29 / 04 / 2024

Şeker Mortgage Konut finansmanından çekilebiliriz

Şeker Mortgage Konut finansmanından çekilebiliriz

Şeker Mortgage Finansman Genel Müdürü Abdurrahman Özciğer, konut finansmanı piyasasının büyümeye devam edeceğini belirtti. Özciğer, finansman şirketlerinin bu alanda etkin olamamalarını ise şu şekilde açıkladı:

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Mortgage oranlarının düşmesi konut inşaatını 7 ayın en yüksek seviyesine taşıdı!

Freddie Mac son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage oranlarında önemli bir düşüş olduğunu ve bunun da yeni konut inşaatlarının Mayıs'tan bu yana en yüksek noktaya ulaşmasına neden olduğunu kaydetti.

Amerika'da mortgage faizleri yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesinde...

ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,17 ile ağustos ayından bu zamana oranla en düşük seviyesine gerilediği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de mortgage başvuruları giderek artışını sürdürüyor...

Amerika'da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,41'e azalırken, mortgage başvuruları yüzde 4 yükseliş kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de mortgage faizleri düşerken, başvurularda yükseldi

Amerika'da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 7,61'e düşerken, mortgage için yapılan başvurularda artış olduğu açıklandı. Mortgage başvuruları ile ilgili haberin ayrıntıları...

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterirken mortgage başvuruları da düşüş göstermeyi sürdürdü.

ABD'de mortgage faizleri rekor tazeledi!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,67 ile 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesine yükselerek, rekor tazeledi.

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,41 seviyesi ile Aralık 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD’de mortgage başvuruları artıyor! Geçen haftaya göre yüzde 5,4 arttı!

Amerika’da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,31'e oranında arttı. Ayrıca, mortgage başvuruları yüzde 5,4 oranında artış kaydetti.

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizleri yükselirken başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, önceki hafta yüzde 7,27'ye oranında artarken, mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Şeker Mortgage Konut finansmanından çekilebiliriz Haberi

Şeker Mortgage Konut finansmanından çekilebiliriz

Şeker Mortgage Finansman Genel Müdürü Abdurrahman Özciğer, konut finansmanı piyasasının büyümeye devam edeceğini belirterek, finansman şirketlerinin bu alanda etkin olamamalarını şöyle anlattı:


“Finansman şirketlerinin bankalar ile rekabet edebilmesi zorlaştı. Örneğin, zorunlu karşılık düzenlemelerine finansman şirketlerinin dahil edilmesi; mevduat ile fonlama yapamayan, merkez bankası’ndan borçlanamayan, finansal faaliyetlerini sadece borç ile fonlamak zorunda olan finansman şirketlerini zor duruma soktu. Yurt içindeki borçlanma enstrümanları kısa vadeli ve yüksek maliyetli olup, konut kredilerini fonlamada yetersiz kalmakta. SPK tarafından devreye sokulan konut finansmanı ikincil piyasa düzenlemelere yeterli destek ve piyasasının da iştahı bulunmamakta. Bu noktada kamunun gereken başlangıç likiditesini sağlayacak adımları atması gerekiyor. Aksi takdirde mevcut fon yapıları ile finansman şirketleri 

konut kredilerinden yavaş yavaş uzaklaşmak zorunda...