02 / 08 / 2024

sayaç patlağı nedir

sayaç patlağı nedir

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılar dikkate alınarak, önümüzdeki günlerde kar yağışında yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (donma ve buzlanma vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Ortak elektrik sayacı nedir?

Perakende satış sözleşmesi ile elektrik enerjisi ve/veya kapasite alan gerçek veya tüzel kişiler elektriği ortak sayaç ile kullanabiliyor. Peki, ortak elektrik sayacı nedir? Ortak elektrik sayacı nasıl kullanılır?

Elektrikte tek zamanlı tarife nedir?

Puantlı tarife olarak da bilinen çok zamanlı tarife; üç farklı zaman dilimlerinde farklı uygulanan elektrik tarifesine deniyor. Peki, elektrikte tek zamanlı tarife nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektronik sayaç nedir?

Elektronik sayaç; üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz / 17.00-22.00 Puant / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir. Peki, elektronik sayaç nedir?

Sayaç okuma bedeli nedir?

Sayaç okuma bedeli sayaç okuma maliyetlerini yansıtan ve Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği kapsamında belirlenen sayaç okuma bedeli nedir? Sayaç okuma bedeli ne kadar?

Doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir?

İstanbul'da konumu ve ulaşım durumu itibariyle diğer ilçelerden farklılık arz eden Adalar ve Şile ilçelerinde ön ödemeli sayaç kullanılıyor. Peki, doğalgaz ön ödemeli sayaç nedir? Ön ödemeli sayaç nasıl kullanılır?

Elektrik kaçak kullanım cezası nedir?

Elektriği her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanmak kaçak elektrik kapsamına giriyor. Peki, elektrik kaçak kullanım cezası nedir? İşte elektrik kaçak kullanım cezası..

Topraktan daire nedir?

Müteahhidin kendi payına düşen daireleri, inşaatı tamamlamadan 3. kişilere satmasına topraktan satış deniyor. Topraktan daire nedir? için tıklayın...

Ataşman defteri nedir?

'Ataşman defteri nedir?' ve 'Kim tarafından düzenlenir?' sorularının yanıtı bu haberde...

Muhdesat nedir?

Bir şahsa ait arazi üzerinde hak sahibi dışındaki kişiye ait olan yapı veya ağaç anlamına gelen muhdesat hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizde bulacaksınız. 'Muhdesat nedir' , 'Muhdesat sahibinin hakları nelerdir?' için tıklayın...

Koruma alanı nedir?

Nadir bulunan ve mutlaka korunması gerekli olan alanları koruma alanı kapsamına giriyor. Peki koruma alanı nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doğal sit alanı nedir?

Doğal değerler olarak da bilinen doğal sit alanı nedir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doğal sit nedir?

Kentbilim terimi olarak karşımıza çıkan doğal sit nedir? Tanımı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

sayaç patlağı nedir Haberi

sayaç patlağı nedir


İSKİ tarafından yapılan açıklama şu şekilde;



Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılar dikkate alınarak, önümüzdeki günlerde kar yağışında yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (donma ve buzlanma vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.


İstanbul’da hava sıcaklıklarının gece sıfırın altına düşmesiyle birlikte, su sayaçlarının ve şebeke boru bağlantılarının donarak hasar görmemesi için abonelerin dikkatli olması gerekmektedir.


Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları; cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi izolasyon maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmelidir.


Donan su sayacını yeniden çalıştırmak için kesinlikle ateş yakma ya da sıcak su dökme yöntemlerine başvurmamak gerekiyor. Donan sayaç, abone şube yolu ve kolon çıkış borularının vatandaşlar tarafından sıcak su dökülerek veya ateş tutarak açılmaya çalışılması, musluk ve su borularının...