02 / 05 / 2024

Sansaryan Han ihale

Sansaryan Han ihale

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sansaryan Han’ın otel yapılması amacıyla ihale yapılacağı iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na konu ile ilgili soru önergesi verdi...

Sansaryan Han kiralama ihalesi 18 Temmuz'da!

İstanbul Sirkeci'de yer alan tarihi Sansaryan Han Vakıflar Gemel Müdürlüğü tarafından onarılıp ilk yıl için 120 bin TL'ye kiralanacak. Kiralama ihalesi 18 Temmuz'da gerçekleşecek...

Sansaryan Han, hukuki süreç devam ederken ihaleye çıkmamalı! 

İstanbul'daki Sansaryan Han için 28 ocak günü yapılacak olan ihale tartışmalara sebep oldu. Ermeni Patrikhanesi avukatlar binanın Ermeni cemaatine verilmesini istedi...

Sansaryan Han ihaleye çıktı!

Ermeni çocukların okutulması için bağışlanan ve bir dönem emniyet müdürlüğü olarak kullanılan ünlü Sansaryan Han, restorasyon karşılığı yeniden 35 yıllığına kiralama ihalesine çıkarıldı...

Fatih Kargir 1. Vakıf Han'ın kiralama ihalesi 17 Eylül'de!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, Fatih İlçesi, Hoybar Mahallesi'ndeki Kargir 1. Vakıf Han'ın restorasyon ve onarım karşılığı kiralama işini ihale ediyor. 

Bilecik Pazaryeri'nde Hanımlar Lokali inşa edilecek!

Bilecik Pazaryeri ilçesinde yapımı planlanan Hanımlar Lokali için ihale düzenlenecek. Hanımlar Lokali 450 metrekarelik taban alanlı, 300 metrekare asma kat, 130 metrekare sundurma toplam 880 metrekare olması planlanıyor.

Tarihi Rumeli Han icradan satılık!

Beyoğlu'ndaki tarihi Rumeli Han satılıyor. Açık artırma usulüyle 24 Nisan'da ihale edilecek binanın değeri 450 milyon TL olarak belirlendi.

Fatih'te 3 milyon 500 bin TL'ye icradan satılık iş hanı!

Fatih Sarıdemir Mahallesi'nde yer alam 565, 50 metrekare alanlı iş hanı 3 milyon 500 bin TL bedelle ihale edilecek.

THK'dan Trabzon'da satılık işhanı binası!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Trabzon ortahisar'da bulunan işhanını satışa çıkardı. İşhanı binasının ihalesi 14 Kasım 2016 Pazartesi günü saat: 14.00’da kapalı teklif açık arttırma usulüyle ihale edilecekt.

TOKİ Ankara Nallıhan 173 konut ihalesi yapıldı!

TOKİ tarafından Ankara’nın Nallıhan İlçesi Çayırhan Mahallesi’nde 173 konutun ihalesi yapıldı. 22 Eylül, Perşembe günü gerçekleşen ihale kapsamında ayrıca ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

THK Samsun İlkadım'da işhanı yaptıracak!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Samsun İlkadım'da bulunan arsaya yapılacak olan işhanı binasının uygulama projeleri ile ihale dosyasını hazırlama işini ihaleye sunuyor.

1937 yılında Emniyet Sansaryan Han'a taşınacak!

1937 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bahçekapı'daki meşhur Sansaryan Han'a taşınacakmış. 1935 yılında Vilayet'in kamulaştırdığı tarihi Han'da yapılacak tamirat ve tadilattan sonra Han Emniyet teşkilatını içine alacakmış.

1935 yılında Sansaryan Han Vilayet'in!

1935 yılında devam eden Sansaryan Han davasında Mahkeme, Vilayet lehine karar vermiş. Sirkeci'deki hana Vilayet'in el koymak istemesiyle başlayan davada İkinci Hukuk Mahkemesi ikinci defa Vilayet'in lehine karar vermiş.

2004 yılında Vakıf Han ihale yoluyla kiraya verilecek!

2004 yılında Mimar Kemaleddin Bey'in tasarladığı Eminönü'ndeki 4. Vakıf Han, 11 trilyon 680 milyar lira muhammen bedel ile 25 yıl süreyle, restore et-işlet-devret yöntemiyle kiraya verilecekmiş.

Ankara Nallıhan'da 3.8 milyon TL'ye satılık petrol istasyonu!

Ankara İli, Nallıhan İlçesi'nde bulunan petrol istasyonu Nallıhan İcra Dairesi tarafından 4 ağustos günü saat 11:00 ile 11:45 arası açık artırma usulü ile ihale ediliyor.

Sansaryan Han ihale Haberi

Sansaryan Han ihale

Sezgin Tanrıkulu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Türkiye Ermenilerine ait olan ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün elinde bulunan tarihi Sansaryan Han’ın bir ihaleyle 20 yıllığına kiralanmak istendiğinin basına yansıdığı anımsatıldı. Tanrıkulu, Agos Gazetesi’nde konuyla ilgili yayınlanan haberi hatırlattı. 


Sansaryan Han, 1895’te, Mıgırdiç Ağa Sanasaryan’ın isteğiyle mimar Hovsep Aznavur tarafından inşa edilmişti. Uzun yıllar İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak kullanıldı.


Hürriyet...