22 / 05 / 2024

Sakaryanın genelinde kanalizasyon altyapısı yenileniyor

Sakaryanın genelinde kanalizasyon altyapısı yenileniyor

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Bölgede başlattığımız çalışmalarımız kapsamında yaklaşık 15 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. 4 milyonluk yatırımımızla bölgenin kanalizasyon altyapısını yeniliyoruz” dedi.

Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün yurt genelinde başladı

İstanbul'da 25 Kasım 2023'te başlayan ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu, yurt genelinde bugün başladığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer: İl genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutu teslim edilecek!

İnşası tamamlanan deprem konutları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Konuya ilişkin bilgi veren Kahramanmaraş Valisi Ünlüer il genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutunu teslim edileceğini duyurdu.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

İhracatta kırsal ekonomiye büyük destek! İlk etapta 5 çeşit gidecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bal ihracatında yurtdışına açılıyor ve Sakaryanın balları Avrupa'ya açılıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, Bakanlığın hayata geçirdiği projelerle bal üreticilerinin destekleneceğini söyledi.

Fiyatlar zamlandı ama piyasada otomobil bulunamıyor!

Çip krizi, hammadde ve taşıma maliyetlerinin artışı  dünyanın genelinde otomobil fiyatlarının yükselmesini tetiklerken, Türkiye'de ise bunlara ek olarak döviz kurları ve enflasyonun eklenmesiyle otomobil fiyatlarına fahiş oranda zam geldi. Buna karşın bayilerde araç bulunamıyor.

İstanbul'daki bankalarda kiralık kasa sıkıntısı!

İstanbul'daki bankaların genelinde kiralık kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı. Kasa kiralamak için bankalara başvuranlar "kiralık kasamız yok" cevabıyla karşılaşıyor. Peki bu sıkıntının nedeni ne? Bu sıkıntı sadece Türkiye genelinde mi? İstanbul'da mı? İşte sorunun cevabı haberimizde...

İnşaat maliyetlerinde artış hız kesmiyor! İşte son rakamlar

Enflasyon nedeniyle inşaat sektöründe maliyetlerin artışı ve doğru fiyatlandırma konusunda kafa karışıklığı yaşandığı belirtiliyor. sektör yetkililerine göre sektörün genelinde bir durgunluk söz konusu. TÜİK, inşaat, malzeme ve işçilik maliyet endekslerini açıkladı. İşte o rakamlar

Renault da fiyatlarına zam yaptı! İşte 20 Eylül 2022 fiyat listesi!

Renault, Eylül 2022 fiyatlarını açıkladı.. Sektörün genelinde olduğu gibi Renault da fiyatlarına da zam yaptı. İşte Renault, Eylül 2022 fiyat listesi.

Citroen otomobil fiyatlarına zam geldi! İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi...

Citroen, ağustos ayının bitişiyle birlikte Eylül 2022 fiyat listesini açıkladı. Değişiklikler, otomobilin sektörünün genelinde olduğu gibi zam odaklıydı. Citroen markalı araçların fiyatları arttı. İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi...

Goldman Sachs'tan Türkiye için korkutan enflasyon tahmini: Yüzde 60'ın üzerinde kalacak!

Dünyaca ünlü yatırım bankası olan Goldman SachsTürkiye'de yıllık enflasyonun 2022 yılının genelinde yüzde 60'ın üzerinde kalacağını tahmin etti.

Kripto paralarda sahte umut iddiası!

Kripto paralarla ilgili verdiği bilgilerle dikkat çeken Buğra Sukas, mevcut pazar durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Sukas, pazarın genelinde yeşil çizgiler hakim görünse de bunun sahte bir umut olabileceğini vurguladı.

Türkiye genelinde 1 milyon 410 bin konut dönüştü!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti olarak son 18 yıldaki hizmetlerimizle şehirlerimizin çehresini değiştirdik" dedi. Karaaslan, "Bugüne kadar Türkiye genelinde 1 milyon 410 bin konutun dönüşümü

Murat Kurum: Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracaklarını açıkladı. 

Sakaryanın genelinde kanalizasyon altyapısı yenileniyor Haberi

Sakaryanın genelinde kanalizasyon altyapısı yenileniyor

KARAAPTİLER

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Arifiye Karaaptiler Mahallesi’nde kanalizasyon hattı çalışmalarının başladığını açıkladı. Rüstem Keleş, “Geçtiğimiz günlerde projemizin ihalesini gerçekleştirmiştik. İhalenin sonuçlanmasının hemen ardından bölgede kanalizasyon hattı çalışmalarımıza başladık. İnşallah projemizin tamamlanmasıyla Karaaptiler Mahallesi sağlam altyapıya kavuşacak. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

15 KİLOMETRELİK HAT

Rüstem Keleş, “Bölgede başlattığımız çalışmalarımız kapsamında yaklaşık 15 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. SASKİ olarak tüm mahallelerimizi sağlam altyapıya kavuşturuyoruz. 4 milyonluk yatırımımızla bölgenin kanalizasyon altyapısını yeniliyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla bölgede uzun yıllar atıksu sorunu yaşanmayacak. Ayrıca çalışmalarımız kapsamında bölgeye terfi merkezi inşa edeceğiz. İnşa edeceğimiz kanalizasyon hattı ile terfi merkezine ulaşacak atıksular, arıtma tesislerinde arıtılarak doğal ortama deşarj edilecek” ifadelerini kullandı.



Yeni...