25 / 08 / 2024

Salıpazarı Limanı özelleştirmesi

Salıpazarı Limanı özelleştirmesi

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin kullandığı Avrupa’nın en uğrak ilk 10 limanından biri olan Salıpazarı Limanı, İstanbul Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım Anonim Şirketi'ne 24 Şubat tarihinde devredildi...

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı için son teklif günü 25 Haziran! Resmen süre uzatıldı! 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesi için teklif verme süresinin uzatıldığı açıklandı. İşte detaylar...

Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm'in merkez nakli yapıldı!

Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Halk GYO İstanbul Salıpazarı otel binasının değeri ne kadar?

Halk GYO İstanbul Salıpazarı otel binası için 117 milyon TL piyasa değeri takdir edildi. Değerleme konusu taşınmazların KDV hariç aylık kira bedeli toplam 750 bin TL olarak belirlendi.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

Halk GYO'nun Salıpazarı arsasının değeri belli oldu!

Halk GYO'nun portföyünde yer alan Salıpazarı arsasına ait değerleme raporu yayınlandı. Değerleme raporuna göre arsanın KDV dahil piyasa değeri 11 milyon 245 bin TL olarak açıklandı.

Halk GYO Salıpazarı Oteli'nin piyasa değeri 118 milyon TL oldu!

Halk GYO'nun portföyünde yer alan Salıpazarı Otel Binası'na ait değerleme raporu yayınlandı. Değerleme raporuna göre otelin KDV dahil piyasa değeri 118 milyon TL olarak açıklandı.

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

Halk GYO Salıpazarı oteli 2020 yılı değerleme raporu!    

Halk GYO'nun portföyünde yer alan Salıpazarı otele ait 2020 yılsonu değerleme raporunu yayınladı.

Halk GYO Salıpazarı arsası 2020 yılı değerleme raporu!

Halk GYO'nun portföyünde yer alan Salıpazarı arsası 2020 yılsonu değerleme raporunu yayınladı.

ÖİB liman özelleştirmelerine odaklandı!

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

Halk GYO Salıpazarı otel binası 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul merkezli "Salıpazarı Otel Binası"nın 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Salıpazarı Limanı özelleştirmesi Haberi

Salıpazarı Limanı özelleştirmesi

Salıpazarı Limanı'nı uzun yıllardır Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) kullanıyordu. Şimdi ise Salıpazarı Limanı, İstanbul Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım Anonim Şirketi'ne devredildi.

27 Şubat tarihinde Deniz Ticaret Odaları, İstanbul Valiliği ve ilgili kurumlara yazılan yazıda bu durum belirtildi. 


Salıpazarı Limanı devri hakkında yazı:

Özelleştirme Yüksek Kurulunun 04.10 2013 tarih ve 2013/157 sayılı kararı ve Özelleştirme Başkanlığının 17 Şubat 2014 tarih 1417 sayılı yazıları kapsamında kuruluşumuza ait İstanbul Salıpazarı liman sahası 14 Şubat 2014 tarihli "Türkiye denizcilik İşletmeleri A.Ş'ne ait Salıpazarı liman sahasının 30 yıl süre ile işletme hakkının verilmesine ilişkin sözleşme" kapsamında tanzim edilen "İstanbul Salıpazarı limanı Fiili devir ve teslim protokolü" ile Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım A.Ş'ye 24 Şubat 2014 tarihinde fiilen devredilmiştir. Kuruluşumuz tarafından bundan böyle İstanbul Sarayburnu ve...