28 / 04 / 2024

Şantiyelerde Koronavirüse Karşı Korunun klavuzu

Şantiyelerde Koronavirüse Karşı Korunun klavuzu

İnşaat İş Sendikası (İnşaat-İş) İstanbul’daki şantiyelerin durumunu raporlayan ve işçilerin yeni tip Koronavirüs salgınına karşı hiçbir önlem alınmadan çalıştırıldığı iddia etti.

10 madde de şantiyelerde virüse karşı korunma yöntemleri!

DİSK Genel-İş’ten yapılan açıklamada, konut işçilerinin Covid-19 nedeniyle risk altında olduğu, tedbirlerin acilen alınması gerektiği kaydedildi. Açıklamada, konut işçileriyle ilgili alınması gereken önlemlere ilişkin yapılması gerekenler 10 madde de anlatıldı.

19 adımda şantiyelerde koronavirüse karşı koruma!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında şantiyelerde alınması gereken tedbirleri 19 adımda açıkladı.

Dolar aldı başını gidiyor! Seçim sonrası yatırımcı panikledi

 28 mayıs seçimlerinin bitmesinin ardından dolar da meydana gelen hareketlenme yatırımcının kafasını karıştırdı. Yatırımcılar dolar hususunda ne yapacaklarını şaşırdılar. Doların son durumu ile alakalı son dakika bilgileri haberimizde. İşte ayrıntılar.

Seçim nedeniyle dolar ve altında ‘Pazartesi sendromu’ oluştu!

​​​​​​​Dolar/TL kuru 20 TL’nin üstünü görürken, 14 Mayıs tarihinden sonra düşüşe geçen altın fiyatları da ikinci tur seçimi öncesi haftayı yükseliş ile kapatmıştı. Merkez Bankası’nın altın ve döviz talebine karşı attığı adımlara karşın insanlar yükseleceği beklentisiyle Kapalıçarşı’nın yolunu tuttu.

Asgari ücretliler 28 Mayıs'a kilitlendi! Asgari ücret artışı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce belli olur mu?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından adayların seçmen karşısına hangi vaatler ile çıkacağı merak konusu. Cumhurbaşkanı adaylarından sabit gelirlilere yönelik ekonomik vaatler beklenirken, asgari ücret artışının 28 Mayıs öncesi açıklanacağı da ileri sürülüyor.

Merkez Bankası'ndan seçim öncesi yeni hamle geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan (TCMB) seçime sayılı günler kala yeni hamle geldi.  Merkez Bankası bankaların zorunlu karşılık yükümlülükleri üzerinde tuttukları yabancı para serbest hesaplar için ödediği faizi yüzde 4.75’e yükseltti.

Uzman İslam Memiş'ten yatırımcılara seçim uyarısı: ''Ani fiyat hareketlerine karşı hazırlıklı olun!''

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaklaşan seçim sürecinde yatırımcıları uyararak, piyasalardaki olası dalgalanmalar hakkında dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Piyasalarda hayat adeta durdu! Seçim sonuçları bekleniyor!

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi son haftada günlük çok sınırlı hareketlerin görüldüğü dolar/TL’deki sınırlı yükseliş sürerken; lira, dolar karşısında 6 Şubat’ta yaşanan depremden bugüne geçen üç ayda yüzde 3.5 değer kaybetti. Yılbaşından bugüne ise kayıp yüzde 4.04 seviyesinde oldu.

Seçim öncesi piyasalar tedirgin! 9 Mayıs BIST 100 endeksi ne oldu? Dolar ve euro kaç liradan satılıyor?

Seçimler öncesi piyasalarda tedirgin hava devam ediyor. Borsa günü yüzde 0,56 oranında değer kaybıyla kapatırken, Türk Lirası dolar karşısında değer kaybetmeye devam etti. Uzmanlar, seçimlere kadar piyasalarda dalgalı seyrin devam edeceğini öngörüyor.

Piyasalar seçimlere kilitlendi! Kur korumalı mevduat rekor kırıyor!

Seçimlere sayılı günler kala piyasalarda hareketlilik sürüyor. TL dolar karşısında son 3 ayda yüzde 4 oranında değer kaybetti. Dolar güne 19.50 seviyesinden başlarken, seçim sonrası endişelerle kur korumalı mevduata yoğun bir ilgi oluştu.

Dev bankadan ortalığı karıştıran tahmin! Seçimden sonra dolar işte bu kadar olacak

Yeni bir ilerleme yaşandı, JP Morgan, seçim bitiminde doların geleceği seviye ile ilgili öngörülerini paylaştı. Şirketin dolar TL öngörüsü merakla bekleniyor.

Seçim sonrası faiz ve kurlar ne olacak? Döviz ve mevduata yatırım yapanlar mutlaka okuyun!

Yüksek enflasyon karşısında elindeki paranın değerini korumak isteyen vatandaşlar seçim sonrası senaryolara odaklandı. Faizler yükselecek mi? Dolar ve euronun seyri nasıl olacak? Altına yatırım yapanlar kazanacak mı? Tüm bu soruların cevabı için hemen bakın.

Dev seçim yaklaşırken JPMorgan'dan 2023 seçimleri sonrası dolar tahmini!

JPMorgan adlı Amerikan yatırım bankası, Türkiye'deki seçimlerin ardından döviz kuru ve faizlerle ilgili tahminlerini açıkladı. 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler sonrasında doların Türk lirası karşısındaki zirve seviyesi tahminleri de bu açıklama içerisinde yer aldı.

Altın düşse de yükselse de bunu yapan kazanacak! Altında yeni yöntem! Altın yatırımcıları acilen bakın!

Altın fiyatlarında çok kısa bir süre içinde geri çekilmeler ve dengelenmelerin olabileceğini söyleyen Ekonomist Prof. Dr. Oral Erdoğan altındaki düşüşler ve yükselişlere karşılık nasıl kazançlı çıkacağını açıkladı. Altın düşse de yükselse de bunu yapan her türlü kazanacak! Altında yeni yöntem!

Seçim sonrası dolar kuru ne olacak? İşte korkudan tir tir titretecek kıyamet senaryosu!

FED’in yine faiz artışı yapacağı haberleri ABD dolar kurunu Türk Lirası karşısında rekor seviyelere taşırken, ekonomistler seçim sonrası, 15 Mayıs tarihinde başlayacak kıyamet senaryolarını dillendirdi. Uzmanlar, seçim sonra doların 30 lirayı bulabileceğini ifade etti.

Şantiyelerde Koronavirüse Karşı Korunun klavuzu Haberi

Şantiyelerde Koronavirüse Karşı Korunun klavuzu

İnşaat İş Sendikası (İnşaat-İş) sosyal medya hesapları üzerinden, İstanbul’da bulunan şantiyelerin durumunu raporlayan ve işçilerin yeni tip Koronavirüs salgını karşısında hiçbir önlem alınmadan çalıştırıldığı, tek odada onlarca işçinin kaldığını iddia etti. 

T24'te yer alan habere göre; İnşaat-İş'in yayınladığı bir videoda bir inşaat işçisi “Koronavirüs diye bir şey yok, bizi yöneten, bizi çalıştıran insanların kendisi virüs” dediği ortaya çıktığı belirlendi.

İnşaat işçisi, koğuşlarda 8-10 kişi kaldıklarını söyleüyor ve kapı önlerindeki işçi tulumları ve onlarca ayakkabı bu dediğini doğruluyor.

İşçi, “Koronavirüs diye bir şey yok, bizi yöneten, bizi yok pahasına çalıştıran insanların kendisi virüs” diyerek sözlerine son verdi.

10 madde de şantiyelerde virüse karşı korunma yöntemleri!

Şantiyelerde koronavirüs tedbirleri...