18 / 05 / 2024

Sanayi ciro

Sanayi ciro

Sanayide toplam ciro endeksinde geçen yıl yüzde 9,3 artış kaydedildi. Endeks, 2013 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı...

TÜİK açıkladı: İnşaat ciro endeksi yüzde 98,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 65,3 arttı.

Toplam ciro endeksi Eylül ayında yüzde 64,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Eylül ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 64,1 artış gösterdi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Toplam ciro endeksi Ekim'de yüzde 124,8 yükseldi! İşte sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerindeki o rakamlar...

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, ekim ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 124,8 arttı. İşte ayrıntılar...

İnşaat ciro endeksi yüzde 35,9 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ciro endeksi, Eylül'de yüzde 35,9 arttı.

İnşaat ciro endeksi yüzde 36,8 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ağustos'ta yüzde 48,1 arttı.

Davut Çetin: Kira ve ciro kaybı destekleri yetersiz kaldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kira yardımının yetersiz kaldığını dile getiren Davut Çetin, “Bizim üyemize 750 lira kira yardımı, 40 bin lira tavanlı ciro kaybı yardımı, 5 bin lira hibe gibi yardımlar yetmez" dedi.

İnşaat ciro endeksi Ocak’ta yüzde 8,6 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ocak ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 30,2 arttı.

İnşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 3,6 azaldı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Aralık ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 3,5 azaldı.

İnşaat ciro endeksi Kasım'da yüzde 16 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16 arttı.

İnşaat ciro endeksi Ekim’de yüzde 21,5 arttı! 

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 30,9  arttı.

İnşaat ciro endeksi Eylül’de yüzde 2,4 arttı! 

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Eylül  ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 26,2 arttı.

Toplam ciro endeksi ağustosta yıllık yüzde 23,5 artış gösterdi!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23,5 arttı.

İnşaat ciro endeksi yüzde 5,8 azaldı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 23,5 arttı.

Sanayi ciro Haberi

Sanayi ciro


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı Aralık ayı ve 2013 yılının tümüne ilişkin sanayi ciro endeksini açıkladı.


Buna göre, sanayi ciro endeksi, 2013 yılı Aralık ayında yıllık bazda yüzde 17,3 artarak 173,9 oldu.


Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2013 yılı Aralık ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı endeksi yüzde 4,9, imalat sanayi endeksi ise yüzde 17,7 artış gösterdi.


Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, geçen yılın aralık ayında en fazla artışı sermaye malı imalatı sektörü gösterdi.


İmalat sanayi alt sektörlerinin 2013 yılı Aralık ayında 2012 yılı aynı ayına göre en yüksek artış oranı yüzde 35,8 ile başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatında görüldü. Bunu yüzde 30,8 ile elektrikli teçhizat imalatı ve yüzde 30,6 ile kağıt ve kağıt ürünleri imalatı takip...