02 / 05 / 2024

Şantiye Şefliği kanunu

Şantiye Şefliği kanunu

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Milli Emlak Şefliği o ilde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak!

Milli Emlak Şefliği, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak. İlgili taşınmazların fiyatları açıklandı.

Milli Emlak Şefliği, o ilde 8 taksit ve yüzde 20 indirim fırsatıyla 3 arazi satılacak!

Bayburt ili, Aydıntepe ilçesinde yer alan 3 adet arazinin satılacağı öğrenildi. Açık teklif usulüyle satılacak araziler için 13 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Sigorta girişi geç bildirilenler için emeklilik yolu: İş kanunu detayları ve erken emeklilik fırsatları!

İş Kanunu'nun şartlarını yerine getiren bireyler, Erken Emeklilik (EYT) hakkını elde ederek emeklilik hedeflerine adım atabilirler. Bu durumun yanı sıra gelir artırıcı yöntemler de bulunmaktadır. Peki, sigorta girişi geç bildirilen kişiler ne gibi adımlar atmalı? EYT kapsamında hak sahibi olabilirle

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Kaş Milli Emlak Şefliği'nden 50 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Antalya Kaş Milli Emlak Şefliği, Antalya'nın Kaş ilçesi Kalkan mahallesinde bulunan 14 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 49 milyon 908 bin TL olarak belirlendi. 

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi!

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile şantiye şeflerinin aynı anda sadece bir yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilmesi planlanıyor.

Güngören Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Güngören Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şefliği, TOKİ ortaklığıyla Güngören'de inşa edilen millet bahçesi yakın zamanda hizmete açılacak. 

Boğaz'da kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Boğaziçi Kanunu taslağına göre Boğaziçi’nde yapı ruhsatı alınmadan hayata geçirilen yapıların tamamı yıkılacak. Bu duruma neden olan yapı sahiplerine, projeye uygunluk raporu verenlere, müteahhit ve şantiye şeflerine de hapis cezası verilecek.

İbrahim Özden Kaboğlu: Boğaziçi kanunu Anayasa’ya aykırı!

CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa hukukçusu İbrahim Özden Kaboğlu, Boğaziçi kanununda yapılması öngörülen değişikliklerin, Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

Şantiye şefi aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işini üstlenebilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik kapsamında şantiye şefi, görev yaptığı ilin dışında başka bir ilde görev alamayacak, aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilecek.

Sabuncubeli Tünelleri açılış için gün sayıyor!

Sabuncubeli Tünelleri'nde çalışan tek kadın olan ve kalite kontrol şefliği yapan 8 aylık hamile olan Esra Altın Soylu, hem kızının doğumunu hem de tünellerin hizmete girmesini heyecanla bekliyor 

Şantiye Şefliği kanunu Haberi

Şantiye Şefliği kanunu

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebine ilişkin soru önergesi verdi. Zeybek, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Zeybek, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.'' diye konuştu.

Zeybek, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Deprem kuşağında bulunan ülkemizde, depremlerin yaratacağı hasara karşı yapı güvenliği için alınacak tedbirler vakit kaybedilmeden alınmalıdır. Yapı güvenliğinde ve iş güvenliğinde inşa faaliyetlerinde şantiye şeflerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Ancak şantiye şefliğinde mevcut yönetmeliğin getirdiği bir takım sıkıntılarda yapı güvenliği ve iş güvenliğine zarar vermektedir. Bir şantiye şefi, birden fazla şantiyenin sorumluluğunu alabilmektedir, bu durum yapı güvenliği ve iş güvenliği açısından risk taşımaktadır.''

CHP Antalya Milletvekili Rafet...