10 / 05 / 2024

Sanayi binaları toki modeli

Sanayi binaları toki modeli

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak yaptığı açıklamada sanayi binaları için uzun dönemli kiralamalar ya da satışlar yapacak TOKİ modeli bir gayrimenkul ortaklığı kurma çalışmalarının sürdüğünü söyledi

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

TOKİ Bolu Sanayi Sitesi projesi çalışmalarında son durum! 5 sene önce inşaat çalışmalarına başlanmıştı...

2018 yılında Bolu'da ilk temeli atılan Sanayi Sitesi'nde ihaleyi alan firmalar projeyi yürütemedi. Projesinin tamamlanması için TOKİ devreye girdi ve çalışmalar hızla devam ediyor.

Kazanç vadisinde ikinci perde: Kişiye özel faizsiz ödeme koşulları ile Eşbah İnovasyon Vadisi - II

Şehrin merkezinde müstakil iş yerleri ve modern sanayi binalarıyla yeni bir iş fırsatı sunan Eşbah İnovasyon Vadisi – II hayata geçiyor.

TOKİ'den dev satış! 3 ilde 1 milyar 484 milyon TL'lik sanayi imarlı 7 arsa satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hatay, Gaziantep, İzmir'de yer alan sanayi imarlı arsaları satışa çıkardı. Arsaların toplam satış bedeli 1 milyar 484 milyon 436 bin 683 TL olarak açıklandı.

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

Toki Prefabrik Hafif Çelik Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Toki Prefabrik Hafif Çelik Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Toki Prefabrik Hafif Çelik Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Kartal'da yapıldı.

TOKi'den Afyonkarahisar'a 65 dükkanlık sanayi sitesi geliyor!

Yeni yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Afyonkarahisar'da 65 dükkanlık sanayi sitesi inşa edecek.

TOKİ'den Bolu'ya 988 dükkanlık sanayi sitesi projesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bolu'da 988 konutluk sanayi sitesi inşa edecek. Projenin ihalesi 28 Mart'ta yapılacak.

TOKİ'den Bolu'ya 988 dükkanlık sanayi sitesi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu'da 988 dükkanlık sanayi sitesi inşa edecek. Projenin ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Bolu Büyük Sanayi Sitesi projesi için düğmeye bastı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Bolu Büyük Sanayi Sitesi projesi kapsamında 988 yeni dükkan inşa edecek.

Sanayi tesislerinde metrekare fiyatları uçuşa geçti!

Yatırım iştahı artan sanayici OSB'lerde yer bulamayınca mevcut sanayi tesislerinde fiyatlar uçuşa geçti. Türkiye'de sanayi binalarının metrekare başına ortalama birim fiyatları yüzde 27, birim kiraları da yüzde 31 yükseldi. Bazı OSB'lerde fiyatların yüzde 100'ü geçtiğine dikkat çekildi.

TOKİ Arnavutköy Küçük Sanayi Sitesi projesi için düğmeye bastı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Arnavutköy Küçük Sanayi Sitesi projesinin ihalesini 20 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ, Düzce Sanayi Sitesi projesi için düğmeye bastı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Düzce Beslanbey Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi projesinin ihalesini 4 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Sanayi binaları toki modeli Haberi

Sanayi binaları toki modeli


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) sanayicilere uzun dönemli tesis kiralanması ya da satışı yapacak TOKİ modeli bir gayrimenkul ortaklığı kurulması için çalışmalar yapıldığını söyledi. Olpak, “TOKİ benzeri bir uygulamayı adı TOSİ olabilir başka bir şey olabilir işin latifesi, acaba sanayicide yapılamaz mı dedik. Bizim öğrendiğimiz ve gelinen konum muhtemel bir gayrimenkul yatırım ortaklığı çerçevesinde ve de benzeri bir yapıda uzun vadeli satış veya kiralama yöntemiyle böyle bir çalışma yapılıyor” dedi. 


MÜSİAD’ın açıkladığı Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) aralık ayında bir önceki aya göre 0,23 puan artarak 53,15 puan olarak gerçekleşti. 10 aydır 50 baz puanın üstünde olan endeks, yıl genelinde ortalama 52,69 puan olarak gerçekleşti. MÜSİAD Başkanı Olpak’ın Tekirdağ şubesinde açıkladığı verilere göre, aralık ayında sanayi sektörü SAMEKS Endeksi...