30 / 04 / 2024

Sapanca Gölünde son durum

Sapanca Gölünde son durum

Kuraklık nedeniyle bir süredir S.O.S. veren Sapanca Gölü’nde son yağışlarla birlikte su miktarı artmaya başladı. Tehlike sınırı olan 29.00 koduna inen su seviyesi, 29.60 koduna çıktı...

Sapanca Gölü'nden kontrolsüz su çekimi su seviyesini düşürdü!

Son iki yılda kuraklığın etkisiyle gölü besleyen kaynakların önemli bölümünün kuruması sonucu su düzeyi giderek düşen Sapanca Gölü’ nde tehlike her gün biraz daha büyüyor...

Dolar yılın son işlem gününde rekor kırdı! Bugün dolar kaç TL oldu? 

Dolar/TL kuru haftanın ve yılın son işlem gününde güne yükselişle başlayarak rekor kırdı. Dolar bugün kaç TL oldu? Güncel dolar alış satış fiyatı ne kadar? 29 Aralık 2023 dolar kuru...

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Habitat Evler'de yüzde 10 indirim fırsatı! Göl manzaralı son 10 villa!

Büyükçekmece'de hayata geçirilen Habitat Evler'de yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. Göl manzarasıyla dikkat çeken Habitat Evler'de son 10 villanın satışı devam ediyor...

Yok böyle para! ABD Merkez Bankası yılın son günü 2,5 trilyon doları nasıl çekti?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kısa vadeli faiz oranlarını kontrol edebilmek amacıyla kullandığı önemli araçlarından biri ters repo yöntemi ile yılın son işlem gününde rekor kırdığı bildirildi.

Euro yıl sonu rekorunu son iş gününde kırdı! Piyasaların son gününde kritik direnci aştı!

Yatırımcıların yakından takip ettiği euro, yıl sonu rekorunu kırdı. Piyasaların son gününde euro kritik direnci aştı! Euro, son 24 saat içerisinde yüzde 0,06, son bir haftada ise yüzde 0,80 oranında değişiklik gösterdi.

İngiliz konut sektöründe son 24 senenin en güçlü büyümesi!

Merakla beklenen verilere göre, İngiltere inşaat sektöründe son 24 senenin en sert yükselişi yaşandı.

Salda Gölü'nde son durum ne?

Türkiye'nin Maldivleri şeklinde ün kazanan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yapılan çalışmalar kapsamında halk plajına 2 adet cankurtaran kulesi yerleştirildi. Ayrıca sıfır atık yönetimi kapsamında da geri dönüşüm konteynerleri de koyuldu. 

Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Bulgaristan’dan zorunlu göçe tabi tutulan soydaşlar için 1989 yılında TOKİ  tarafından inşa edilen Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Salda Gölü'nde yapılacak millet bahçesinde son durum ne?

Burdur Yeşilova’daki doğa harikası Salda Gölü çevresinde Millet Bahçesi çalışmalarında sona geliniyor. 9 adet bungalov tipi yapı, gölün çevresine yerleştirildi.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Salda Gölü'nde bilirkişi heyetinden inceleme!

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü için Koruma İmar Planları'nın iptali amacıyla açılan davada bilirkişi heyeti, dün yerinde keşif ve incelemelerde bulundu. Beyaz Adalar kısmındaki keşif ve inceleme sırasında bazı vatandaşlar "Salda Gölü'ne dokunma" dövizleri açtı.

Sapanca Gölünde son durum Haberi

Sapanca Gölünde son durum

KURAKLIK nedeniyle bir süredir S.O.S. veren Sapanca Gölü’nde son yağışlarla birlikte su miktarı artmaya başladı. Tehlike sınırı olan 29.00 koduna inen su seviyesi, 29.60 koduna çıktı.


Sapanca Gölü’nde sürekli olarak ölçüm yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 1 Ağustos ile 27 Ağustos arasında göldeki seviye iniş çıkışlarını açıkladı.



Buna göre Sapanca Gölü’nde su miktarı Ağustos ayının ilk gününden itibaren mevsimsel yağışların da etkisi ve su alımının azalmasıyla birlikte 250 ile 400 bin metreküp arasında suya eşdeğer olan 0.1 kod oranında artmaya başladı. 1 Ağustos tarihinde 29.45 kod seviyesinde ölçülen Sapanca Gölü’nde su seviyesi 3 Ağustos’ta 29.46, 4 Ağustos tarihinde 29.49 olarak ölçülürken son bir hafta içerisinde ise göldeki su seviyesi 29.60 seviyelerine ulaştı.


Yaklaşık 900 bin nüfuslu Sakarya’nın...