17 / 05 / 2024

Selim Velioğlu biyografi

Selim Velioğlu biyografi

1990 yılında "Dış Mekan Yaşantısına Bağlı Olarak Mimari ölçekteki Biçimleniş" adlı teziyle Doktor ünvanı alan Selim Velioğlu kimdir? Selim Velioğlu bugüne kadar hangi projelere imza attı?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 3. köprüye tren için tarih verdi!

Yaptığı açıklamada Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki demiryolu bağlantısının ihalesini bu yıl gerçekleştirmesi planladıklarını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2028 yılını işaret etti.

Afak Deniz Ve Altyapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Afak Deniz Ve Altyapı İnşaat Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Hakkı Güvelioğlu tarafından kuruldu.

Burak Hacıvelioğlu Mimarlık Hizmetleri Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burak Hacıvelioğlu Mimarlık Hizmetleri Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Burak Hacıvelioğlu tarafından kuruldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle 3,4 milyar liralık tasarruf sağlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde zamandan ve yakıttan toplam 3 milyar 455 milyon lira tasarruf sağlandığını, karbon emisyonunun da 18 bin ton azaltıldığını açıkladı.

Kavel İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kavel İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de Sultan HAmit Velioğlu, Faruk Kafkaslıgil ve Selçuk Kafkaslıgil ortaklığında kuruldu.

Dervişoğlu Selis Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dervişoğlu Selis Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile İslam Öztürk ve Selim Öztürk tarafından kuruldu.

Zonguldak Çaycuma'da 8.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

T.C. Çaycuma İcra Dairesi, Zonguldak ili, Çaycuma ilçesi, Velioğlu Mahallesi, 0 ada 2049-2050 parselde yer alan fabrikayı 8 milyon 582 bin TL'ye satıyor...

İBB Başakşehir'deki Mehmet Selim Kiraz Bilgievi'nin ruhsatını iptal etti!

Başakşehir'de bulunan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi'nin ruhsatı İBB tarafından iptal edildi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, konuya ilişkin konuştu.

Gazioğlu Görsel Mimarlık İnşaat Ve Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gazioğlu Görsel Mimarlık İnşaat Ve Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Selim Kurnaz tarafından kuruldu.

Yshv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yshv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yalçın Sönmez ve Sultan Hamit Velioğlu ortaklığında kuruldu.

Sourte İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sourte İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sultan Hamit Velioğlu ve Yalçın Sönmez ortaklığında kuruldu.

Havel İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Havel İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sultan Hamit Velioğlu ve Yalçın Sönmez ortaklığında kuruldu.

Selim Velioğlu biyografi Haberi

Selim Velioğlu biyografi

Selim Velioğlu kimdir?

Selim Velioğlu, 1961 yılı İstanbul doğumlu. Selim Velioğlu 1984 yılında MSÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyet sonrasında çeşitli yapıların ön proje ve uygulama projelerini hazırladı. 


1990 yılında "Dış Mekan Yaşantısına Bağlı Olarak Mimari ölçekteki Biçimleniş" adlı teziyle Doktor ünvanı aldı. Girdiği mimari proje yarışmalarında 5 kez birinci ödül ve 16 kez ikinci ödül olmak üzere toplam 46 ödül kazandı. 1995 yılında grafik dalında "Yunus Nadi ödülü'nü" ve 2000 yılında proje dalında "Ulusal Mimarlık ödülü'nü" aldı. 


Halen İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve tasarım çalışmalarını sürdürmektedir.


Akademik görevi:

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü (1984 - Sürüyor)

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü (2002 - Sürüyor)


Yazıları:

Aquapark Kazan, Tataristan (Yapı, 11/2003)


Depreme Uyarlı Yerleşmeler Mimari Fikir Yarışması...