06 / 05 / 2024

Şehirlerin Dönüşümü kitabı

Şehirlerin Dönüşümü kitabı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ Başkanlığından Bakanlık dönemine kadar şehirlerin dönüşümü için verdikleri mücadeleyi gözler önüne sererek, yaşanabilir kentler oluşturmak amacıyla yaptıkları hizmetleri "Şehirlerin Dönüşümü" adlı kitabın

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir,8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek ''kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli'' dedi.

Kentsel dönüşüm: Yeni yasa teklifi ve bilinçli adımlar nelerdir

Kentsel dönüşüm, şehirlerin modern ve güvenli bir geleceğe adım atması için oldukça önemlidir. Yeni yapılan düzenlemelerle bu dönüşüm sürecinin hem daha verimli hem de daha adaletli ilerlemesi amaçlanıyor.

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün kitabı yazıldı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçen kentsel dönüşümün nasıl yapılacağına dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kitapçık yayınlandı. Kitapçıkta dönüşüm ile ilgili 25 soruya cevap verildi.

Şehirler için kentsel dönüşüm şansı!

Yerel seçim sürecinde enine boyuna irdelenmesi gereken en önemli konu kentsel dönüşüm oldu. Dönüşüm çalışmalarıyla şehirlerin yeni bir kimliğe bürünmesi hedefleniyor.

Bursa'da kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

Artık şirketlerin değil şehirlerin yarıştığını dile getiren Başkan Aktaş, bir kamuoyu araştırması yaptıklarını söyledi. Aktaş, “En büyük sorunumuz trafik ve kentsel dönüşüm. Bunun için 2035 vizyonu koyduk” dedi

200 milyarlık dönüşüm çalışması hız kazandı!

Hükümet, çarpık yapılaşma, gecekondulaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sorunlar yaşayan şehirlerin sorunu çözmek için dönüşüm çalışmalarına hız verdi..

Ankara'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehirlerin gelişimi için gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sürecini masaya yatırdı. Kentsel Dönüşüm ve Ankara Çalıştayı, Gençlik Parkı Kabul Salonu'nda gerçekleşti.

Kentsel Dönüşüm ve Ankara Çalıştayı yarın!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehirlerin gelişiminin en doğru şekilde sağlamak amacıyla kentsel dönüşüm sürecini karar alıcılar ve uzmanların katılımıyla yarın masaya yatırıyor.

Hüsnü Uğur: Kentsel dönüşümün temel hedefi korumaktır!

Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Hüsnü Uğur, "Kentsel alanların özelliklerinin bir veya birkaçını yitirdiği zaman şehirlerin fiziksel, sosyal, kültürel ve işlevsel korunması bağlamında kentsel dönüşüm yapılmalıdır" dedi.

Kentsel dönüşüm, İstanbul için büyük bir fırsat!

Kentsel Dönüşüm, başta İstanbul olmak üzere tam gaz ilerliyor. Yabancı marka şehirleri bir kez da göz önüne getirirsek bu şehirlerin her birinde “Old Town” olarak adlandırdığımız bölgelerde o şehrin kültürel dokusu bir şekilde korunuyor.

Kentsel dönüşüm gelişimi kapsamalı!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm, 2B arazilerini ve şehirlerin gelişimini anlattı. İşte o yazı...

Adnan Polat: Kentsel dönüşümün kitabını yazabiliriz!

POLAT Holding’in 12 yıldır üzerinde çalıştığı kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’da satışlar başladı.Polat, “Türkiye’de özel sektörü tarafından yapılan en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. " dedi.

Şehirlerin Dönüşümü kitabı Haberi

Şehirlerin Dönüşümü kitabı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kitabında, 1994'te dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurulan KİPTAŞ'tan Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar AŞ Genel Müdürlüğüne, TOKİ Başkanlığından Bakanlık dönemine kadar şehirlerin dönüşümü için verdikleri mücadeleyi gözler önüne serdi.


Kitabında TOKİ Başkanlığı dönemine geniş yer veren Bayraktar, kuruluş gayesine uygun hizmet verme konusunda başarısızlıklar yaşayan TOKİ'nin kaderinin, 2002'de, halka dayanan iktidar anlayışıyla yola çıkan AK Parti Hükümetinin, toplu konutu yürütmenin öncelikleri arasına sokmasıyla adeta baştan yazıldığını bildirdi.


TOKİ'nin 2003'ten itibaren dar ve orta gelirli vatandaşlara düşük maliyetli çözümler üreterek Türkiye'nin konut sorununu gidermeye yönelik kapsamlı yaklaşım geliştirdiğini ifade eden Bayraktar, bu anlayışın ülkedeki konut sektörü için milat olduğunu vurguladı.


-TOKİ'nin iki büyük mücadelesi


Bakan Bayraktar, kitabında, TOKİ Başkanlığını yaptığı dönemde millete hizmet...