02 / 05 / 2024

saü daser uygulaması

saü daser uygulaması

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ ) öğrencileri tarafından geliştirilen yazılım sayesinde akıllı telefonlar, enkazda kalanların konumunu kurtarma ekiplerine bildirecek. 25 öğrenci, DASER yazılımını geliştirdi.

Akbanklı 18-30 yaşında olanlara tamamlayıcı sağlık sigortası!

Akbank Mobil uygulamasıyla gençler için büyük bir fırsat sunuyor! 18-30 yaş arasında bir Akbank müşterisiyseniz sağlığınızı Aksigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızın yıllık prim tutarı 1.500 TL'ye kadar Akbank tarafından karşılanacak.

KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği uygulaması hayata geçti! 200 bin TL'ye varan destek sağlanacak

Türkiye'nin imalat sanayisinin yalın dönüşüm yoluyla verimlilik artışına katkı sağlamak için düzenlenen "KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği" hayata geçirildi.

Akbank'tan cebe inen kredi kartı uygulaması başlıyor! İşte detaylar!

Akbank, Türkiye’de bir ilk deneyimini yaşatarak cebe inen kredi kartı uygulaması olarak Axess’i kullanıma sundu. Ödeme sistemlerinde görülmemiş bir yenilik olan bu uygulama sayesinde, kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Bu uygulama aynı zamanda Juzdan ile de kullanılabiliyor. 

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Maddi durumu yeterli olmayanlar için Askıda Sigorta uygulaması başladı!

İnsurtech girişimi olan Sigortambir, ‘Askıda Sigorta’ uygulamasını başlattığını açıkladı. Proje ile maddi durumu yetersiz olan üniversite öğrencilerinin özel sağlık hizmetlerinden yararlanması hedeflenirken, proje ilerleyen aşamada sigortası olmayan tüm vatandaşları kapsayacak.

İnegöl'de e-imar uygulamasını 1 ayda 12 bin kişi kullandı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından 2020 yılının Nisan ayında hizmete açtığı e-imar uygulaması, kısa süre içerisinde vatandaşlarca sıkça kullanılmaya başladı. Uygulamayı Mart ayında 12 bin ziyaretçinin kullandığı açıklandı.

Atakule GYO'nun kısa çalışma uygulaması 28 Şubat'a kadar devam edecek!

Atakule GYO'nun kısa çalışma uygulamasına Genel Müdürlük Şoförü ve Genel Müdürlük Sekreteri bakımından 1 Ocak 2021 - 28 Şubat 2021 tarihleri arasında devam edilmesine karar verildi. 

Atakule GYO 2 aylığına kısa çalışma uygulamasına geçti!

Atakule GYO'nun faaliyetlerine asgari ve zaruri düzeyde çalışma süresi ile devam edilmesine, bu amaçla yasal şartları taşıyan şirketin personeli için kısa çalışma uygulamasına iki ay süreyle devam edilmesine karar verildi.

Atakule GYO 1 aylığına kısa çalışma uygulamasına geçti!

Atakule GYO'nun faaliyetlerine asgari ve zaruri düzeyde çalışma süresi ile devam edilmesine, bu amaçla yasal şartları taşıyan şirketin personeli için kısa çalışma uygulamasına bir ay süreyle devam edilmesine karar verildi.

Zehra Zümrüt Selçuk: 3 milyon 576 bin 805 kişi kısa çalışma ödeneğinden yararlandı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, kısa çalışma ödeneği uygulamasının başladığı tarihten itibaren 3 milyon 576 bin 805 kişinin kısa çalışma ödeneğinden yararlandığını bildirdi.

Yeni Nesil Teşvik Uygulaması'yla yaklaşık 12 milyar lira destek sağlandı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Yeni Nesil Teşvik Uygulaması'na ilişkin, "Ocak 2018-Haziran 2020 tarihleri arasında yaklaşık 12 milyar lira sigorta prim teşviki aktardık." dedi.

Atakule GYO 1 ay daha kısa çalışma uygulamasına devam edecek!

Atakule GYO'nun faaliyetlerine asgari ve zaruri düzeyde çalışma süresi ile devam edilmesine, bu amaçla yasal şartları taşıyan personeli için Kısa Çalışma uygulamasına bir ay süreyle devam edilmesine karar verildi. 

saü daser uygulaması Haberi

saü daser uygulaması

SAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü üyesi öğrenciler, afet durumunda enkazda kalanların kurtarılması amacıyla çalışma başlattı.


SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik Fakültesinden 3 akademisyenle 1 yıl boyunca Ar-Ge çalışmaları yürüten 25 öğrenci, DASER yazılımını geliştirdi.


DASER, depremi algıladığı anda kurulu olduğu akıllı telefonun “deprem modu”na girmesini sağlıyor. Bu moda giren akıllı cihazlar, GPS sensörlerini kullanarak koordinat bilgilerini wi-fi sinyalleri üzerinden geliştirilen özel protokolle yayınlamaya başlıyor. Böylece enkaz altındaki depremzedelerin koordinat bilgileri yayınlanmış oluyor.


Deprem sonrasında mobil baz istasyonları veya wi-fi sinyali yakalayıcılarıyla enkazdakilerin konumları ve kaç metre derinlikte oldukları tespit edilebiliyor.


Sadece Android telefonlarda kullanılabilecek DASER uygulamasının, ilerleyen dönemlerde İOS ve Windows Phone için de geliştirilmesi düşünülüyor.


TOKİ...