06 / 05 / 2024

Şanlıurfa Hidrolelektrik Santrali

Şanlıurfa Hidrolelektrik Santrali

Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinin önyeterlilik ve teklifi için, 23 firma başvuruda bulundu. İşte santraller ve taşınmazlarına önyeterlilik teklifi için başvuran katılımcılar..

Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa ilinde tesis edilecek Karkamış Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Şanlıurfa HES'te en yüksek teklifi Rönesans Enerji verdi!

EÜAŞ ait ve 51 megavat kurulu güce sahip Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali, Tortum Hidroelektrik Santrali, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirilecek.

Güneş enerjisi Şanlıurfa'ya kazandıracak!

Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası'na göre Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yıllık ortalama 1600-1650 kilovatsaat / metrekare güneş radyasyonuyla güneş santrali kurmak için elverişli bölgeler arasında yer alıyor.

Şanlıurfa'ya güneş enerjisi santrali!

Güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Şanlıurfa'ya Güneş Enerjisi santrali kurulacak. Viranşehir'de kurulacak santralin proje bedeli ise 940 bin lira olarak belirlendi.

Şanlıurfa'da güneş enerji santrali kurulacak!

Alternatif enerji kaynaklarına büyük yatırım yapan Türkiye'de iller adeta yarışa girdi. Konya- Karapınar'da 3 bin megavat güce sahip dünyanın en büyük güneş enerjisi santralını kurmak için projeler devam ederken Şanlıurfa da harekete geçti...

TOKİ Şanlıurfa Hilvan'da 195 konut ve cami yaptıracak!

TOKİ Şanlıurfa Hilvan ilçesi 195 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini ihale ediyor.

Şanlıurfa'da vakıflardan ticari tesis yapım işi ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa'da Ticari Amaçlı Tesis yapılmak üzere inşaat yapım ve işletme şartlı olarak toplam 10 yıl süreyle kiraya verilmesi işini ihaleye çıkarıyor.

Şanlıurfa'da 4 milyon 528 bin 840 TL'ye satılık triplex ev!

T.C Şanlıurfa 2. Satış Memurluğu, Şanlıurfa Karaköprü'de 4 milyon 528 bin 840 TL bedelle üç katlı bina satılıyor...

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da konut satışlarında artış yaşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yılın dördüncü döneminde Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.2 artış yaşandı...

Pierre Cardin Şanlıurfa'da fabrika kuracak!

Aydınlı Grup, Pierre Cardin ve Polo markalarının üretimlerinin yapılacağı fabrikasını Şanlıurfa Birecik'e kuracak...

Şanlıurfa'da satılık arsalar: 1 milyon 984 bin liraya!

Şanlıurfa Belediye Başkanlığından: Şanlıurfa Dağ Eteği 'nde bulunan 4 adet arsa 28 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Şanlıurfa Hidrolelektrik Santrali Haberi

Şanlıurfa Hidrolelektrik Santrali

Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinin önyeterlilik ve teklifi için, 23 firma başvuruda bulundu.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) yapılan açıklamaya göre, Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait, Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ve taşınmazları için açılan ihalenin önyeterlilik ve teklifi için 9 adet teklif alındı.


Tortum Hidroelektrik Santrali ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinin önyeterlilik ve teklifi için 6, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santrali için de 8 firma başvurdu. 


Bu santraller ve taşınmazlarına önyeterlilik teklifi için başvuran katılımcılar şöyle


- Şanlıurfa Hidrolelektrik Santrali 


1. Pamuk Ortak Girişim Gurubu 


2. Altek Alarko Elektrik Santralleri Tesis İşletme ve Ticaret AŞ 


3. Sanko Tekstil İşletmeleri San. ve Tic. AŞ 


4. Saf Enerji Üretim ve Ticaret AŞ


5. Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ 


6. Maren Maraş Elektrik Üretim San. ve Ticaret AŞ 


7. Yılsan Yatırım...