05 / 07 / 2024

sakin şehir belgesi

sakin şehir belgesi

Ordu'nun Perşembe İlçesi dünyanın 161'inci sakin şehri seçildi ve Cittaslow belgesinin sahibi oldu...

Nef'ten yaza özel fırsat! Nef Arsa Taraklı'da 29 bin TL taksitle!

Yaza özel fırsatın sunulduğu Nef Arsa Taraklı'da 29 bin TL taksitle arsa sahibi olunabiliyor. Butik tasarımı ile dikkat çeken Nef Arsa Taraklı, sakin şehir ödüllü Sakarya'da yer alıyor.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

Antalya'ya deprem uyarısı: Kahramanmaraş ve Van depremleriyle aynı ivmeye sahip deprem olabilir! 

Uluslararası Cittaslow Birliği'nin 'sakin şehir' listesinde olan Antalya'nın Finike ilçesine deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Nihat Dipova, zeminde sıvılaşmaya ve 2,5 kat zemin büyütmesine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

Yapı kullanma izin belgesi harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, yapı kullanma izin belgesi harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İzmir, ilk sakin büyükşehir olacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'i dünyanın ilk Sakin Şehir'i yapma amacı Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi "Cittaslow Destekçisi" unvanını aldı. Soyer, ilk Sakin Büyükşehir olmak için yola çıktıklarını belirtti.

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Akıllı şehir ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "Akıllı Şehirler Strateji Belgesi" gönderdi. Peki nedir bu akıllı şehir uygulaması? Akıllı şehir daha önce Türkiye'de uygulandı mı? Akıllı şehir ne? İşte detaylar...

Karşıyaka Stadı için Yapı Kayıt Belgesi alındı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Karşıyaka Stadı ile ilgili müjdeli haberi verdi. Stat için İmar Barışı kapsamında  "Yapı Kayıt Belgesi" alındığını inşaatın bugüne kadar tamamlanan kısımlarının tescil edildiğini söyledi. 

Mudurnu devre mülk projesinin tarihi dokuya uymadığı iddiası!

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl: "Bu binaların mimari yapısı vadinin içerisinde, 'sakin şehir Mudurnu' ile alakası yok" diye açıklama yaptı. 

Ata GYO Nevşehir'deki gayrimenkulü için yapı izin belgesi aldı!

Ata GYO, Nevşehir Merkez'de portföyünde yer alan gayrimenkulünün yapı kullanma izin belgesini dün aldı.

Enerji Kimlik Belgesi süresinin uzatılması vatandaşın yararına!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, Konutta Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunun ertelenmesi vatandaşın yararına olduğunu belirtti.

Altınordu'nun kentsel dönüşüm strateji belgesi hazır!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde yapılacak bütün kentsel dönüşüm çalışmalarına yön verecek master plan niteliğindeki “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi”ni hazırladı.

sakin şehir belgesi Haberi

sakin şehir belgesi
Ordu'nun Perşembe İlçesi dünyanın 161'inci sakin şehri seçildi. Şu ana kadar 25 ülkeden 160 il ve ilçe hak almaya kazandı. Perşembe İlçesi 2 yıllık bir çalışma sonrasında Cittaslow belgesi...