15 / 05 / 2024

Saklıkent hes yapılacak mı

Saklıkent hes yapılacak mı

Danıştay 14’üncü Dairesi, Muğla’nın Fethiye ve Antalya’nın Kaş ilçe sınırlarındaki Saklıkent’te HES projesi için verilen ’ÇED olumlu’ kararının yürütmesini durdurdu.

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

Osmangazi Lisesi yıkılacak, kent meydanı yapılacak!

Bursa'nın Yenişehir ilçe merkezinde yer alan Osmangazi Lisesi'nin eski binası yıkılıp, yerine kent meydanı yapılacak.

Saklıkent’teki kaçak inşaat yıkıldı!

Antalya'nın Saklıkent ilçesinde imar barışını fırsat bilerek inşa edilen yapılar jet hızıyla yıkılıyor. Bölgede en hakim noktada yükselen kaçak inşaatın yıkımı tamamlandı.

Saklıkent'te kaçak inşaatın sahibi müteahhit çıktı!

Saklıkent’te imar barışı fırsatçılığı yaparak bölgenin en hakim noktasına duvar örüp iki farklı noktada kaçak inşaat yapan Ç.S., Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi üyesi çıktı.

Saklıkent'te imar barışı fırsatçılığı!

Antalya’nın Saklıkent ilçesinde imar barışını fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar bölgenin en güzel noktalarında kaçak yapılar inşa ediyor.

Uşak Kent Park alanına modern lise yapılacak!

Uşak’a kazandırılan 120 bin metrekarelik Kent Park alanı yenilenmenin anahtarı oldu. Uşak Kent Park alanına modern lise yapılacak. 

Sultangazi kent ormanına botanik park yapılacak!

Sultangazi’de 2010’da yapımına başlanan bin 620 dönümlük kent ormanı botanik park olacak. Yılda 2.5 milyon kişinin gittiği bölgede spor sahaları, çocuk oyun alanları ve kafeteryalar yapılacak.

Şişli'ye Feriköy Kent Parkı yapılıyor!

Şişli'ye Feriköy Kent Parkı geliyor. İSKİ'ye ait boş binaların yıkılmasıyla yapılacakı parkın inşaat çalışmaları havadan görüntülendi. 

Saklıkent Konaklama Tesisi, turizme kazandırılacak!

Her yıl milyonlarca kişinin ziyaretine uğrayan Antalya'da, denize 45 dakika uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde yeni sezon için çalışmalara başlandı.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yerine kent meydanı yapılacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yeri ile OYAK arazisini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, stadın Kent Meydanı yapılmasına yönelik talebi destekledi.

Bingöl Simani'ye termal otel yapılacak!

Bingöl Simani’de 500 yataklı otel, yüzme havuzları, termal tesis yapılacak. Kent Park projesi hakkında detay bilgiler paylaşıldı.

Kocaeli'de hangi yatırımlar yapılacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın 2017 yılında kent genelinde yapılacak cadde, sokak ve köy yollarındaki üst yapı düzenlemelerine yönelik çalışmalarla ilgili, bir sunum gerçekleştirildi.

Tunceli Munzur Vadisi'ne 26 tane HES yapılacak!

Tunceli halkı tarafından kutsal olarak görülen Munzur Vadisi üzerine yapılmak istenen 26 HES projesinin 5’i faaliyete girdi. Bölge halkı HES ve siyanürlü altın arama projeleriyle 60 köyün sular altında kalarak yok olacağı belirtiliyor.

Saklıkent hes yapılacak mı Haberi

Saklıkent hes yapılacak mı

Danıştay 14’üncü Dairesi, Muğla’nın Fethiye ve Antalya’nın Kaş ilçe sınırlarındaki Saklıkent’te HES projesi için verilen ’ÇED olumlu’ kararının yürütmesini durdurdu.


Danıştay 14'üncü Dairesi Muğla'nın Fethiye ve Antalya'nın Kaş İlçe sınırlarında yer alan önemli doğal cennet olarak nitelendirilen Saklıkent'te HES projesi için verilen ÇED olumlu kararının yürütmesini durdurdu.


Kiler Holding bünyesindeki Ekol Elektrik Üretim AŞ tarafından kurulmak istenen Burgular Gebeş HES projesine üretim lisansı verilince halk tepki gösterdi.


25'e yakın köy ve belde belediyesinin muhtar ve belediye başkanlarının da katılımıyla projeye dava açıldı.


Danıştay 14'üncü Dairesi, Karaçay ve Eşen çayı üzerinde kurulması planlanan Burgular-Gebeş Regülatör ve HES (Karaçay Regülatörü ve HES- Eşen Regülatörü ve HES) projesi için verilen 19 Haziran 2012 tarihli, Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu kararının yürütmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar...