11 / 05 / 2024

sel riski taşıyan alanlar

sel riski taşıyan alanlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sel ve taşkın riski taşıyan riskli alanlarda 1.50 metre aşağıda kalan bodrum katlarını yasaklıyor

OSB'de yer alan parsellerle ilgili yönetmelik tamamen değişti! Bu şartları taşıyan tapuyu alabilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Yer Alan Parsellerin Tamamen veya Kısmen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmelik'te değişikliğe gidildi, bu şartları taşıyan tapuyu aşabilecek. İşte detaylar...

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

Deprem riski taşıyan il ve ilçeler peş peşe sıralandı: 45 kent diri fay hattı üzerinde!

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hattı haritasını son depremlerden sonra güncelledi. Bu kapsamda Türkiye'de 45 kent diri fay hattı üzerinde bulunuyor. İşte o iller ve ilçeler...

İstanbullulara müjde: Kira desteği artacak, rezerv alanlarda daire verilecek!

İstanbul'da olası deprem için düğmeye basıldı. Bu kapsamda kentte kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Deprem riski taşıyan semtlerin rezerv alanlara taşınması planlanıyor. Geride kalan semtlerdeki evler ise yıkılacak. Ayrıca kira desteği de yükseltilecek.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Deprem bölgesinde yeni sel riski var mı? Prof. Dr. Orhan Şen tek tek açıkladı!

Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün yaşanan sel felaketinde 15 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Peki deprem bölgesinde yeni sel riski var mı?

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Prof. Dr. Ersoy’dan son uyarı! O ilçenin yüzde 95’i gidecek! İşte İstanbul’un deprem riski taşıyan semtleri!

İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları semtin ne kadar depreme dayanıklı olduğunu, ya da nerelerin dayanıksız olduğunu araştırmaya başladı. İşte Prof. Dr. Ersoy’un yaptığı son uyarı!

Erdoğan Bayraktar'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir dönem Toplu Konut İdaresi Başkanlığı görevini de yürüten Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bayraktar, kentsel dönüşümün ana hedefinin tüm Türkiye’yi salaş, kaçak ve afet riski taşıyan binalardan kurtarmak olduğunu söyledi.

Maaşını Garanti'ye taşıyan emeklilere müjde! Hem promosyon hem ödül! Bu fırsat kaçmaz!

Bankalar emekli maaşları promosyonlarında adeta yarışa girdi. Maaşlarını Garanti BBVA'ya taşıyan emeklileri bekleyen avantaj sadece promosyon değil. İşte emeklileri heyecanlandıracak bütün detaylar…

Zincir marketlerde satılan o baharat, yurt dışında toplatıldı! Gerekçesi korkunç!

Türkiye kökenli Arifoğlu markasına ait, Singapur'a ihraç edilen üç baharat türünde yiyeceklerde kullanılması yasak olan ve kanser riski taşıyan endüstriyel boya tespit edildi. Ürünler toplatıldı. Bu kararın ardından söz konusu baharat firması Arifoğlu’dan açıklama geldi.

sel riski taşıyan alanlar Haberi

sel riski taşıyan alanlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Samsun Canik’te meydana gelen sel felakatinden sonra  gündeme gelen  bodrum katlarıyla ilgili hazırladığı düzenlemede sona geldi. Bakanlık,  Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde  yaptığı değişiklikle, daha öce yönetmelikte bulunmayan su taşkın seviyesine esas, dere kenarlarına inşa edilen duvar veya düzenleniş, yükseltilmiş zemin anlamına gelen “dere kret kotu” tanımını getirdi.


Buna göre, iskan edilen katın taban kotu ile bina girişi, otopark girişi kotlarının dere kret kotunun en az 1.50 metre üzerinde olması, bu seviye altında otopark giriş çıkışına, bina cephesinde tabi zemin veya tesviye edilmiş zemin altında kapı açılmaması ve pencere boşluklarının bu seviyeden itibaren en az 90 cm yukarıda bırakılması öngörülüyor.


Yapılacak değişikliğin Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girmesiyle Bakanlık,  sel ve taşkın riski altında bulunan alanlarda bu...