05 / 05 / 2024

sanatçı adı ile cadde isimleri

sanatçı adı ile cadde isimleri

Merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'ndeki bulvarın açılışını Uygur'un çocukları Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler ile yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Uygur'un adının bulvara verilmesiyle kentin daha da güzelleştiğini kaydetti...

1941 yılında Zincirlikuyu Mezarlığı yenilenmiş!

1941 yılında İstanbul Belediyesi şimdiki adı ile Zincirlikuyu Mezarlığı olan Asi Mezarlığı'nın yenilenmesi için harekete geçmiş.

Renault duyurdu! Dacia Duster Renault Duster olacak...

Renault, "Uluslararası Oyun Planı 2027" doğrultusunda, Türkiye'de 4 yeni model üreteceğini açıklayarak, hedefini SUV sınıfında liderlik olarak belirlediğini ve Dacia Duster üretimini de Türkiye'de Renault Duster adı ile yapacağını kaydetti. İşte haberin detayları...

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Bakan Şimşek açıkladı! Refah artışını sağlayacak yola devam!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankalar ve TÜSİAD ile yaptığı görüşmeden sonra açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Deprem bölgelerinde 332 çadır kent ile 209 konteyner kent kurulumu yapıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde, 332 çadır kent ile 209 konteyner kentin kurulumu gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Isınma desteği nereden alınır? Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?

Isınma diğer adı ile doğalgaz desteğine dair sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle bu yardımı alanlar, “Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?” sorusunu sormaktadır. İşte detaylar!

PTT 65 yaş maaşı ayın kaçında yatıyor? Zamlı 65 yaş aylığı ne zaman yatacak?

Yaşlılık diğer adı ile 65 yaş maaşı alan vatandaşların merak ettiği birtakım sorular bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!

Vefat eden kişinin yaşlılık maaşı ne zaman kesilir?

Yaşlılık maaşı diğer adı ile 65 yaş maaşı alan kişiler ya da yakınları bazı maaşa dair bilmedikleri noktaları öğrenmek istiyor. Özellikle yaşlılık maaşının ne zaman kesileceği konusu merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Yaşlılık maaşına dair bilinmeyenler! Yaşlılık maaşı eşe kalır mi?

Yaşlılık diğer adı ile 65 yaş aylığına dair pek çok soru sorulmaktadır. “Yaşlılık maaşı miras kalır mı, Yaşlılık maaşı eşe kalır mı?” soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtları!

EYT'de şok detay! Adına tarım arazisi olanlar ile TMO'ya ürün satanlara EYT müjdesi! Hemen bu şartlara bakın!

Türkiye’de hiç sigorta girişi olmayıp 25-30 senedir yurt dışında yaşayanlar, borçlanma ve hizmet kazanarak EYT ile emekli olmaya hak kazanacak. SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi bulunanlar ve TMO'ya ürün satanlar da faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

sanatçı adı ile cadde isimleri Haberi

sanatçı adı ile cadde isimleri

Bulvarın, sanat etkinliklerinin yoğunlukla yapıldığı bir noktada olduğuna dikkat çeken Aldırmaz, "Cumhuriyet Parkı da burada ve bu bölgede sanat etkinlikleri yapılıyor. Her gördüğümüzde merhum sanatçımız Nejat Uygur'u anacağız. Adanamızı daha bir güzel göstermiş olacak. Kenti kent yapan da böyle bir şey. Sanatı, kültürü ve parkı olmayan kentleri ben kent olarak kabul etmiyorum. Onlar oturma alanlarıdır. Bina yığınlarıdır" dedi.


Süheyl Uygur da Nejat Uygur'ın adının artık sürekli Adana'da olacağını ifade ederek, Aldırmaz'a teşekkür etti.


Babasının sağlığında, "Benim adım bir yere verilecekse sokak olsun ve mümkünse çıkmaz sokak olsun ki girip de çıkamayanlar kulaklarımı çınlatsın"  dediğini anımsatan Behzat Uygur ise babasının adının bir bulvara verilmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.


Adana'nın Nejat Uygur tiyatrosu için önemli bir kent olduğunu ifade eden Uygur, şöyle...