02 / 06 / 2024

sektörlerde batık kredi oranları

sektörlerde batık kredi oranları

Tüm sektörler ve bireysel krediler dahil takipteki kredi rakamı Ankara'da 3 milyar 589 milyon lira iken bu rakamın yüzde 21.54 üne denk gelen 773 milyon 157 bin lirası inşaat batığından oluştu.

Dünya Bankası ile 18 milyar dolarlık kredi anlaşması yapıldı: 165 bin ev ve emekliye zam yapılabilir!

Dünya Bankası ile yürürlüğe alınan 18 milyar dolarlık kredi anlaşması kapsamında neler yapılabilir? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 10 trilyon 371 milyar 488 milyon oldu!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 39 milyar 754 milyon lira artışla 10 trilyon 371 milyar 488 milyon lira oldu.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 10 trilyon lira sınırında!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, kredi hacmi geçen hafta 9 trilyon 996,5 milyar lira oldu.

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 373 milyar 685 milyon lira arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 373 milyar 685 milyon TL arttı ve 9 trilyon 635 milyar 198 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 9 trilyon 261 milyar 513 milyon liraya yükseldi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 132 milyar 631 milyon TL arttı ve 9 trilyon 261 milyar 513 milyon TL'ye yükseldi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 64 milyar 824 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıkladığı resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 64 milyar 824 milyon TL arttı ve 9 trilyon 128 milyar 882 milyon TL'ye çıktı.

sektörlerde batık kredi oranları Haberi

sektörlerde batık kredi oranları

Yaklaşık 250 sektörü besleyen, hükümetin de ekonomik kalkınmada ilk sıraya koyduğu gayrimenkul sektöründe batık kredi oranları inanılmaz derecede arttı. Tüm sektörler ve bireysel krediler dahil takipteki kredi rakamı Ankara'da 3 milyar 589 milyon lira iken bu rakamın yüzde 21.54 üne denk gelen 773 milyon 157 bin lirası inşaat batığından oluştu. Sadece inşaat kredileri içindeki batık oranına bakıldığında ise rakamın İstanbul ve İzmir'de yüzde 75,7'ye çıktığı gözlendi. 82 ilde kullandırılan inşaat kredilerinin geri ödenmeyen toplam rakamı 2 milyar 975 milyon 982 bin lira iken bu rakamın 2 milyar 254 milyon 243 bin liralık batık kısmı İstanbul ve Ankara'dan...