18 / 05 / 2024

sarkışla Aşık Veysel Müzesi

sarkışla Aşık Veysel Müzesi

Sivas'ın Şarkışla ilçesinin Sivrialan köyündeki Aşık Veysel Müzesi'nin daha küçük bir benzeri, dünyaca ünlü halk ozanını daha çok kişiye tanıtmak amacıyla ilçe merkezine de yapılacak.

770 dolar kira bedeli olan iki farklı ülkedeki evler görenlerin ağzını açık bıraktı!

Ülke genelinde kira bedelleri rekor seviyelere ulaştı. Kira bedelleri yükselirken yurt dışındaki konutlar ile karşılaştırılmaya başlandı. Öyle bir kıyaslama örneği geldi ki görenlerin adeta ağzı açık kaldı.

En fazla vergiyi Türkler ödüyor! Türkiye, ÖTV ve KDV'de açık ara Avrupa şampiyonu...

Türkiye, Avrupa’da otomobil satın alırken en çok verginin ödendiği ülke olarak kayda geçti. OECD’nin dört farlı araç kategorisi için yaptığı vergisiz ve tüm vergiler dahil rakamları karşılaştırıldığında her alanda Türkiye açık ara önde bulunduğu açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

Ataşehir Belediye Meclisi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin Nazım İmar ve Uygulama İmar Planlarına ilişkin süreç için olağanüstü gündemle toplandı.

Bütçedeki 6 aylık açık miktarı 483,2 milyar liraya ulaştı!

Merkezi yönetim bütçesinde haziran ayındaki 219,6 milyar lira ile birlikte 6 aylık açık, 483,2 milyar liraya çıktı. Geçen yıla göre harcamalar yüzde 101,7 artarken, gelirlerdeki aryoış yüzde 48,6’da kaldı.

1 Ocak 2023 emekli maaşı hesaplamalarında büyük deprem! Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı emeklilerinin ağzı açık kaldı!

Yeni yıla girmeye sayılı günler kala 1 Ocak 2023 emekli maaşı hesaplamalarında büyük deprem yaşanıyor. Peş peşe hesaplanan rakamları gören Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı emeklilerinin ağzı açık kaldı...

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Ataşehir ilçesi, 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin 18.01.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Yeni Sahra mahalleleri 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Yeni Sahra, ve Yakın Çevresi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Yüksek kiralara 'açık artırma' çözümü!

Türkiye gayrimenkul fiyatlarının yükselişi son 5 senede OECD ülkeleri arasında yüzde 157 artışla ilk sıraya yerleşirken, özellikle İstanbul’da aşırı talep gören yerlerde konut kiralamada “açık artırma” yöntemi başladı. Emlakçılar, uygulamanın daha çok yabancılara yönelik olduğunu belirtti.

Kızılağaç Emlak İnşaat Tekstil Gıda Otomotiv Turizm Dış Ticaret Ve Sanayi Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Kızılağaç Emlak İnşaat Tekstil Gıda Otomotiv Turizm Dış Ticaret Ve Sanayi Ticaret  Esenyurt’ta  300 bin TL sermaye bedeli  ile Erhan Altun tarafından kuruldu.

Bodrum Kızılağaç'ta 15.7 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

T.C. Bodrum Satış Memurluğu, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Kızılağaç Mahallesi, Kayırlı Mevcii, 239 ada 12 parselde yer alan tarlayı 15 milyon 674 bin 352 TL'ye satıyor...

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Ataşehir ilçesi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli 22.02.2020 tasdik tarihli plan askıya çıktı.

TOKİ açık satış nedir? İşte satış ilanları!

TOKİ açık satış duyurularını sitesinde yer alan satışlar sayfasından açıklıyor. Açık satış duyurularında vatandaşlar konutları başvuru önceliğine göre değerlendiriliyor. İşte açık satışla ilgili merak edilen tüm bilgiler...

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı kabul edildi!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

sarkışla Aşık Veysel Müzesi Haberi

sarkışla Aşık Veysel Müzesi

Aşık Veysel'in yaşadığı Sivrialan köyündeki müzeye dönüştürülen evinde, kıyafetlerinden kullandığı eşyalara, çektiği tespihten bir zamanlar çaldırıp bulduğu cüzdanına, piposundan gözü gibi baktığı sazına varana kadar birçok özel eşyası sergileniyor.


İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki köyde bulunan müze, en çok Veysel'in ölüm yıl dönümü olan 21 Mart'ta ve yaz aylarında ziyaretçi ağırlıyor.


Halk ozanının aile fotoğraflarının da sergilendiği müzede gezenlere Veysel'in türküleri de eşlik ediyor. Zaman zaman da Aşık Veysel'in türküleri, hoparlörlerle müze dışına verilerek köyün sokaklarında yankılanıyor.


Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşık Veysel'in Sivrialan köyündeki evinin müzeye çevrildiğini hatırlattı. Müzenin 2009'da projelendirildiğini ve 2012'de faaliyete geçtiğini belirten Pektaş, "Müzede hem eski hem de yeni mimarinin özelliklerini bir arada bulmak mümkün. Eski mimariye baktığımızda Cumhuriyet yıllarında bir Anadolu köyünde yaşantının...