01 / 05 / 2024

şantiye şefi nasıl olunur

şantiye şefi nasıl olunur

Müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye şantiye şefi deniyor. Peki, şantiye şefi nasıl olunur? Şantiye şefi olma şartları nelerdir?

Şantiye şefi olmak için gerekenler!

Şantiye şefi, müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye deniyor. Şantiye şefinin iş süresi boyunca şantiyede bulunması gerekiyor. Peki, şantiye şefi olmak için gerekenler nelerdir?

Yapı denetiminde yaş sınırı değişti! 75 yaşını dolduran şantiye şefi olamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, 2024 yılı itibarıyla 75 yaşını dolduran teknik personel, şantiye şefi olamayacak.

Şantiye şefi olmak için gerekli şartlar!

Şantiye şefi görev aldığı yapım işinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi alıyor. Yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, şantiye şefi olmak için gerekli şartlar nelerdir?

Zirve Mimarlık Şantiye Şefi arıyor!

LC Waikiki Mağazacılık A.Ş kuruluşu olan Zirve Mimarlık, Merkezi Havalimanı Tem bağlantı yolu (Basın Ekspres Yolu) üzerinde bulunan firmanın şantiyelerinde görev almak üzere şantiye şefi arıyor.

Müteahhit sertifikası nasıl alınır?

Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine istinaden, müteahhit sertifikasının alınması gerekiyor. Peki, müteahhit sertifikası nasıl alınır? Nereden alınır?

Şantiye şefi nasıl olunur?

Müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye şantiye şefi deniyor. Peki, şantiye şefi nasıl olunur? Şantiye şefi olma şartları nelerdir?

Arazi nasıl arsa olur?

Emlak Vergisi Kanunu'nun 12. maddesine göre her arsa bir arazidir. Ancak her arazi arsa değildir. Peki arazi nasıl arsa olur?

Konutun ekspertizi nasıl yaptırılır?

Kredi kuruluşları tarafından verilen konut kredileri gayrimenkul eksperlerinin hazırladığı konut eksperizine bağlıdır. Konutun ekspertizi nasıl yaptırılır?

Kredi borcu olan ev nasıl satılır?

Konut kredisi kullanarak satın aldığınız evi, borcu bitmeden satmak niyetindesiniz diyelim. Bu durumda karşınıza çıkacak riskleri iyi bilmeniz gerekiyor. Kredi borcu olan ev nasıl satılır? için tüm merak edilenler bu haberde...

Miras paylaşımı nasıl yapılır?

Ölüm halinde miras kalan malların mirasçılar arasında pay edilmesi anlamına gelen miras paylaşımı için yapılması gerekenleri açıkladık. İşte adım adım miras paylaşımı nasıl yapılır? sorusunun yanıtı...

Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Hayalinizdeki evi buldunuz ve satın almak için konut kredisi kullanmanız gerekiyor. Peki konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

TOKİ konutlarına başvuru nasıl yapılır?

Bugüne kadar binlerce insanı konut sahibi yapan TOKİ konutlarından ev sahibi olmak için gerekli şartları merak mı ediyorsunuz? İşte TOKİ konutlarına başvuru nasıl yapılır? için tüm detaylar...

Kira sözleşmesinin şerhi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesinin şerhi işlemi için söz konusu sözleşmenin Tapu Sicil Müdürlüğü'ne ibrazı şart. Kira sözleşmesinin şerhi nasıl yapılır? için tıklayın...

İfraz nasıl yapılır?

Sahip olunan taşınmazın birden fazla parsele ayrılması için yapılan işlemler bütünü olan ifraz etmek için atılacak adımları sizler için hazırladık. İfraz nasıl yapılır? için ayrıntılar bu haberde...

şantiye şefi nasıl olunur Haberi

şantiye şefi nasıl olunur

Şantiye şefi nasıl olunur?

Müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye şantiye şefi deniyor. Şantiye şefinin iş süresi boyunca şantiyede bulunması gerekiyor.


Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları ile ilgili 7 Mayıs 2008 tarih ve 1315 sayılı Bakanlık açıklamasının 1. maddesinin (a) bendine göre, şantiye şefi nasıl olunur?


Sadece mimar, inşaat mühendisi, makina mühendisi ve elektrik mühendisleri şantiye şefi olabiliyor. Şantiye şefi olmak için gerekenler ve şantiye şefinin sorumlulukları yönetmelik kapsamında şu şekilde açıklanıyor: 


Şantiye şefliği

MADDE 10 – (1) Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar, mühendis veya bunlara ilişkin teknik öğretmen veya tekniker olması şarttır.


(2) Şantiye şefi; yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü, imalâtın özel ihtisas gerektirip gerektirmediği de gözetilerek belirlenir.


(3) 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki...