TL olacağı tarihi açıkladı! Doların kaderi resmen belşi oldu!

ABD’li banka altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı! Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın

ABD’li banka Bank of America, altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı. Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın.

İzmir Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi binalar yıkılıyor!

İzmir'de son günlerde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle Sakarya Mahallesi'nde birkaç tarihi yapı yıkıldı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Orhan Beşikçi bugünkü köşe yazısında bu yıkımları kaleme aldı. 

Sakarya'daki tarihi banka binası restore edilerek müzeye dönüştürülecek!

Sakarya'da 14 Ocak 1913'te Türk İslam Bankası olarak kurulan ve daha sonra adı Türk Ticaret Bankası olarak değiştirilen kurumun tarihi binası, Adapazarı Belediyesi'nin girişimleriyle aslına uygun şekilde restore edilerek müze banka olarak faaliyet gösterecek...

Sakarya'daki tarihi konak aslına uygun olarak inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kuyudibi’nde bulunan ve zamanla yıkılan tarihi konak için 4 Ocak Cuma günü ihaleye çıkıyoruz. Tarihi yapıyı aslına uygun bir şekilde inşa edeceğiz” dedi.

Sakarya Tarihi Uzunçarşı açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Uzunçarşı’nın açılışı gerçekleştirildi.

TOKİ Sakarya Kocaali son başvuru tarihi 31 Aralık!

TOKİ Sakarya Kocaali projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 olarak belirlendi.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı'ndaki eklentiler yıkıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin yıllar içerisinde yıpranan tarihi yapılarını aslına uygun bir şekilde restore ediyor.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı yenileniyor!

Sakarya'da yer alan Tarihi Alicanlar Konağı'nda yenileme çalışmaları başladı, konak aslına uygun olarak restore edilecek.

Sakarya Tarihi Uzunçarşı'da 2. etap çalışmaları başladı!

Sakarya Tarihi Uzunçarşı'daki çalışmalarla ilgili açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu projede ikinci etap çalışmalarının başladığını belirtti.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi tamam!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarihi Alicanlar Konağı’nda yapılacak restorasyon çalışmalarının ihalesi gerçekleştirildi.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek Eski Reji Sokağındaki Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti. İhalenin başkanlığını Destek Hizmetleri Daire Başkanı Recep Ören üstlendi.

Sakarya Tarihi Uzunçarşı projesinde 2. etap çalışmaları başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’la birlikte Tarihi Uzunçarşı’daki çalışmaları inceledi

sakarya tarihi banka binası restorasyon Haberi

sakarya tarihi banka binası restorasyon

Adapazarı Türk İslam Bankası, bölge esnafının nakit ihtiyacını karşılamak üzere 13 bin 629 Osmanlı lirası kaynakla şahsi teşebbüs ve özel sermayeyle kurularak, faizsiz bankacılık sistemini o dönemde hayata geçirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhuriyetin ilanından sonra faaliyet alanını genişleten bankanın merkezi Ankara'ya taşıdı ve adı 31 Mart 1937'de Türk Ticaret Bankası AŞ oldu. 

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumunun 15 Haziran 2001 tarihli kararıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen banka, yeniden ruhsatını alarak hizmete açılmaya hazırlanıyor. Bankanın Sakarya'daki tarihi binası, Adapazarı Belediyesi ile Türk Ticaret Bankası arasında imzalanan protokol dahilinde restore edilecek.

- "Tarihi bir tecrübe olarak karşımızda duruyor"

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, AA muhabirine, Sakarya'nın 72 milletten insanın göç ederek yaşadığı özel bir kent olduğunu kaydetti. 

Birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve...