18 / 05 / 2024

sakarya üniversitesi çubukların betonda kullanımı araştırması

sakarya üniversitesi çubukların betonda kullanımı araştırması

Sanayi Tezleri (SANTEZ) Destek Programı projeleri kapsamında betonda donatı malzemesi olarak çelik yerine alternatif donatı malzemesi olarak pultruzyon metodu ile üretilen Fiber Takviyeli Plastik (FRP) malzemelerin kullanılabilirliği araştırılacak...

Sakarya'da "Kentsel Dönüşüm" atağı! Sakarya'da dönüşüm başlıyor...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, kamuoyu ile paylaştıkları projelerin, senelerin birikimi ve alanında uzman bilim insanlarının çalışmaları ile hazırlandığını ve her bir projenin de gerçek ölçeklerde, gerçek yerlerinde planlandığını açıkladı.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

Paye Sakarya'da sıfır faizle 60 aya varan vade fırsatı!

Paye Sakarya, Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından hayata geçiliyor. Paye Sakarya'da sıfır faizle 60 aya varan vade fırsatıyla satışlar devam ediyor. Peki Paye Sakarya'da konut fiyatları ne kadar? Paye Sakarya'da hangi konut tipleri yer alıyor? İşte detaylar...

Paye Sakarya'da peşin ödemelerde yüzde 25 indirim ve 60 ay vade fırsatıyla!

Paye Sakarya, Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından Karasu Yolu üzerinde şehir merkezine 3 dakika mesafede konumlanıyor. Paye Sakarya'da vade farksız 60 ay vade fırsatı ve peşin ödemelerde yüzde 25 indirimle satışlar devam ediyor.

Paye Sakarya peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatıyla!

Paye Sakarya, Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından Karasu Yolu üzerinde şehir merkezine 3 dakika mesafede konumlanıyor. Paye Sakarya'da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı devam ediyor. Peki Paye Sakarya konut fiyatları ne kadar?

Sakarya'da 2023'ün ilk yarısında üretilen her 5 araçtan 4 tanesi dünya yollarında!

Sakarya'da 2023 yılının ilk yarısında üretilmiş olan 129 bin 416 aracın yüzde 81,1'ine denk gelen 105 bin 21 tanesi yurt dışına gönderildi.

Sakarya'da 2023'ün ilk çeyreğinde yaklaşık 209 milyon TL'lik yatırım, tamamlama vizesi aldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2023 yılının ilk çeyreğinde Sakarya'da 341 kişiye istihdam sağlayan 208 milyon 785 bin 293 TL'lik yatırıma tamamlama vizesi aldı...

Sakarya Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapıyor! 47 sözleşmeli personel alımı için kadrolar

Sakarya Üniversitesi için personel alımları başladı. Belirlenen kontenjan ile beraber personel alımı yapılacak kadrolar da açıklandı. Peki hangi bölüm için kaç alım yapılacak? 

Nef Arsa Sakarya fiyatları Ekim 2022!

Sakarya Üniversitesi’nin yanı başında hem sürekli değerlenen hem de kira getirisiyle dikkat çeken Nef Arsa Sakarya projesinde fiyatlar belli oldu. Peki Nef Arsa Sakarya fiyatları ne kadar? Nef Sakarya arsa fiyatları belli mi? İşte Nef Sakarya arsa fiyat bilgisi Ekim 2022... 

Sakarya'da kentsel dönüşüm başlıyor! 

İller Bankası Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya'da yakın zaman içerisinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını dile getirdi. 

Sakarya Erenler dönüşüm projesinde son 67 konut satışta!

Sakarya'da Erenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm 2.Etap Konutları'nda satış süreci devam ediyor. Proje dahilinde son 67 konut kaldı. 

Sakarya Unkapanı Meydanı'nın temeli atılıyor!

Sakarya'ya yakın zamanda kazandırılacak Unkapı Meydanı için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce meydan inşaatı için yakın zamanda temel atma töreni yapılacağını dile getirdi.

sakarya üniversitesi çubukların betonda kullanımı araştırması Haberi

sakarya üniversitesi çubukların betonda kullanımı araştırması


Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile ESA Kimya işbirliği ile elyaf takviyeli kompozit çubukların betonda donatı olarak kullanımı araştırılacak.


Sanayi Tezleri (SANTEZ) Destek Programı projeleri kapsamında betonda donatı malzemesi olarak çelik yerine alternatif donatı malzemesi olarak pultruzyon metodu ile üretilen Fiber Takviyeli Plastik (FRP) malzemelerin kullanılabilirliği araştırılacak. Proje, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından yürütülecek.

Günümüzde en yaygın kullanılan yapı malzemesi olan beton içinde kullanılan donatının korozyonu betonarme yapılarda sorun olabiliyor ve ülke ekonomisine zararı yıllık yaklaşık 45 milyar doları buluyor. Su ile temas eden yapılarda beton içerisinde yer alan donatı korozyonuna bağlı olarak hem çelik hem de beton elemanlar önemli ölçüde zarar görüyor. Özelikle kıyı yapıları, saha betonları, beton yollar, çelik hasır kullanılan betonlar, tünellerde kullanılan bir kısım betonlar ve...