02 / 05 / 2024

Şehiriçi ulaşımda hava taksi

Şehiriçi ulaşımda hava taksi

İlk olarak Kısıklı ve Kadıköy'de hayata geçirilen helikopter pistleri, 2015 yılında 3 yeni noktada daha açılacak. Yeni pistlerin de açılması ile İSPARK öncülüğünde hava taksi ve şehiriçi uçuşlar planlanıyor.

Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil olmak üzere 4 il için fırtına uyarısı...

Meteoroloji, İstanbul dahil 4 il için sarı kodlu uyarı, sağanak ve fırtına ile ilglii açıklama yaptı. İstanbul Valiliği de vatandaşlara, fırtına nedeni ile ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları için uyardı.

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişilerle ilgili sınırlama getirdi. Buna göre; ücretsiz kart kullananlar ayın sadece ilk 4 günü araçlara kabul edilecek. 

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

Akaryakıt fiyatlarının artmasından sonra 65 yaş üzeri toplu taşımanın ücretsiz kullanılması tartışmalara neden oldu. Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim itibariyle bu uygulamayı sonlandıracağını açıklamasının ardından 65 yaş üzeri ulaşımda yeni formül ortaya atıldı.

Otobüs biletleri 500, uçak bileti fiyatları 1.650 lira taban fiyattan başlıyor! Şehirlerarası ulaşımda akaryakıt şoku!

Akaryakıt zamları, otobüsten uçağa ülke içi ulaşımı da etkiledi. Otobüs bileti fiyatları 500 liradan, uçak bileti fiyatları ise 1.650 lira taban fiyattan başlıyor. İşte ayrıntılar...

Volkswagen T-Cross'a Haziran güncellemesi! İşte fiyatı ve özellikleri 

T-Cross, günlük ulaşımda pratik bir seçenek sunar. Geniş iç mekanı, rahat koltukları ve kullanışlı bagaj hacmi, günlük işlerinizi ve alışverişlerinizi kolaylıkla halledebilmenizi sağlar. Volkswagen T-Cross Haziran ayı fiyatı ne oldu? İşte detaylar...

4.500 lira verilecek! Resmi Gazete ‘de yayımlandı: Ücretsiz şehir içi ulaşımda yeni karar

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan yeni bir karar, ücretsiz şehir içi ulaşım için verilen gelir desteği ödemelerinin artırılmasını öngörüyor.

A101'e 50 cc motor geldi: iPhone 12'den daha ucuz! A101 4 Mayıs 2023 kataloğunu gören şok oldu!

A101'un 4 Mayıs kataloğu, birçok cazip indirim fırsatı sunarken, dikkatleri üzerine çeken en ilginç ürünlerden biri de motorsiklet oldu. Hem bütçe dostu fiyatı hem de kaliteli tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken motorsiklet, şehir içi ulaşımda pratik bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

Karayollarına 20 yılda tam bu kadar yatırım yapıldı! Ulaşımda şimdi sıra hangi yatırımda?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yıl içinde karayollarına yaklaşık 112 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini, gelecek dönemde ise demir yollarına yoğunluk vereceklerini kaydetti.

İstanbullular dikkat! Yılbaşında değişiyor! Bunu yapmayan faydalanamayacak!

İstanbulkart kullananlar için 1 Ocak 2023'ten itibaren yeni bir dönem başlıyor. Ulaşımda kullanılan İstanbulkartların kişiselleştirilmesi gerekiyor. Buna göre, kişiselleştirilmeyen kartları kullananlar kişiler bundan böyle, özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklard

Türkiye’de en ucuz otomobil kaç lira? İşte, Citroen Ami’nin 31 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Şehir içi ulaşımda çığır açan, minimalist tasarımı ve çevre dostu elektrikli motoruyla herkesin merakla takip ettiği Citroen Ami’nin fiyatı merak konusu oldu. İşte, Citroen Amin’nin 31 Ağustos fiyat listesi…

Ulaşımda zam yağmuru dinmedi! İşte 26 Nisan 2022 güncellenen Ankara ve İstanbul ulaşım fiyat listesi...

Bu sene içerisinde akaryakıta gelen zamlarla birlikte en çok zam yapılan alan ulaşım oldu! Taksi, otobüs, metro, minibüs, Marmaray... Peki, İstanbul ve Ankara'da şehir içi ulaşım ücretleri ne kadar? İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi...

Şehir içi elektrikli ulaşımın en iyisi! İşte 2022 model Yamaha NEO's…

Siz de şehir içi trafiğinden, park sorunundan ve akaryakıt zamlarından şikayetçi misiniz? Yamaha, şehir içi ulaşımın çileye dönüştüğü günümüzde 2022 model Neo’s ile yeni bir çözüm sağlıyor.

Şehiriçi ulaşımda hava taksi Haberi

Şehiriçi ulaşımda hava taksi

İSPARK tarafından ilk olarak Kısıklı ve Kadıköy'de hayata geçirilen helikopter pistleri "heliportlar", 2015 yılında Sütlüce, Şişli ve Yenikapı olmak üzere 3 yeni noktada daha açılacak. Yeni pistlerin de açılması ile hava taksi ve şehiriçi uçuşlar planlanıyor.


Hava taksi ile Kadıköy-Yenikapı 3, Üsküdar-Şişli 4, Kadıköy-Sütlüce arası 6 dakika olacak. 


AA muhabirinin İSPARK'dan aldığı bilgiye göre, Heliport Projesi, İstanbul trafiğine havadan çözüm sunuyor. Trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde helikopterlerin iniş ve kalkışları için alternatif bir çözüm olarak kullanılan heliport, yalnızca ulaşımda değil pek çok farklı alanda İstanbul için önemli değerler üretiyor. 


Kadıköy ve Üsküdar Kısıklı'da, içlerinde yolcu bekleme salonlarının da bulunduğu modern pistlerle hizmet veren İSPARK, hava ulaşımını daha etkin şekilde kullanmak adına Sütlüce, Şişli ve Yenikapı pistleri için kolları sıvadı. İmar plan tadilatları...