05 / 05 / 2024

Sakaryada hasarlı konutlar

Sakaryada hasarlı konutlar

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 16 yıl geçmesin; rağmen yaklaşık 500 binada toplam 900 hasarlı konut (daire) hâlâ onarılmadı.

Deprem bölgesindeki konutlar için 'orta hasar' çıkmazı: Konutlar neden güçlendirilmiyor?

Depremde en çok hasar alan illerden biri olan Hatay'daki orta hasarlı konutların yıkımına karar verildi. Peki neden güçlendirme yapılmıyor, neden direkt yıkım kararı veriliyor?

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm, TOKİ konutları... Hem tarih hem rakam verildi!

Depremden etkilenen Malatya'da konut sahipleri, kiracılar ve esnaf için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Malatya genelindeki son durumu paylaştı. İşte o rakamlar ve yeni konutların teslim tarihleri...

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki hafif hasarlı konutlar için DASK tarihinde bir ilki başlattıklarını belirterek, bu kapsamdaki sigortalı vatandaşlara duyuru yaptı.

Binası az hasarlı vatandaşa çok önemli uyarı! Sigortacılar üzerine basa basa ikaz etti!

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgede artçı sarsıntıların sürdüğüne ve yeni depremlerin meydana geldiğine dikkat çeken sigortacılar, az hasarlı konutların sahiplerine, “Tespit için acele etmeyin” uyarısı yaptı.

Erzincan'da inşa edilen deprem konutlarında son durum ne? 

1992 depreminden sonra Erzincan'da inşa edilen deprem konutlarının yapımı devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 15 bin 600 bina inşa edildi, birçok hasarlı bina ise güçlendirildi.

Elazığ'da hasar gören konutların yenilenmesinde son durum ne?

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Elazığ deprem bölgesini ziyaret etti. Elazığ'da en büyük sorun hasarlı konutların dönüşümünün yavaş ilerlemesi olarak belirtiliyor. Babacan, "Fay hattındayız, afet kader olabilir ama yıkım, ölüm kader olmamalı" dedi.

Bekir Pakdemirli'den İzmir rezerv konut alanı açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Bayraklı'da başta ağır hasarlı konutlar olmak üzere bir şekilde bu dönüşümün sağlanmasına fayda sağlayacak rezerv alanı gezdik" dedi.

İzmir'de deprem konutlarının inşasına 1 ay içinde başlanacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Erdoğan, İzmir'de deprem konutlarının inşasına 1 ay içinde başlanacağını açıkladı. Erdoğan, İzmir'de çeşitli derecelerde hasarlı ve yıkılmış 530'a yakın binanın olduğunu söyledi.

Van'da TOKİ afet konutları sistemi uygulanacak!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Van'da depremden etkilenen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu. Çataklı, "2020 bitmeden konut yapım ihalelerini bitirmek istiyoruz. Bölgede TOKİ afet konutları sistemi uygulayacağız. Güvenlik gerekçesiyle ağır hasarlı olan bütün evleri yıkacağız" dedi.

Depremin vurduğu Elazığ'da yeni konutlar yükseliyor!

Elazığ'da 5 ay önce yaşanan 41 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.8'lik depremden sonra hasarlı binaların yıkımı sürerkeni yeni konutlar da yükseliyor.

Elazığ'da inşa edilecek yeni konutlar için zemin etüt çalışmaları yapılıyor!

Merkezi Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Elazığ'da yıkımı tamamlanan ağır hasarlı binaların yerine yapılacak yeni konutlar için zemin etüt çalışmaları yapılıyor.

Sakaryada hasarlı konutlar Haberi

Sakaryada hasarlı konutlar

3 yıl önce ağır hasarlıya çevrilen ve yıkılması gereken konutların büyük kısmında yasak olmasına rağmen ikamet ediliyor.


Adapazarı İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, 1999 depreminden sonra dışarıdan bakıldığında hasarsız görünen çok katlı binaların yeni deprem yönetmeliği şartlarına göre mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Sakarya’da bu durumda 25 bin konutun olduğunu belirten Gürpınar’ın tespitleri şöyle:


-Büyükşehir Belediyesi ve Valilik onarım süresi sona eren orta hasarlı konutlar için yaklaşık 3 yıl önce yıkım karan alındı. 'Binam sağlam' diye itirazda bulunanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son kez binalara sağlamlık testi uyguladı. İnceleme sonucunda 900 konuttan sadece 90 konut güvenli çıktı, 910 konutla büyük risk olduğu belirlendi. Ancak yıkım kararının üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu karar henüz uygulanmadı. Büyük tehlike ve yasak olmasına...