13 / 05 / 2024

samsun tapu belgeleri

samsun tapu belgeleri

Samsun'da tapu kadastro belgeleri elektronik ortama aktarılarak Samsunluların hizmetine sunuldu. Konu hakkında açıklama yapan Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Faruk Dönmez, "Tapu hizmetlerinin elektronik ortama alınmasıyla daha kolay ve güvenli bir şekilde hizmet verilmeye başlandı" dedi.

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Tapu sahiplerine önemli uyarı: Tapu belgeleri geçersiz mi olacak?

Taşınmaz mal sahipleri için son derece önemli olan bazı kritik detaylar gün yüzüne çıktı. Bu ayrıntılar, tapu sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Özellikle bazı durumlarda tapu belgelerinin geçerliliğini yitirebileceği vurgulanıyor. İşte tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

Dört tapu belgesi daha e-devlet üzerinden alınabilecek!

Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı belgeleri de artık e-devlet üzerinden alınabilecek...

Samsun'da verilen yapı kayıt belgeleri meclis gündeminde!

İmar barışı uygulaması kapsamında Türkiye genelinde ve Samsun'da verilen yapı kayıt belgeleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yaşar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Oyuncu Halle Berry'nin evi hırsızların hedefi oldu! 

Oyuncu Halle Berry'nin Los Angeles'taki evine göz koyan sahte tapu belgeleri düzenleyerek evi kendi üzerine geçirmeye çalıştı. 

Samsun'da tapu belgeleri elektronik ortama aktarıldı! 

Samsun'da tapu kadastro belgeleri elektronik ortama aktarılarak Samsunluların hizmetine sunuldu. Konu hakkında açıklama yapan Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Faruk Dönmez, "Tapu hizmetlerinin elektronik ortama alınmasıyla daha kolay ve güvenli bir şekilde hizmet verilmeye başlandı" dedi.

Şirketlerin tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Ticaret sicil müdürlükleri tarafından üretilen ve tapu işlemlerinde kullanılan yetki belgeleri artık merkezi kayıt sisteminden elektronik ortamlarda alınacak. 

Samsun Atakum'da 47 yıl sonra tapu sevinci!

Samsun'un Atakum ilçesinde Milli Emlak Müdürlüğü ve vatandaşlar arasındaki 47 yıllık dava sonuçlandı. Davayı kazanan vatandaşlar evleri için tapu alacak. 

Eminevim, Samsun'da tapu dağıttı!

Eminevim Elbirliği Sistemi, Samsun’da gerçekleştirdiği tapu teslim töreni ile 100 aileyi ev sahibi yaptı.

Tapu.com 5 araziyi görücüye çıkarıyor!

Tapu.com Bilecik, Isparta, Artvin, Samsun ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki arazilerini satışa çıkarıyor. Sistemde fiyat açık artırma yoluyla belirleniyor.

Beykoz Tokatköy'deki tapu sorunu mecliste!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde vatandaşlar tapu sorunu yaşıyor. Tapu tahsis belgeleri iptal edildi, vatandaşlardan bölgeyi tahliye etmesi istendi.

samsun tapu belgeleri Haberi

samsun tapu belgeleri

Samsun'da tapu kadastro belgeleri elektronik ortama aktarıldı. Bu şekilde belgelere ulaşma kolaylığı sağlanacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 172. yıldönümü nedeniyle Samsun Atatürk Anıtı’nda bir tören düzenlendi. Tören, Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Faruk Dönmez tarafından anıta çelenk bırakılması  ile başladı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.  

Samsun Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre; törenin ardından açıklamalarda bulundan Bölge Müdürü Faruk Dönmez, “Ülkede yaşayan insanlar için mal emniyeti ve bunun devlet güvencesiyle korunması olduğu kadar, toprağa dayalı bütün üretim faaliyetleri ile mekan temini çalışmalarında kamuya hizmet verecek alanların temini ve düzenlenmesinde 1’inci derece hizmet verip, teknolojiyi yakından takip eden bir kurum olarak çalışıyoruz. Bilgi ve belgeler elektronik ortama alınarak, kurulan sistemler...