28 / 04 / 2024

Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri

Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri

Paylaşılamayan bin 686 taşınmaz arasında, Balçova Termal, Bozdağ Kayak, Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri ile Selçuk Havaalanı, eski Sümerbank Basma Fabrikası ve 121 bin metrekarelik Tavşan Adası da bulunuyor.

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından verilen bilgiler kapsamında, 30 yıllık rezervin bulunduğu doğal kaynak oldukça önemli bir katkı sağlayacak. Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haber verdiği 30 günlık ücretsiz doğal gaz bu ay mı olacak?

Çalışmayana, emekliye ve çalışana devlet desteği! Anında tek şartla 2500 TL yardım!

Emekli vatandaşa, çalışana, çalışmayan kişilere devlet desteğinde bulunulacak. İşte detaylar!

Su şirketinin patronu, 2022'de de ülkenin en zengin kişisi oldu!

Çin'de şişelenmiş doğal kaynak suyu şirketi Nongfu Spring'in kurucusu ve patronu Cong Şanşan, bu yıl da Çin'in en zengin kişisi seçildi. Cong Şanşan, bu unvanını geçen yıl kazanmıştı.

İşçiye en az 27 bin TL maaş veriyorlardı! Tarihi resmen açıkladılar

Yurtdışında çalışmak isteyenler iş imkanlarını araştırırken daha önce havaalanlarında çalışacak personel alımları için yasal düzenlemelere başlayan Almanya bu kez garson, otelci, aşçı alımları için harekete geçti. Maaş ise en az 27 bin TL'ye denk geliyor.

İş arayanlar dikkat! Enez SYDV'ye personel alımı yapılacak

İş ve İşçi Bulma Kurumu'ndan (İŞKUR) yapılan açıklamada Edirne Enez SYDV'ye geçici olarak 2 aşçı alınacağı bildirildi. Son başvuru tarihinin 11 Nisan 2022 olduğu belirtildi.

Orasıa Grup Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orasıa Grup Yapı Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  100 bin TL  sermaye bedeli ile Ashraf Hasan A Al Tameemı, Eslam M A Shaanon tarafından kuruldu.

Afet bölgelerinde inşa edilen konutlar 1 sene içerisinde teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaşanan sel felaketi sonrasında Bozkurt, Abana ve Ayancık'ta yıkım ve inşa çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. 

Yerli Covid-19 aşısı için flaş gelişme! Türkiye ilk olacak!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'de Covid-19 virüsüne karşı aşı çalışmalarıyla ilgili, "Kasım- aralık aylarında, her şey planlanmış şekilde ilerlerse, acil kullanım izni verildiği takdirde ülkemizin kendi milli ve yerli aşısını kullanır hale getirmiş olacağız" dedi.

Jwan Al Gharbıyah Gayrimenkul Hayvancılık Lojistik İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Jwan Al Gharbıyah Gayrimenkul Hayvancılık Lojistik İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah ahmed F.A.Al-Meri, Badr Ahmed F. Abukassımalmerı ve Mohammed Ahmed F.Abukassımalmerı ortaklığında kuruldu.

Japonların yüzde 30'u, 2011 depremi sonrasındaki yeniden inşa çalışmalarını yetersiz buluyor!

Japonya halkı ülkenin kuzeydoğusunda Mart 2011 tarihinde meydana gelen deprem ve tsunami sonrası, yeniden inşa çalışmalarının yetersiz kaldığını düşünüyor.

Konya'da film platosu inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Karahüyük Mahallesi’nde  film platosu inşa çalışmalarına başladı.

Son dakika haberi! Aşı çalışmalarında sona mı gelindi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maske, yakın zamanda hayatımızdan çıkmış olacak. Kovid-19 aşı çalışmalarında büyük ilerlemeler var. Sonucu bekleyelim." dedi.

Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri Haberi

Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri

30 Mart yerel seçimlerden sonra kapatılacak olan 29 ildeki özel idare mal varlığının kime devredileceği tartışma konusu oldu. Özel idareye ait 1.686 taşınmazın bulunduğu İzmir’de Valilik, Sümerbank arazisinin kendilerine devrini isteyen Büyükşehir Belediyesi’ni reddetti. Belediye ise Trabzon’da AK Partili belediyeye devri örnek göstererek taşınmazların kendilerine verilmesini istiyor.


İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı ve TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerden sonra yürürlüğe giriyor. Kanun gereği 29 il özel idaresi büyükşehir belediyelerine devrediliyor. İl genel meclisleri, bin 591 belde belediyesi ve 16 bin 82 köyün tüzel kişiliğinin iptal edilmesiyle milyar liralık mal varlıkları da ortada kalacak. Kanun, devir ve tasfiye işlemlerini yapmak üzere, şehirlerde vali yardımcısı başkanlığında komisyon kurulmasını öngörüyor. Komisyonun ilki, Özel İdare’ye ait bin 686...