14 / 05 / 2024

SASA Polyesterne kadara satıldı

SASA Polyesterne kadara satıldı

Geçtiğimiz Nisan ayında satışı açıklanan Sasa Polyester’de, Rekabet Kurumu inceleme başlattı. İTHİB Başkanı İsmail Gülle, “Başvuruyu biz yaptık. Ülkemizin stratejik tesislerine sahip çıkılması çok önemli” dedi...

SASA Polyester'in Indorama'ya satışı incelemeye alındı!

SASA Polyester' in Taylandlı Indorama'ya satışına Rekabet'ten inceleme kararı çıktı. Rekabet Kurulu, SASA Polyester'in yüzde 51 hissesinin Indorama Netherlads B.V firmasına satışını incelemeye aldı...

Ünlü analistten Sasa bedelsiz sermaye artırımı değerlendirmesi! Sasa kaç liradan bölünür?

Borsa İstanbul BIST 30 endeksinde işlem gören Sasa Polyester KAP’a yaptığı açıklama ile bedelsiz sermaye artırım kararını duyurdu. Sasa bugün borsada gündem oldu. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, Sasa’nın aldığı kararı artı ve eksileriyle değerlendirdi.

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

Sasa Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sasa Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliye Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Selahattin Açıkgöz tarafından kuruldu.

Sasa dünyada bir ilki başaracak!

Honeywell, son jenerasyon Honeywell Oleflex™ teknolojisi ile, SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin, dünyanın en büyük Propan Dehidrojenasyon (PDH) ünitesini Türkiye’de inşa etmesine yardımcı olacağını açıkladı. Tesis bir senede 1 milyon ton propilen üretmeyi amaçlıyor.

Son dakika! Erdemoğlu Holding tam 3.55 milyar TL'lik SASA hissesi sattı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Erdemoğlu Holding AŞ elindeki SASA Polyester Sanayi AŞ adi hisselerinin bir bölümünün ödenmiş sermayesinin yaklaşık olarak yüzde 1,26'sına denk gelen 66,9 milyon adet hissenin, yaklaşık 3,55 milyar Türk Lirası brüt gelir elde etmek üzere satışı tamamlandı.

SPK'dan SASA’nın bedelsiz sermaye artımına onay!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sasa Polyester Sanayi AŞ ve Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bedelsiz sermaye artırımına onay verdi

Prefabrik evler ne kadara mal olunur? 75 metrekare 2+1 prefabrik ev kaç TL?

Prefabrik yapılar hem yazın hem de kışın kullanılabilir mi? Peki prefabrik evler ne kadara mal olur? İşte detaylar!

Beko 7071 MB 7 Çekmeceli Derin Dondurucu ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Beko derin dondurucu, 7 çekmecesi, statik soğutma sistemi ve hızlı dondurma özelliği ile yiyecekleri uzun süre muhafaza eder. Peki cihaz ne kadara satılıyor? 

Philips FC9749/07 Powerpro Max Toz Torbasız Elektrikli Süpürge ne kadara satılıyor? Özellikleri neler?

Philips Toz Torbasız Elektrikli Süpürge, yüksek emiş gücü sayesinde 3 farklı temizlik işlemi sunar. Bununla birlikte toz haznesi bulunan cihazın 5 yıl kullanma garantisi var. Peki cihaz ne kadara satılıyor? 

Arnica ET14402 Cyclone Rose Toz Torbasız Elektrikli Süpürge ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Arnica Toz Torbasız Elektrikli Süpürge, geniş toz haznesi, yüksek motor gücü ve hepa filtresi ile temizlik işlemini gerçekleştiriyor. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Vestel VBJU 8026 Buhar Jenaratörlü Ütü ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Vestel Buhar Jenaratörlü Ütü, 130 g/dk Sürekli Buhar çıkışı, 8 Bar Basıncı ve 2600 Watt gücü ile tüm kıyafetlerdeki kırışıklıkları yok eder. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Arçelik AFC 340 S Fibona Serisi Ankastre Multifonksiyon Fırın ne kadara satılıyor, Teknik özellikleri neler? 

Arçelik Buhar Destekli Fırın, sahip olduğu geniş iç hacim, 3D Pişirme Teknolojisi ve  Hot Aero Pro Teknolojisi sayesinde pişirme işlemini gerçekleştirir. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Bosch WTX87K80TR 9 kg Isı Pompalı Çamaşır Kurutma Makinesi ne kadara satılıyor, özellikleri neler? 

Bosch Çamaşır Makinesi, kurutma işlemini sıcak hava pompası teknolojisi ile gerçekleştiriyor. Home Connect teknolojisi ile cihaza uzaktan bağlanmak mümkün hale geliyor. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

SASA Polyesterne kadara satıldı Haberi

SASA Polyesterne kadara satıldı

Geçtiğimiz Nisan ayında satışı açıklanan Sasa Polyester’de, Rekabet Kurumu inceleme başlattı. İTHİB Başkanı İsmail Gülle, “Başvuruyu biz yaptık. Ülkemizin stratejik tesislerine sahip çıkılması çok önemli” dedi.



Rekabet Kurumu, Sabancı Holding bünyesindeki Sasa Polyester’in yüzde 51 hissesinin Tayland merkezli Indorama Ventures Public’in Hollanda’daki iştiraki Indorama Netherlands B.V’ye satılması konusunda inceleme başlattı.

9 Nisan 2014’de gerçekleştirilen satış sonrasında Sabancı Grubu’nun, Sasa’da hissesi kalmadı. Yüzde 49’u halka açık olan Sasa, borsa İstanbul’da işlem görüyor. Adana’da kurulu şirket, polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler, ara ürünler ve özellikli ürün üretimi yapıyor.

Rekabete etkisi incelenecek

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yayınlanan kararda şöyle denildi: “Sasa Polyester Sanayi A.Ş.’nin yüzde 51 oranında hissesinin Indorama Netherlands B.V. tarafından Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.’den devralınmasına ilişkin başvuru, Rekabet Kurulu’nun 02.07.2014 tarih ve...