29 / 04 / 2024

Sarımsaklı Plajı imar durumu

Sarımsaklı Plajı imar durumu

Büyükşehir yasasıyla kapatılan ve Balıkesir Belediyesi’ne bağlanan Küçükköy’de, kumsalıyla ünlü Sarımsaklı plajı, imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya. Sarımsaklı kumsalını yüzde 5 oranında imara açmayı öngören yeni bir proje Bakanlığa sunuldu.

Bakanlıktan flaş karar! Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul’da Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planlarını askıya çıkardı.

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Sarıgazi Mahallesi, 217 ada, 1 parselin bir kısmı ile bitişiğinde yer alan bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı! 

İstanbul İli Sancaktepe İlçesi Sarıgazi Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı askıya çıkarıldı.

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Sarıyer Belediyesi İmar Müdürü Mahmut Ali Kaya vefat etti!

Kovdi-19 sebebiyle bir süredir tedavi gören Sarıyer Belediyesi İmar Müdürü Mahmut Ali Kaya, hayatını kaybetti.

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlıktan mavi bayraklı Sarısu Plajı'na akaryakıt iskelesi teklifi!

Beydağları Sahil Milli Parkı yer alan Sarısu Plajı'na Ulaştırma Bakanlığı'nca yapımı teklif edilen petrol iskelesi tepkilere sebep oldu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu proje Sarısu'ya ihanettir” dedi.

Kartepe Sarımeşe Mahallesi’nin imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde imar uygulama çalışmaları devam ediyor. Sarımeşe Mahallesi’nde muhtelif parselleri kapsayan şuyulandırma çalışması 30 gün süreyle askıya çıktı.

Sarıyer Belediyesi, Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyize gitti!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın açtığı Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin yürütmenin durdurulması ve iptali davasısında Sarıyer Belediyesi temyiz yoluna başvurdu...

Sarıyer Basın Yayın Kooperatifi sitesinden imar parası açıklaması!

İstanbul Sarıyer'de  bulunan Basın Yayın Kooperatifi sitesinde, site sakinlerinin imar  barışı için ödedikleri paraların bir kısmının nerede kullanıldığı belirtmemesi üzerine site sakinleri tarafından yönetime uyarı yapılmıştı. Konuya ilişkin kooperatiften açıklama geldi...

Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi imar bekliyor!

İstanbul Sarıyer'de bulunan İmam Hüseyin Cemevi, 2013 yılından beri “sosyal kültürel tesis” imarını bile alamadı...

Sarıyer 3 ada 37-38-39 parsellerin imar planı tadilatı askıda!

Sarıyer ilçesi, 3 ada, 37, 38, 39 parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 2 Ekim 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Sarıyer'in yeni imar planları meclisten geçti!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu çözülüyor. 13 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçti.

Sarımsaklı Plajı imar durumu Haberi

Sarımsaklı Plajı imar durumu


Büyükşehir yasasıyla kapatılan ve Balıkesir Belediyesi’ne bağlanan Küçükköy’de, kumsalıyla ünlü Sarımsaklı plajı, imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya.


Büyükşehir yasasından önce CHP’li olan Küçükköy Belediyesi, o dönemde Sarımsaklı’da yüzde 2’lik imar düzenlemesi projesi geliştirmiş, ancak proje “Plaj kum özelliğini yitirir” gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edilmişti. Ancak, Sarımsaklı plajı, yeni yasayla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanınca durum değişti. Bu kez, AKP’li Büyükşehir Belediyesi Sarımsaklı kumsalını yüzde 5 oranında imara açmayı öngören yeni bir proje geliştirdi ve Bakanlığa sundu. Sarımsaklı ve Ayvalık halkı, şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni projeye yanıtını merakla bekliyor. 


260 BİN METREKARELİK BETON DÖŞENECEK

Başbakanlık’tan alınan özel izinle AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Sarımsaklı plajı için yeni bir imar dolgu planı hazırlandı. Sarımsaklı’daki yaklaşık 800 dönümlük plaj alanı ile...