08 / 07 / 2024

şehirlerin ünlü mimarları

şehirlerin ünlü mimarları

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Güngör Uras bugünkü yazısında mimarların şehirlerin markalaşmasında oynadıkları rölünü kaleme aldı. İşte Güngör Uras'ın o yazısı..

Nef Reserve projeleriyle bambaşka bir Bodrum! 

Her biri denize sıfır konumda bulunan ve dünyaca ünlü mimarların imzasıyla inşa edilen Nef Reserve projeleri, Yalıkavak, Gölköy ve Hebil koylarında yükseliyor...

Dünyaca ünlü mimarlar üniversite öğrencileriyle bir araya geliyor!

Dünyaca ünlü mimarlar Eric Owen Moss, Hashim Sarkis ve Ian Ritchie İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileriyle web konferansında bir araya geliyor.

Türkiye'nin ünlü mimarlarından deprem yorumu!

Depremle ilgili gerçekleri paylaşan mimarlar, depremin önlenemez jeolojik bir olay olduğunu belirtiyor. Mimarlara göre deprem konusunda asıl muhatap jeologlar değil; şehir planlayıcıları, sosyologlar, mühendisler ve elbette kendileri olmalı.

Türkiye'nin en güzel 6 evi!

Dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanan sanat eserine değerine sahip Türkiye'deki 6 ev sizler için derlendi...

İstinye Üniversitesi ünlü mimarları konuk ediyor!

İstinye Üniversitesi, 14 hafta boyunca devam eden olan ‘’Mimarlarla Buluşmalar’’ seminerlerinde, ünlü mimarlarla öğrencilerini buluşturuyor.

Mimar Vedat Tek'in torunu Yasemin Sarı intihar etti!

Giritli Sırrı Paşa ile Türk edebiyat ve musikisinde değerli eserler bırakan Leyla Hanım’ın oğlu Osmanlı'nın ünlü mimarlarından Vedat Tek'in torunu Yağmur Yasemin Sarı intihar etti. 

Bandırma Tematik Parkı için çalışmalar başladı!

Vizyon projelerimiz arasında yer alan Bandırma Tematik Parkı için çalışmalar başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Dünyaca ünlü mimarlar Bandırma için projeler hazırlayacak. Bandırma Balıkesir’in dünyaya açılan kapısı olacak” dedi.

Battersea Power Satation'a yatırım fırsatını kaçırmayın!

Londra'nın ikonlarından biri olan Battersea Power Satation'a yatırım fırsatı başladı. Dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanan daireler alıcılarını bekliyor.

Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor Konferansı gerçekleşti!

Şişecam Düzcam, Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü'ne özel düzenlediği "Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor" konferansı kapsamında ünlü mimarları bir araya getirdi. Konferansta, gürültü konusu farklı bakış açılarıyla masaya yatırıldı.

Şişecam Düzcam Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor konferansı 27 Nisan!

Dünyanın en büyük düzcam üreticilerinden Şişecam Düzcam, her yıl 27 Nisan tarihinde tüm dünyada gürültüye dikkat çeken Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü kapsamında ünlü mimarlarla ‘Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor’ konferansında bir araya gelecek.

Mimarlar şehirleri markalaştırıyor!

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Güngör Uras bugünkü yazısında mimarların şehirlerin markalaşmasında oynadıkları rölünü kaleme aldı. İşte Güngör Uras'ın o yazısı..

Dünyaca ünlü mimarlar İstanbul'da buluşuyor!

03-06 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenecek 'Mekan Tasarımında Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu' Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen tasarımcıları ve iç mimarları İstanbul'da buluşturuyor.

Basmane çukurunu ünlü mimarlar kurtaracak!

İzmir Basmane'de 'utanç çukuru' olarak anılan alanda hayata geçirilecek dev tesis için proje geliştirecek mimarlık ofisleri belirlendi. Basmane çukurunun bulunduğu alanda sinemalar, alışveriş alanları, çok amaçlı salonlar rezidans ve ofis binaları yer ala

şehirlerin ünlü mimarları Haberi

şehirlerin ünlü mimarları

Günümüzde ülkeler ve şehirler müze, opera, tiyatro binaları, konser salonlarıyla yarışmaya başladı.

Sidney denilince mimar Jem Utzon’un çizimiyle gerçekleştirilen opera binası akla geliyor. Bilbao, mimar Frank Gehry’nin çizimiyle yapılan Guggenheim Müze binasıyla tanınır oldu.

Sidney Operası 102 milyon dolara, Bilbao’daki müze binası 89 milyon dolara mal oldu.

Günümüzde mimarlar uzmanlaştı. Özellikle müze konusunda öne çıkan mimarlar var.

Jean Nouvel (Fumel, Fransa), bugüne kadar 7 müze binasına imza attı.

Paris’te Eyfel Kulesi yanında yapılan The Musee du quai Branly, Paris’teki Nouvels Arab müzesi onun eserleri.

Frank Gehry (Toronto, Kanada) 8 müze binası yapmış. En son eseri Paris’teki Louis Vuitton Müzesi’nin önünde insanlar sergilenen eserlerden çok binayı gezebilmek için kapıda kuyruk oluyor.


Başkaları yakalıyor

Zaha Hadid (Bağdat, Irak) hayatta iken 11 müze binasını tasarlamış. En pahalı eseri Roma’daki National...