06 / 05 / 2024

Sanayi tesisi kiraları

Sanayi tesisi kiraları

Yatırım iştahı artan sanayici OSB'lerde yer bulamayınca mevcut sanayi tesislerinde fiyatlar uçuşa geçti. Türkiye'de sanayi binalarının metrekare başına ortalama birim fiyatları yüzde 27, birim kiraları da yüzde 31 yükseldi. Bazı OSB'lerde fiyatların yüzde 100'ü geçtiğine dikkat çekildi.

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

METKAP'ta ön satışlar başladı: Akyapı'dan plastik ve metal kaplama sektörüne özel sanayi sitesi!

Gayrimenkul sektöründe 24 yılı geride bırakan Akyapı, yeni sanayi sitesi projesi için düğmeye bastı. İşte kendi içerisinde bulunan arıtma tesisi de bulunan sanayi sitesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Sanayi tesislerinde metrekare fiyatları uçuşa geçti!

Yatırım iştahı artan sanayici OSB'lerde yer bulamayınca mevcut sanayi tesislerinde fiyatlar uçuşa geçti. Türkiye'de sanayi binalarının metrekare başına ortalama birim fiyatları yüzde 27, birim kiraları da yüzde 31 yükseldi. Bazı OSB'lerde fiyatların yüzde 100'ü geçtiğine dikkat çekildi.

Kocaeli'de konutlar sanayi tesisi yanından taşınıyor!

Kocaeli'nin Körfez ve Dilovası ilçelerindeki sanayi tesislerinin yanında yer alan konutlar kentsel dönüşüm çalışmaları ile başka alana çalışacak. 

Sanayi binaları ve depolara pandemi ilgisi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin verilerine göre, yeni sanayi binaları ve depoların yapılması için alınan ruhsatlarda 2020 yılında yüzde 44, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 65 arttı. Depolarda kiralar 1 yıl içinde yüzde 20’ye varan oranda yükseldi.

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

Kayseri Hacılar'da 11.9 milyon TL'ye icradan satılık sanayi tesisi!

T.C. Kayseri Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Kayseri ili, Hacılar ilçesi, Karpuzsekisi Mahallesi, 4633 ada 3 parselde yer alan sanayi tesisini 11 milyon 932 bin 780 TL'ye satıyor...

Gaziantep Şehitkamil'de 11.4 milyon TL'ye icradan satılık sanayi tesisi!

T.C. Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Dülük Mahallesi, 165 ada 2 parselde yer alan sanayi tesisini 11 milyon 364 bin 745 TL'ye satıyor...

Konya Karatay'da 11.8 milyon TL'ye icradan satılık sanayi tesisi!

T.C. Konya 4. İcra Dairesi, Konya ili, Karatay ilçesi, Mezbaha Fetih Mahallesi, 31274 ada 4 parselde yer alan sanayi tesisini 11 milyon 850 bin TL'ye satıyor...

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

ÇİMKO'nun yeni hazır beton tesisi Gaziantep’te açıldı!

Türkiye'nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri kuruluşları arasında yer alan Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş.'nin 25’inci hazır beton tesisi Gaziantep’in Taşlıca bölgesinde hizmete açıldı. 

Gaziantep'te kanser hastaları için tesis inşa ediliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep'te kanser hastalarına özel medikal sanayi tesisi inşa edildiğini açıkladı.

Kocaeli Sanayi Odası'nın yeni tesisi yükseliyor!

Kocaeli Sanayi Odası binasının yanında yapımına başlanan sosyal tesisin inşaat çalışmaları devam ediyor. 40 metre derinliğe 59 adet kazık çakıldı daha sonra zemin betonu atıldı.

Sanayi tesisi kiraları Haberi

Sanayi tesisi kiraları

Konuttaki fahiş fiyat problemi gündemden düşmezken, sanayiciler de fabrika binalarındaki yüksek fiyatlardan şikayet ediyor. Dünya Gazetesi'nden Merve Yiğitcan'ın haberine göre; Denge Değerleme tarafından için hazırladığı rapor, sanayi tesislerin ortalama birim bedellerindeki yüksek artışları ortaya çıkarıyor.

Sanayi tesislerinin işlem yoğunlukları göz önünde bulundurularak belirlenen 22 şehirde 2020 ve 2021 yılı için SPK lisanslı uzmanları tarafından yapılan analizlere göre, Türkiye’de sanayi tesislerinin (fabrika binalarının) metrekare başına ortalama birim tutarları bir senede yüzde 27 yükselerek, 2 bin 80 Türk Lirası'na ulaştı. En yüksek birim bedel metrekare başına ortalama 4 bin 52 Türk Lirası ile İstanbul Avrupa Yakası’nda kaydedilirken, bunu 3 bin 914 Türk Liras ile İstanbul Anadolu Yakası, 3 bin 504 Türk Lirası ile Kocaeli, 2 bin 846 Türk Lirası ile Antalya ve...