03 / 05 / 2024

sakarya yeni yapılar

sakarya yeni yapılar

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında AFAD ve çeşitli STK temsilcileri ile bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Depreme en büyük hazırlık sağlam yapılardır” dedi.

İnşaat sektöründe yeni yöntem! Depreme karşı yapılar artık daha sağlam olacak!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk saracağını belirtti.

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası tek tek açıklandı! Şimdi Temmuz zamlı yeni maaşlarınıza bakın! 

Milyonlarca vatandaşın maaşını etkileyecek asgari ücrete Temmuz'da yapılacak zam açıklandı. Peki 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte kalem kalem yeni maaşlar...

Prefabrik ve konteyner yapılar için karar! Artık KDV alacağında…

Prefabrik ile birlikte konteyner yapıların KDV tutarlarına dair yeni bir karar alındı. İşte detaylar!

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Böylesi ilk kez oluyor! Yeni yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin borcu silinecek?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni haftada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen yeni yapılandırma paketine göre, taksit sayısı bu kez öncekilerden farklı olacak. Nasıl mı? İşte ayrıntılar…

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği ne kadara yükseldi? İşte rakam rakam Temmuz zamlı yeni maaşlar...

Asgari ücrete yapılan ara zamla beraber 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği tutarları da yükseldi. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği tutarları ne kadara yükseldi? İşte rakam rakam Temmuz zamlı yeni maaşlar...

Bursa'daki yapılar depreme hazırlanmalı!

Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde Bursa'daki yapıların depreme dayanıklılığını kaleme aldı. İşte Mustafa Özdal'ın 'Vatandaş gönül rahatlığıyla yeni konutta bile oturamayacak mı?' başlıklı yazısı...

Rize'de yeni yapılar kazıkla sabit tutulacak!

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ancak korozyon sebebiyle riskli halde olması sebebiyle yıkımı gerçekleştiren alanda ilk bloğun temeli atıldı. Bölgede inşa edilecek yeni yapılar kazıklarla sabitleştirilecek. 

Kültürpark'ta yeni binalar yapılacak mı?

Mimarlar Odası Kültürpark'ta yer alan Ahmet Piriştina zamanında yapılan iki hangarın yıkılmasını ve yerine yeni yapılar yapılmamasını talep ediyor. Belediye ise hangarları yıkıp yeni binalar inşa etme taraftarı. Peki ne olacak?

İzmir Bayraklı'da riskli yapılar için düzenleme!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçede bulunan riskli yapılar için yeni düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bayraklı Belediye Meclisi tarafından hazırlanan imar planı notu CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oy birliğiyle kabul edildi. 

Serdivan'ın estetiği için o yapılar yıkılıyor!

Sakarya Serdivan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kent estetiğini bozan yapıların yıkım çalışmalarına başlandı.

Şanlıurfa Haliliye'de metruk yapılar tek tek yıkılıyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin Bahçelievler mahallesinde bulunan metruk yapılar tek tek yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine yeni binalar inşa ediliyor.

sakarya yeni yapılar Haberi

sakarya yeni yapılar

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında AFAD ve çeşitli STK Temsilcileri ile görüştü. Başkanlık makamında yapılan ziyarete İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, SAKE Derneği Başkanı Erdal Aydın, Sakarya Bisikletliler Derneği Başkanı İlhan Şengel, Sakarya Motosikletçiler Spor Kulübü Başkanı Adem Koç, Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Kamil Kuru, SAK-DER Başkanı Selçuk Batman, İHH Sakarya Şubesi temsilcisi Ergün Özdemir, SAKRAD Başkanı Semih Cemil Onsekizoğlu, SABAH Derneği Başkanı İlhan Durgut ve AFAD personeli de bulundu.

Sağlam yapı


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “Sakarya her 30 yılda bir ne yazık ki büyük depremler yaşayan bir şehir. En son 1999 depreminde şehrimiz büyük...