05 / 05 / 2024

Saros Körfezine turist ilgisi

Saros Körfezine turist ilgisi

Kuzey Ege'de yer alan ve dünyanın kendi kendini temizleyen ikinci körfezi olarak bilinen Saros Körfezi'nde bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Yazlıklarını belgesiz kiraya verene 600 bin TL ceza: Turizm amaçlı kiralama izin belgesinde şok! 

Edirne Saros Körfezi'nde yazlıklarını internet aracılığıyla kiraya verenlere 600 bin TL idari para cezası uygulandı. İşte ayrıntılar..

O fay hem Tekirdağ'ı hem Edirne'yi tehdit ediyor! Uzmanlar tek tek açıkladı: 7'den büyük deprem...

Tekirdağ (Gaziköy) ile Saros Körfezi arasında uzandığı belirlenen ve en son 1912'de aktive olan Ganos Fayı, Trakya için riske neden oluyor. Deprem uzmanları bir bir görüşlerini paylaştı. İşte ayrıntılar...

Evini kiraya verenlere önemli uyarı!

Keşan Lokantacılar, Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Saros Körfezi sahillerinde yaz sezonunda konutlarını işletmelerini ve pansiyonlarını kısa süreli kiraya verenler için önemli uyarılar yaptı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Migros'ta Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü!

Migros’un eylül ayına özel düzenlediği indirim kampanyası devam ederken, vatandaşların indirimlere yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi. Bu kapsamda, Öncü domates salçası 39,90 TL’ye, Çaykur turist çay 62,90 TL’ye, Pril sıvı bulaşık deterjanı 101,90 TL’ye düştü. İşte 3 Eylül 2023 Migros fiyat listesi..

Turizmde 30 milyon turistle yeni rekor kırıldı! En fazla hangi ülkelerden turist geldi?

2023 yılının 7 ayında 30 milyon 93 bin 446 turist sayısı ile 2019 yılındaki 26 milyon 524 bin rakamı aşılarak yeni bir rekor kırıldı. Turistlerin 26 milyon 766 bin 240'ı yabancılardan oluşurken, 3 milyon 327 bin 206'sı yurt dışı ikametli yurttaşlardan meydana geldi.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

İzmit körfezinde ne oldu? Neden turkuaz renginde?

İzmit’in göz bebeği olan İzmir Körfezi turkuaz renge boyandı. Körfezin rengi dikkat çekerken merak uyandırdı. Körfez rengi için açıklamalar ve araştırmalar yapıldı. İşte İzmit körfezine ne olduğunun açıklaması burada.

Mys Saros Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Mys Saros Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Bahçelievler'de Lachyn Korkmaz ve Sedat Baysu ortaklığında kuruldu.

Saros Körfezi'ndeki sit alanları işletmeye açılıyor mu?

Saros Körfezi’nin Keşan ve Enez sahillerinin ticari işletmeye açılacağı belirtildi. Saros kıyılarında toplam 127 bin 464 metrekarelik olan 14 ayrı kıyı bölümü kiralanacak ve ticari alan yapılabilecek. Trakya Platformu'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Tatilciler de emlakçılar da sertifikalı ev modelinden memnun!

Edirne sınırlarındaki Saros Körfezi'nin Erikli ve Yayla sahillerine gelen tatilciler, koronavirüs sürecinde başlatılan "sertifikalı ev" belgeli kiralık yazlıkları tercih ediyor

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros Körfezi'ne yapılacak limana tepki!

BOTAŞ’ın Saros Körfezi’ne yapmak istediği FSRU (yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi) doğal gaz limanı çevrecilerin tepkilerine sebep oldu. CHP, BOTAŞ’ın projesini Meclis’e taşıdı.

Kiralık yazlıklarda koronavirüse karşı sertifikalı ev modeli!

Saros Körfezi'nin Erikli ve Yayla sahillerindeki kiralık yazlıklarda Kovid-19'a karşı sertifikalı ev modeli uygulanıyor.

Saros Körfezine turist ilgisi Haberi

Saros Körfezine turist ilgisi

İstanbul'a yakınlığı dolayısıyla bayram tatili için tercih edilen Saros'taki otel ve pansiyonlarda yer bulamayan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri kamp çadırında ya da araçlarında konaklamak zorunda kalıyor.


Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saros Körfezi sahilinin İstanbul'a yakınlığından dolayı ilgi gördüğünü söyledi.


Bölgede 3 bin yatak kapasitesi ve 30 bin yazlık evin bulunduğu Saros'ta, altyapı eksikliğinin bu tatilde daha iyi anlaşıldığını ifade eden Helvacıoğlu, şunları kaydetti:


"Altyapımızın eksikliği, bu bayramda son derece açığa çıktı. 1/25'lik planların gecikmesi, Saros Körfezi'nin gelişmesini engelliyor. Planlar dahilinde körfezin yeniden tasarlanması gerekiyor. Çünkü Saros Körfezi, dünyanın kendi kendini temizleyen en iyi iki körfezinden biridir. Planlı bir yatırımla Saros Körfezi, gelecekte 500 bin nüfusa hizmet edebilir.


Şu anda 300 bin nüfusa hizmet edemiyor ve iflas...