25 / 07 / 2024

Saraybosnanın hafızası

Saraybosnanın hafızası

Bosna'da savaş sırasında Sırplar tarafından içerisindeki 2 milyon eserle yakılan Viyeçnitsa kütüphanesinin dış cephe restorasyonu tamamlandı

Beşiktaş'taki yangın 29 kişiye mezar oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Binaya ruhsat verenler kim?' diye sordu!

29 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Beşiktaş'taki gece klübünde çıkan yangın günlerdir hafızalardan silinmezken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. Erdoğan Binaya ruhsat verenler kim?' diye tepki gösterdi.

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.

Kumtel Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer kaç TL? En uygun nerede satılıyor?

Kumtel, son dönemlerin en moda küçük ev aletlerinden airfyer (yağsız fritöz) konusunda sevindirecek bir adım attı. Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer’ı üreterek görücüye çıkaran Kumtel, ürünü farklı online alışveriş siteleri üzerinden oldukça uygun fiyatla satışa çıkardı.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

2024 yılında DASK’ın yerine ZAS geliyor!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilerek adının Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değiştirileceğini, uygulamanın 2024'ün başında devreye alınacağını söyledi.

Hafızoğlu Tekstil İnşaat Gayrimenkul Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hafızoğlu Tekstil İnşaat Gayrimenkul Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Gülhanım Durmuş tarafından kuruldu.

Hafızoğlu Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hafızoğlu Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Şerif Gecü tarafından kuruldu.

Xiaomi Redmi Note 11 6 GB ve 128 GB hafızalı cep telefonunun fiyatı bir anda düşünce herkes akın etti!

Xiaomi Redmi Note 11 6 GB ve 128 GB hafızalı cep telefonunun fiyatı bir anda düşünce herkes akın etti! İşte 26 Ocak 2023 Xiaomi Redmi Note 11 fiyatı…

İphone 14 Plus 512 GB en ucuz kaç TL? Özellikleri neler? 11 Ocak 2023 fiyat listesi...

6.7 inç ekran boyutu, 512 GB dahili hafızası, hızlı şarj özelliği ve suya dayanıklılık gibi birçok özelliğiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran İphone 14 Plus 512 GB sadece İphone kullanıcılarının değil aynı zamanda diğer telefon kullanıcılarının da ilgisini çekiyor.

Akıllı telefonun hafızası nasıl temizlenir? İşte ipuçları…

Telefonda yavaşlama ve donma sorunlarına yol açan hafıza doluluğu sorunu en fazla iphone telefonlarda yaşanıyor. Peki telefonunuzun hafızasını nasıl temizlersiniz? İşte püf noktaları…

Doların 2 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Beklenen o gün için geri sayım başladı! Hafızalara kazınacak

Uzun zamandır sakin seyir halinde dolan doların yönünün nasıl olacağı merak konusu. Doların 2 gün sonra ne kadar olacağı belli olurken piyasaların beklediği kritik gün içinde geri sayım başladı. İşte dolarda son dakika gelişmesi...

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

İşsizlik maaşına başvuracaklar hemen bakın! İşsizlik maaşı kaç TL oldu? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler? 

Kendi rızası dışında işinden ayrılmak durumunda kalan sigortalı vatandaşlar, işssizlik maaşının kaç lira olduğunu araştırıyor. Peki işsizlik maaşı kaç lira? 2022 işsizlik maaşı nasıl hesaplanır? İşte işsizlik maaşı ile ilgili tüm detaylar...

Saraybosnanın hafızası Haberi

Saraybosnanın hafızası

Bosna'daki savaş sırasında başkent Saraybosna'yı kuşatan Çetniklerin (aşırı Sırp milliyetçileri) 25 Ağustos 1992'de açtığı ateş sonucu çıkan yangında ülkenin ulusal arşivlerinin de bulunduğu yaklaşık 2 milyon eserin yok olduğu milli kütüphane, eski görünümüne kavuştu. 

     "Saraybosna'nın hafızası" olarak bilinen, aynı zamanda şehrin sembollerinden olan tarihi Viyeçnitsa kütüphanesinin dış cephesindeki restorasyon çalışmaları, Sırplar tarafından yakılmasından 20 yıl sonra tamamlandı. 

     Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı Aliya Behmen, yaptığı açıklamada, dış cephesi eski görünümüne kavuşan Viyeçnitsa'nın açılışının 2014 yılının mayıs ayında yapılacağını söyledi. 

     İlk restorasyon çalışmaları 1996'da Avusturya'nın sağladığı 750 bin avro destekle başlayan kütüphaneye, Avrupa Birliği de 2005 ve 2009'da tamamlanan aşamalarda 5 milyon avro yardım yaptı. Restorasyonun yine Avrupa Birliği tarafından finanse edilen dördüncü aşamasının ihalesi de yaklaşık 5...