07 / 05 / 2024

sanat eseri

sanat eseri

Amerika ressam Andy Warhol’un ‘Shot Sage Blue Marilyn’ portesi rekor fiyata alıcı buldu. Müzayedede açık arttırmaya sunulan eser sadece 4 dakika içerisinde alıcı buldu. New York’taki Christie’s müzayede evinde meraklılarına sunulan porte 20’inci yüzyılda satışa çıkarılan en pahalı eser oldu. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Bill Gates'ten şok eleştiri: Gereksiz bir teoriye hizmet ediyor

NFT'ler son zamanlarda oldukça popüler. Pek çok sanat eseri NFT'ler ile alınıp satılıyor. Milyoner Bill Gates ise geçtiğimiz günlerde NFT'lerle ilgili düşüncelerini açıkladı.

Marilyn Monroe portresi rekor fiyata satıldı! 20. yüzyılının en pahalı sanat eseri oldu

Andy Warhol'un Marilyn Monroe portresi 195 milyon dolara satıldı. Portre ünlü İtalyan ressamı Leonardo da Vinci'nin Hazreti İsa'yı resmettiği 450 milyon dolara satılan "Salvator Mundi" adlı tablonun ardından dünyanın en pahalı ikinci sanat eseri oldu.

McLaren 'sanat eseri' binalarını satıyor!

İngiliz süper spor otomobil üreticisi McLaren, “sanat eseri” olarak nitelendirilen binalarını satıyor. Zak Brown, “Neden binalara para bağlıyoruz ki? Biz emlak şirketi değil, yarış takımı ve otomotiv üreticisiyiz” dedi.

42 Maslak Dream Penthouse sanat eserine dönüşüyor!

Türk çağdaş sanatçılarından Sevincy ve Mimar Zeynep Arolat, inşaat halindeki penthouse daireyi ‘42 Maslak Dream Penthouse’ adıyla fonksiyonel bir sanat eseri olarak tasarlıyor.

Balat Ayakapı Hamamı 3 milyon avroya satışa çıkarıldı!

Mimari açıdan sanat eseri olan ve Mimar Sinan tarafından yapılan İstanbul Balat’taki Ayakapı Hamamı 3 milyon avroya satışa çıkarıldı

Braga Belediye Stadı ilginç tasarımıyla dikkat çekiyor!

Portekiz'in Braga takımına konuk olacak Konyaspor'u UEFA'nın 'sanat eseri' olarak gördüğü enteresan bir stat konuk edecek.

İşte dünyanın en ilgi çekici 23 köprüsü!

Köprüler şüphesiz ki ulaşımımız için en önemli araçlardandır. Fakat köprüler sadece ulaşımı sağlamak için inşa edilmiyorlar, mimari açıdan da sanat eseri olmalarıyla büyük değer taşıyorlar. İşte dünyanın en ilgi çekici 23 köprüsü...

Almanya'da müzik çalan bina inşa edildi!

Almanya'da dünyanın ilk kez müzik çalan binası inşa edildi. Yağmur yağdığında orkestraya dönüşen bina görenleri şaşkına uğrattı. Sanat eseri yüklü bu bina Annette Paul, Christoph Rossner ve André Tempel tarafından yapıldı.

Çin'deki barınma sorununu çözecek konutlar inşa edildi!

Göğe doğru uzanan ve uçsuz bucaksız gibi görünen bu apartmanlar Hong Kong'dan... Büyüleyici kareler adeta birer soyut sanat eseri ama işin aslı burası yedi milyonluk nüfusunun barınma sorununa çözüm olarak inşa edilmiş toplu konutlar.

Dünyaya değer katan mimarların ünlü eserleri!

İnşa ettikleri yapılara sanat eseri gibi yaklaşan mimarlar dünyaya birçok şaheser kazandırdı. İşte bulundukları kentin siluetini değiştiren o eserler ve yaratıcıları...

M1 Merkez Adana AVM Maya Sanat Akademisi ile sergi düzenledi!

M1 Merkez Adana AVM Maya Sanat Akademisi işbirliğiyle farklı bir sergiye ev sahibi oldu...

Sanat Halı Kazakistan’da yeni bir fabrika inşa etti!

Sanat Halı Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Kaplan Kazakistan’da yeni bir fabrika inşa ettiklerini belirtti...

sanat eseri Haberi

sanat eseri

‘’Shot Sage Blue Matilyn’’ adlı eser 195 milyon dolara satıldı.

Andy Warhol’un Marilyn portresi tüm zamanların en pahalısı olurken öncesinde rekor ünlü İspanyol sanatçı Pablo Picasso’ya ait. Pablo Picasso’nun ‘’Cezayirli Kadınlar’’ adlı tablosu 2015 yılında 179,4 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Bu eserlerden önce tüm zamanların eserleri göz önünde bulundurulduğunda en yüksek satış rakamına ait eser ise Leonardo da Vinci’nin ‘’Salvator Mundi’’si. Ünlü sanatçı Leonardo Da Vinci’nin eseri 2017 yılında 450,3 milyona satılmıştı.
 

Amerika ressam Andy Warhol’un ‘Shot Sage Blue Marilyn’ portesi rekor fiyata alıcı buldu. Müzayedede açık arttırmaya sunulan eser sadece 4 dakika içerisinde alıcı buldu. New York’taki Christie’s müzayede evinde meraklılarına sunulan porte 20’inci yüzyılda satışa çıkarılan en pahalı eser oldu. 

Andy Warhol’un Marilyn portresi tüm zamanların en pahalısı olurken öncesinde...