11 / 05 / 2024

sanayi imarı nedir

sanayi imarı nedir

Arsalar, imar planında belirtilen durumlarına göre farklı amaçlarda kullanılabiliyor. Sanayi imarlı arsalar da üzerinde sanayi işletmesi kurulabilen arsalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sanayi imarlı arsa alınır mı?

Sanayi imarı nedir?

İmar, bayındırlaştırma çalışmaları olarak karşımıza çıkıyor. İmar planlarında alanlar, konut alanı, ticari alan ve sanayi alanı olarak ayrılabiliyor. Peki, sanayi imarı nedir?

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

Isparta Gül İki Sanayi Sitesi'nin imar planı onaylandı!

Isparta'nın Bozanönü yolunda 1 milyon 200 bin metrekarelik Gül İki Sanayi Sitesi'nin mimari projesi tamamlanırken, imar planı onayı da sonuçlandı. 

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi. Peki, yeni nazım imar planı nedir?

İmar barışında bağımsız bölüm nedir?

İmar barışına bir yapının tamamı için başvurulabileceği gibi, yapıda yer alan tek bir bağımsız bölüm için de başvurulabiliyor. Peki, imar barışında bağımsız bölüm nedir? 

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışında toplam yapı alanı nedir?

İmar barışı başvurularında istenen bilgiler arasında bulunan toplam yapı alanı kısmı başvuruda bulunan kimseler arasında belirsizliğe neden olabiliyor. Peki, imar barışında toplam yapı alanı nedir? Nasıl hesaplanır?

İmar mevzuatına aykırılık nedir?

İmar barışı başvurularında imar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi isteniyor.Peki, imar mevzuatına aykırılık nedir? İmar mevzuatına aykırılık nasıl tarif edilir?

Aydınlı Küçük Sanayi Alanı Nazım İmar Planı askıya çıktı!

Tuzla'daki Aydınlı Küçük Sanayi Alanı Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı...

Menderes Türel'den sanayi imar planı açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sanayi esnafının merakla beklediği imar planı konusunda açıklama yaptı.

İmar barışı nedir?

İmar barışı, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kapsamında düzenleniyor. Peki, imar barışı nedir?

sanayi imarı nedir Haberi

sanayi imarı nedir

Sanayi imarlı arsa alınır mı?

Arsalar, imar planında belirtilen durumlarına göre farklı amaçlarda kullanılabiliyor. Örneğin konut imarlı arsalar üzerinde konut, ticari imarlı alanlar üzerinde işyeri, hem konut hem ticari imarlı alanlarda ise her ikisi de yapılabiliyor.


Sanayi imarlı arsalar da üzerinde sanayi işletmesi kurulabilen arsalar olarak karşımıza çıkıyor. Bu tip arsalar genellikle organize sanayi bölgesinde yer alıyor.


Organize Sanayi Bölgeleri kısaca OSB; Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla; sınırları tasdik edilmiş arazi parçalarının imar planlarındaki oranlar dahilinde gerekli idari, sosyal ve teknik altyapı alanları ile küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim ve sağlık alanları, teknoloji geliştirme...