06 / 05 / 2024

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi

Samsun'da 50 milyon lira maliyetle yaptırılan Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga şeklindeki yapısıyla dikkati çekiyor...

Serbest piyasa fındık fiyat listesi! Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu?

Serbest piyasa fındık fiyat listesi merak ediliyor. Genel olarak artış gösteren fındık fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu? Güncel fındık fiyatları kaç lira? 4 Ekim 2023 fındık fiyat listesi.

Selden etkilenen 9 ile 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada sellerden etkilenen 9 kente toplam 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildiğini, aşırı yağışlar sonucu Samsun, Zonguldak ve Giresun'da 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Samsun'da 40 milyon liralık müze kaderine terk edildi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan ancak ekonomik nedenlerden dolayı inşaatı duran Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi kaderine terk edildi. 

Samsun'da 22.9 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum ve İlkadım'da yer alan 3 adet gayrimenkulü 22 milyon 910 bin 179 TL bedelle satışa çıkardı.

Samsun-Sivas demir yolunun tüm alt ve üstyapısı yenilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Sivas demir yolu hattındaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ilgili, 'Hattımızda kurulan sinyalizasyon sistemi ile birlikte kapasitemiz iki katına çıktı, yenilenen hattımız çok daha konforlu, emniyetli ve güvenli hale geldi." dedi.

İLBANK İstanbul ve Samsun'daki 6 gayrimenkulü satıyor!

İLBANK İstanbul ve Samsun'da bulunan 6 adet gayrimenkulü satıyor. Söz konusu gayrimenkulün ihale bedeli 276 milyon 455 bin TL olarak belirlendi.

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

Avrasya GYO'nun Samsun'daki okul ve arsası 1 yıllığına kiraya verildi!

Avrasya GYO'nun portföyünde yer alan Samsun'daki betonarme 6 katlı okul ve arsasının Çarşamba Vefa Eğitim Kurumları Sanayii ve Ticaret A.Ş.'ye 1 yıllığına kiraya verilmesine, kira bedelinin kiraya verilen okul binasından bir kira yılı içerisinde toplam cirosunun yüzde 20'si olarak belirlenmesine kar

TOKİ Samsun Canik kura sonucu 16.06.2020 sonuçları 2+1 ve 3+1!

TOKİ Samsun Canik kura sonucu 16.06.2020 sonuçları 2+1 ve 3+1 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Samsun Canik kura sonucu 16.06.2020 sonuçları 2+1 ve 3+1 ve TOKİ Canik kura sonucu isim listesi...

4 ilde arazi toplulaştırma kararı!

Sinop, Samsun, Tokat ve Amasya illerinde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

TÜYAP Samsun 5. Mobilya Dekorasyon Fuarı sona erdi!

KOSGEB’in destek ve işbirlikleri ile 10 - 15 Mart tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Samsun Terme'ye otel ve kongre merkezi müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Terme'ye yeni müjdeler vererek, Belediye Hizmeti Binası, Kaymakamlık Kampüsü, Otel ve Kongre Merkezi inşa edeceklerini söyledi.

Samsun'da raylı sistem doğu ve batı yönlerinde uzatılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, raylı sistem ile ilgili özellikle Atakum ilçesini ikiye böldüğünü belirtti. Demir raylı sistemin doğu ve batı yönünde uzatılacağını da duyurdu...

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi Haberi

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga formundaki yapısıyla öne çıkıyor. 50 milyon liraya inşa edilen müze Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılıyor. Müze, Mimar Alişan Çakıroğlu ve Ilgın Avcı tarafından tasarlandı.

Anadolu Ajansı'ndan Fatih Mehmet Kürkçü'nün haberine göre; İnşaat çalışmaları devam eden Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılında ziyaretçilere kapılarını açacak. Müzede, yaklaşık 18 bin tarihi eser sergilenecek.

Müzenin, barındırdığı özellikler bakımından ilgi çekeceğini ifade eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan İpekdal, "Genel görünümünü seyrettiğimizde iki dalganın çarpışması şeklinde bir form ortaya çıkacak. Türkiye'de yapılan müzeler içinde de düzayak gezilebilecek müze anlamında önemli özelliklere sahip. Yaklaşık 15 bin metrekare kapalı alan içinde kafeteryası ve lokantası...