29 / 04 / 2024

Şantiye elektriği ve suyu kullanılırsa ne olur

Şantiye elektriği ve suyu kullanılırsa ne olur

İskan, bir binanın fen - teknik - imar ve hukuksal süreç açısından “tamamlanmış” olduğunu gösteren bir izin belgesi olarak tanımlanıyor. İskan alınmayan yapıda şantiye elektriği ve suyu kullanılır mı?

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Ankapark'ın elektriği borcu nedeniyle kesildi!

Ankara'da Melih Gökçek zamanında hayata geçirilen ve 750 milyon dolara mal olan Ankapark'ın elektriği borcu yüzünden kesildi...

Paket Mutfak Gayrimenkul İşletmeciliği ve Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Paket Mutfak Gayrimenkul İşletmeciliği ve Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Tali Şalhon tarafından kuruldu. 

Göögle İstanbul Turizm ve Seyahat Acenteliği İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göögle İstanbul Turizm ve Seyahat Acenteliği İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed T. Mohammad Dawada tarafından kuruldu...

Ego Turizm Otel Konaklama İnşaat Restoran İşletmeciliği ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ego Turizm Otel Konaklama İnşaat Restoran İşletmeciliği ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Gikhan Cüceloğlu, Emre Eroğlu ve Oğuzhan Kasapoğlu ortaklığıyla kuruldu...

Queen City Turizm Acenteliği ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Queen City Turizm Acenteliği ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Umut Verdi Bahçeci tarafından kuruldu... 

Meher İnşaat Turizm Otelcilik Restorasyon İşletmeciliği ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meher İnşaat Turizm Otelcilik Restorasyon İşletmeciliği ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 20 bin TL sermaye bedeli ile GHorban Taheripoor ve Oğuzhan Kasapoğlu ortaklığıyla kuruldu.

Öz Bilge Elektrik Müşavirliği Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Öz Bilge Elektrik Müşavirliği Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Tuzla'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Bilge tarafından kuruldu. 

Reisin Otobüs İşletmeciliği Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reisin Otobüs İşletmeciliği Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Cemal  Reis  ve Levent  Cengiz ortaklığında kuruldu. 

Elite İstanbul Emlak Müşavirliği Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elite İstanbul Emlak Müşavirliği Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Beylikdüzü'nde A.Alı Yahya  Mahdı tarafından kuruldu. 

Tatilekranı Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Harbiye Şubesi açıldı!

Tatilekranı Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Harbiye Şubesi bugün Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik!

Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Mila Otel İşletmeciliği Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Mila Otel İşletmeciliği Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Esenler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Şantiye elektriği ve suyu kullanılırsa ne olur Haberi

Şantiye elektriği ve suyu kullanılırsa ne olur

Şantiye elektriği ve suyu kullanımı!

İskan belgesi; diğer ifade ile “yapı kullanma izin belgesi”, bir binanın fen-teknik-imar ve hukuksal süreç açısından “tamamlanmış” olduğunu gösteren bir izin belgesi olarak tanımlanıyor.


Belediyeler; iskan ruhsatı vermek  için; binaya ilişkin tapu örneği, yapı ruhsatı; vergi dairesi ilişik kesme belgesi, ssk ilişiksizlik belgesi, su-elektrik borcu olmadığını gösterir belgeler ve yapı denetim uygunluk formunu özellikle istemektedir. 


İskan alınabilmesi için yapı nedeniyle kamu kurumlarına sigorta, vergi; su elektrik borcu bulunmamalı ve binanın imar kurallarına uygun imal edilmiş olması gerekmektedir.

İskansız bir bina maliki veya böyle bir yerden konut-işyeri satın alacak olanlar, yukarıda belirtilen hususları iyice araştırmalıdırlar.  Belirtilen yönlerin yeterince araştırılmaması aşamalarda oldukça sıkıntılı durumlar yaşamanıza neden olabilecektir.


İskanı alınmamış gayrimenkuller için ciddi yaptırımlar bulunuyor. Bu yaptırımlar arasında; İSKİ suyu şebeke tarifesinden...