03 / 05 / 2024

Sandy kasırgası ABD\'ye 100 milyar dolarlık katkı sağlayacak

Sandy kasırgası ABD\'ye 100 milyar dolarlık katkı sağlayacak

ABD'nin kuzeydoğusunda büyük yıkıma neden olan Sandy'nin yarattığı ekonomik hasara çevrildi. Uzmanlar kasırga sonrasında yapılacak imar çalışmalarının ekonomiye destek verebileceğine dikkat çekiyor...

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Kuyaş'tan ABD'ye 300 milyon dolarlık Kuyumcukent ve rezidans projesi! Resmen düğmeye basıldı!

Kuyaş Yatırım, ABD'de 300 milyon dolarlık Kuyumcukent ve rezidans projesi için resmenb düğmeye bastı. Söz konusu proje için şirket kuruluyor. İşte ayrıntılar...

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Türkiye’den ABD’ye rekor ihracat!

ABD’nin Türk ürünlerine yönelik talebi 2022’de de artmaya devam etti. 2022 yılında ABD’ye yapılan ihracat 14 milyar doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.

2008 krizi kahininden ABD’ye korkutan haber! Resesyona mı giriyor?

ABD’nin tarihinde dönüm noktalarından olan 2008 krizini tahmin edenlerden, tanınmış yatırımcı Michael Burry, enflasyon döngüsünün devam edeceğini savunarak, 2023 yılının ikinci yarısı için uyarıda bulundu.

"Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?

Ülkelerini terk eden milyonlarca ABD vatandaşı yurt dışında çeşitli ülkelerde yaşıyor. Peki milyonlarca kişi ABD’ye göç etmeye çalışırken ABD vatandaşları neden ülkelerinden ayrılıyor? İşte yanıtları…

Altın fiyatlarında yıl sonu kasırgası! Yer yerinden oynadı! Elinde altını olan baksın! 30 Aralık 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın son işlem günü de milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor.  Bugün altın fiyatlarında yıl sonu kasırgası yaşanırken altında yer yerinden oynadı. Elinde altını olan baksın! 30 Aralık 2022 altın fiyatları. 

Altın yükselişine ara verdi! Gözler ABD'ye çevrildi! Altının yönü belli olacak...

Altın yükselişine bugün ABD'de açıklanacak olan ara seçimlerden dolayı ara verdi. Altın fiyatlarının yönü ABD enflasyon rakamları sonra tamamen belli olacak.

Altın gümbür gümbür geliyor! Bir bir açıklanan rakamları gören inanamadı! İşte son dakika altın fiyatları 6 Kasım 2022!

Yatırımcıların güvenli liman olarak tercih ettiği altın gümbür gümbür geliyor! Bir bir açıklanan rakamları gören inanamadı! Hemen bu son dakika altın fiyatları 6 Kasım 2022'ye bakın...

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Altın fiyatlarında ne kasırgası resmen tsunami yaşanıyor! Yatırımcılar hemen bakın! 20 Ekim 2022 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Altın fiyatlarında ne tsunami resmen kasırga yaşanıyor. Yatırımcılar şok içinde. Altın fiyatları tarihin düşüşünü yaşıyor. İşte güncel altın fiyatları 20 Ekim 2022...

Florida'yı vuran Ian Kasırgası konut sorununu da artırdı!

ABD'de Ian Kasırgası’nın vurduğu Florida'da konut sorunu da arttı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, eyalette, özellikle düşük gelirlilerin konut sıkıntısı yaşamaya başladığı bildirildi.

Sandy kasırgası ABD\'ye 100 milyar dolarlık katkı sağlayacak Haberi

Sandy kasırgası ABD\'ye 100 milyar dolarlık katkı sağlayacak

ABD'yi etkisi altına alan Sandy kasırgasının ülke genelinde yaklaşık 20 milyar dolar zarara neden olacağı tahmin edilirken, bazı tahminlere göre de zararın 45 milyar dolara çıkabileceği söz konusu. Ancak uzmanlara göre ABD'de birçok eyaleti yerle bir eden, büyük yıkıma neden olan, finansın kalbi New York'u vuran bu kasırga diğer yandan Amerikan ekonomisine destek de olabilir. Uzmanlara göre Sandy kasırgası sonrasında yapılacak altyapı harcamaları ekonomiye en az 100 milyar dolarlık doping yaratabilir. 

Uzmanlar kasırga sonrasında yapılacak imar çalışmalarının ekonomiye destek verebileceğine dikkat...