16 / 05 / 2024

sakaryada evini yapana yardım projesi

sakaryada evini yapana yardım projesi

Sakarya’ nın Akyazı ilçesi Haydarlar köyünde 2009 yılında meydana gelen heyelan sonrasında evleri hasar gören vatandaşlar, Evini Yapana Yardım ( EYY ) metoduyla evlerini yapıyor....

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

Devlet kendi evini yapana 200 bin destek veriyor! Eğer 85 bin TL’niz varsa tam 131 m2 eviniz olabilir!

Deprem sonrası yaşanan endişe ve kaygılar kişiler, apartmanlara değil daha çok prefabrik müstakil evlere yönlenmiştir. Özellikle prefabrik evlerin dayanıklılığı diğer beton binalara göre daha yüksek olduğu için tercih sebebi haline gelmiştir. Prefabrik ev alacaklara 200 bin destek verilecek.

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Devlet destekleri açıklanmaya devam ediyor. Bir destek haberi de kendi evine yapacak olan vatandaşlar için geldi. Kendi evini yapacak vatandaşlara devlet düşük faiz imkanıyla kredi verecek. Krediler 300.000 TL’ye kadar karşılıksız olarak verilecek. İşte tüm detaylar…

Kendi evini yapana 40 bin TL devlet desteği!

Ev sahibi olmak isteyip kendi evini inşa edecek vatandaşlara devlet tarafından verilen yardımları araştırıyor. Devlet, prefabrik ev yaptırmak isteyenlere 30 bin TL, betonarme ev yaptırmak isteyenlere 40 bin TL hibe sağlıyor. 

Evini kendi yıkıp kendi yapana vergi avantajı!

Evini kendi yıkıp yapana vergi indirimi uygulanacak. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, 'Kentsel dönüşümde özel taahhüt- kendin yık kendin yap modeline vergi avantajı' başlıklı yazı kaleme aldı...

Kendi Evini Yapana Yardım kredisi nedir?

İskan Kanunu ve yönetmeliklerine göre her köyde belli sayıda çiftçi ailesine kendi evini yapana yardım metodu uygulaması olarak kredi veriliyor. Peki, kredi koşulları nelerdir?

Antalya Kumluca'da yanan evlerin yapımına başlanıyor!

Vali Karaloğlu Kumluca için yapılacak yatırımları takip ettiğini ifade etti. Karaloğlu " 3,6 milyonluk yardımın tamamı hibe. Şimdi yanan evlerin yapımına başlıyoruz. Evini yapana yardım metodunun yeni bir versiyonunu ilk defa Kumluca'da uyguluyoruz. " dedi.

Bingöl'de EYY projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü!

2003 depreminden sonra köylerde evleri yıkılan vatandaşlara Evini Yapana Yardım (EYY) projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü. Bodrum artı 4 kat imar izni verilen alandaki tek katlı binalar yıkılmaya başlandı.

Annemin evini kredi ile alabilir miyim?

Konut kredisi ile bankalar, mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile nakit ihtiyacı karşılanıyor. Peki, kredi herkese verilir mi? Siz de "Annemin evini kredi ile alabilir miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Babamın evini kredi ile satın alabilir miyim?

Taşınmaz mal tapu devri aile içinde de yapılabiliyor. Peki, aile içinde yapılan mesken tapu devir işlemlerinde alıcı kredi kullanabilir mi? Siz de "Babamın evini kredi ile satın alabilir miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Dumankaya İnşaat'tan eski evini getir yenisini al dönemi!

Dumankaya İnşaat, yeni finansman yöntemini devreye aldı. Ritim İstanbul, hi-Fit ve Mozaik projelerinde geçerli olacak ‘D Planı’, ‘eski evini getir yenisini götür’ prensibine dayanıyor. Sistemde eski ev peşinata sayılıyor.

Ata Demirer Cihangir’deki evini boşalttı!

Ata Demirer, evli olduğu dönemde Özge Borak’la oturduğu Cihangir’deki evini geçen hafta tamamen boşalttı. Evliliğini geçen ay bitiren Demirer, anıların olduğu evde hiçbir şey bırakmadı.

Ata Demirer, ayrılık sonrası evini tamamen boşalttı!

Ata Demirer, evli olduğu dönemde Özge Borak’la oturduğu Cihangir’deki evini geçen hafta tamamen boşalttı. Evliliğini geçen ay bitiren Demirer, anıların olduğu evde hiçbir şey bırakmadı.

sakaryada evini yapana yardım projesi Haberi

sakaryada evini yapana yardım projesi


Sakarya’nın Akyazı ilçesi Haydarlar köyünde 2009 yılında meydana gelen heyelan sonrasında evleri hasar gören vatandaşlar, Evini Yapana Yardım (EYY) metoduyla evlerini yapıyor.


Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yer seçimi yapılan 9 kişiden 5 vatandaşın evini tamamladığı, 4 adet konutun ise inşaat çalışmalarının devam ettiği...