04 / 05 / 2024

sancaktepe askeri havaalanı ne olacak

sancaktepe askeri havaalanı ne olacak

Sancaktepe kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tasfiye kararı çıkan Sancaktepe Askeri Havaalanı ne olacak, nereye taşınacak ? merak konusu. İşte Sancaktepe Askeri Havaalanı’nın merak edilen akıbeti….

Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasına Bakanlıktan iptal kararı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riskine karşı kentsel dönüşümde kullanmak  için “rezerv yapı alanı” ilan edildikten sonra  ticari alana çevrilen Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasında iptal kararı çıktı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

Samandıra Askeri Havalimanı'nda son dakika gelişmesi! Millet bahçesi yapılacak!

İstanbul'daki Samandıra Askeri Havalimanı’nın 275 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildi. Havalimanının geri kalan kısmında ne yapılacağı henüz belli olmadı...

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi’ndeki askeri arazinin planları iptal edildi!

TOKİ’nin Sancaktepe'de bulunan 112 bin 441 metrekare büyüklüğündeki askeri alanı imar açan imar planlarına, idare mahkemesinden iptal kararı verildi. TOKİ, dev arazinin planlarında değişiklik yaparak yeni bir planı askıya çıkardı.

Kerkük Havaalanı hizmete açıldı!

Irak’ın Kerkük ilçesinde bulunan Kerkük Havaalanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 2003’ten beri askeri üs olarak kullanılan havaalanı faaliyete başladı.

Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin projesi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sancaktepe'deki 353 dönümlük askeri alanın Sağlık Bakanlığına devredilerek, şehir hastanesi kurulmasına ilişkin komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Salih Bezci: Mania Planı Ankara'nın gelişimi açısından engel!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

1996 yılında Yeşilköy'deki askeri tesisler kaldırılacakmış!

1996 yılında Atatürk Havalimanı'nın yarısı Türk Hava Kurumu'na hizmet veriyormuş. İstanbul'un ortasında kalan askeri hava tesisinin ''stratejik olarak'' önemini yitirmesi ve havaalanının yetersiz kalması, askeri tesislerin kaldırılmasını gündeme getirmiş.

Sancaktepe Hastane inşaatı bu yıl sonunda başlayacak!

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ilçeye yapılacak şehir hastanesiyle ilgili; "Avrupa'nın en donanımlı hastanesi olacak. İçinde havaalanı bulunması nedeniyle de dünyada tek olacak. Hastalar Amerika'ya gitmeyecek, Sancaktepe'ye gelecek" dedi.

Evre Gedizler Sancaktepe nerede?

Metro ve şehir hastanesine 5 dakika, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 15 dakika mesafede yükselen Evre Gedizler Sancaktepe nerede sorusuna yanıt olarak İstanbul Sancaktepe deniliyor. Projede toplam 443 adet konut bulunuyor...

Sancaktepe Evre Gedizler projesi!

Dairelerin 207 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu Sancaktepe Evre Gedizler projesi, Metro ve şehir hastanesine 5 dakika, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 15 dakika mesafede konumlanıyor...

Sancaktepe Askeri Havaalanı ne olacak?

Sancaktepe kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tasfiye kararı çıkan Sancaktepe Askeri Havaalanı ne olacak, nereye taşınacak ? merak konusu. İşte Sancaktepe Askeri Havaalanı’nın merak edilen akıbeti….

Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'ndaki tünel kazılarında sona yaklaşıldı!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu ’nun tünel kazılarında sona yaklaşılırken, istasyonların peron tünellerinin beton kaplama işi başladı. Metro hattı, Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzatılacak.

sancaktepe askeri havaalanı ne olacak Haberi

sancaktepe askeri havaalanı ne olacak


Sancaktepe kentsel dönüşüm kapsamında Samandıra Askeri Havaalanı’nın taşınacağı haberine sitemizde daha önce sık sık yer vermiştik. Havaalanı taşınacak yerine ise sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en büyü şehir hastanesi yapılacak. Projenin Sancaktepe’ye hatta İstanbul’a  katacağı değer vatandaşta heyecan uyandırırken bir taraftan da tasfiye kararı çıkan Samandıra Askeri Havaalanı’nın akıbeti merak ediliyor.


Devir işlemleri sürüyor 

Sancaktepe Belediyesi’nden aldığımız bilgiye göre havaalanının Sağlık Bakanlığı’na devir işlemleri hala devam ediyor. Devir işlemleri tamamlandığında Samandıra Askeri Havaalanı Çorlu’ya taşınacak. 




Avrupa’nın en büyüğü olacak

Samandıra Askeri...