20 / 07 / 2024

şehir planlama uzmanı tahir çalgüner

şehir planlama uzmanı tahir çalgüner

Tahir Çalgüler: Ankara By-Pass Yolu, Anadolu Bulvarı trafik yükünü azaltmaz sadece Ankaralıya ip atlatır. Bu yolun gerçek amacı "AVM geri servis yolu"dur, trafiği rahatlatmaz. "Önce yol (lar), AVM... Sonra plan...

Kentsel dönüşüm yetkisi İZBETON'un elinden alınıyor! İzmir'de kooperatif modeli tarih mi oluyor?

İzmir'de toplamda 4 adet alanda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının İZBETON'dan alınmasını içeren ilgili gündem maddesi sonrası protokol yetkilerinin Ege Şehir Planlama A.Ş'ye devredilmesi bekleniyor.

Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehir!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehri açıkladı. İşte o şehirler...

Kahramanmaraş depremlerinde yeni binaların çoğu yıkıldı, İstanbul'da dönüşüm çözüm değil: İstanbul küçültülmeli!

İstanbul’da çökme riski olan 1.556 binanın olduğu belirlendi.  Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı Müfit Bayram, İstanbul’un yapılaşma riski üzerine çözüm önerilerini tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.

Deprem uzmanından Eskişehir için flaş uyarı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Altunel yaptığı açıklamada Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının da içerisinde yer aldığı Meşelik Kampüsü’nde olduğu belirtilen fay hattı hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Altunel2in açıklamaları...

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!

MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Taş, “İzmir, dünyada 150 il arasında fiyatların en fazla arttığı ikinci kent oldu” dedi.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan o şehir için şok eden bindirmeli deprem uyarısı: 7.3 şiddetinde sallanacak!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, alfabetik sıraya göre 81 ilin deprem riskini açıklamaya devam ediyor. Bugünkü açıklamasında o il için 7.3 büyüklüğünde deprem uyarısında bulunan Ercan, bindirmeli deprem riskini de dile getirdi. İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Uzman Kadeşler Kuyu Temel Yıkım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzman Kadeşler Kuyu Temel Yıkım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Selami Baş tarafından kuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deneyimli ve deneyimsiz tam 217 personel alacak! KPSS şartı yok! Acele edin!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPER bünyesinde istihdam etmek üzere öğretim, hastane ve uzman alanlarında KPSS şartsız personel alacak. Yayımlanan ilanlara göre adaylardan KPSS şartının talep edilmediği öğrenildi.

Afel Mimarlık Mühendislik Haritacılık Ve Planlama Müşavirliği Limited Şirketi kuruldu!

Afel Mimarlık Mühendislik Haritacılık Ve Planlama Müşavirliği Limited Şirketi Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Merve Kör tarafından kuruldu.

Şehir planlama profesöründen o il için acil çağrı

Şehir Planlama Profesörü Hilal Erkuş, Antalya'da acil olarak konut sorununa çözüm bulunması ve şehrin sürdürülebilirliğini sağlayacak planlamalar yapılması gerektiğini söyledi.

şehir planlama uzmanı tahir çalgüner Haberi

şehir planlama uzmanı tahir çalgüner

Ankara by-pass yolu, Anadolu Bulvarı trafik yükünü azaltmaz sadece Ankaralıya ip atlatır. Bu yolun gerçek amacı "AVM geri servis yolu"dur, trafiği rahatlatmaz. "Önce yol(lar), AVM... Sonra plan... En sonunda da anket" yöntemi; planlama disiplini terbiyesi almamış, primitif bir şark kurnazı şehircilik örneğidir. Teknik ve bilimsel açıdan çalışmayı "yok hükmüne" sokar. 


Durmak yok, yola devam diyen Melih Gökçek, Ankara Ulaşım Ana Planı'ndan (AUAP) önce yolu, yoldan önce AVM inşaat temellerini güzergah üzerinde belirleyerek Ankara Ulaşım Planı çalışmasının samimiyetsiz bir çalışma olduğunu gösterdi. Teleferik projesinde ise hat zaten belli, ağaç katliamı başladı. Mimarlar Odası projeye dava açtı. Böylelikle üniversite tarafından yapılacak plan çalışmasının bilimselliği de tartışılır hale geldi. CHP milletvekili Atilla Kart'ın bu yöndeki yazılı soru önergesine cevap verilmemişti. 


Ayrıca basına yansıyan haberlerde,...