24 / 12 / 2024

Şantiyelerde risk analizi nasıl yapılır

Şantiyelerde risk analizi nasıl yapılır

Bir ülkenin ekonomik gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri olan inşaat sektörü, risk faktörünün en yüksek olduğu sektörlerden de biri aynı zamanda.

Uzmanı uyardı: Risk analizi yapılmadan toprak yatırımı yapılmaz!

Arsa ve arazi yatırımları pek çok kişinin gündeminde yer alırken, Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül yaptığı paylaşımda “Risk analizi yapılmadan toprak yatırımı yapılmaz” ifadelerini kullandı.

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından bina risk analizi yaptırmak için belediyelere yapılan başvurularda büyük bir artış oldu. Peki, riski binaların güçlendirilmesinin maliyeti ne kadar? İşte detaylar...

Binanız sağlam mı değil mi? Bunu nasıl ve kaç paraya öğreneceksiniz? Hemen bakın!

Yaşanan büyük deprem afeti sonrası Türkiye genelinden herkes oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyor. Elbette bunu öğrenmenin tek yolu risk analizi yaptırmak. Peki bu işlemin maliyeti ne kadar? İşte bugünlerde çok merak edilen o sorunun yanıtı…

Bakan Nebati duyurdu: 100 bin kişi radarımıza takıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, gayrimenkul sektörünün ardından otomotiv sektörünü olumsuz etkileyenler için de harekete geçti.  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomotivde fahiş fiyat artışına neden olan 100 bin mükellef tespit edildiğini açıkladı.

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

Vergi kayıp ve kaçağı 'RADAR'a takılacak!

Yeni Ekonomi Programı'nda yer alan hedeflere göre, vergisel işlemlerde uzaktan denetim ve risk bazlı incelemelerin yaygınlaştırılması için Risk Analizi Değerlendirme ve Araştırma Sistemi kurulacak.

Silivri'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri ve Avcılar’ın pilot bölge belirlendiği “Deprem Risk Analizi Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi” töreninde Silivri’deki çalışmalara ilişkin konuştu.

İstanbul Valisi 18 bina ve çevresinde risk analizi yapılacağını açıkladı!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak'ta istinat duvarının yıkılmasının ardından bir binanın çöktüğü alanda incelemelerde bulundu. Çöken binayla ilgili açıklama yapan vali, yıkılacak binaların güvenlik gerekçesiyle boşalttığını belirtti.

Avcılar'daki tehlikeli bina için risk raporu istendi!

Avcılar'da bulunan 3 katlı bir binanın "tehlike arz ettiği'' nedeniyle, bina sahibine risk analizi yaptırıp kentsel dönüşüme başvurması istendi.

Şantiyelerde risk analizi nasıl yapılır Haberi

Şantiyelerde risk analizi nasıl yapılır

Bir ülkenin ekonomik gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri olan inşaat sektörü, risk faktörünün en yüksek olduğu sektörlerden de biri aynı zamanda. Ekonominin hayat damarlarından biri olan inşaat sektörü risk analizi açısından ele alındığında şantiye sahasında yaşanan maddi ve manevi kayıplar dikkat çekiyor. Şantiye yönetimini meşgul eden konuların başında fiziki kazalar, malzeme kaybı,  iş makinesi kazaları ve yetersiz işaretleme yer alıyor. Bakır, demir, hurda, kutu profil, kablolar ve ince inşaat malzemeleri ise şantiye sahalarından çalınan malzemelerin başında geliyor ve yüksek tutarda maddi kayba neden oluyor. Doğrudan işverenin sorumluluğunda olan güvenlik konusunda gerekli eğitimleri verdiniz ve saha çalışmaları başladı. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uygun mu hareket ediliyor, taşeron firmalar kontrol ediliyor mu, saha içi teknik ekipmanlar doğru kullanılıyor mu?...