06 / 05 / 2024

sendikalar

sendikalar

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının açıkladığı işkollarırıdaki işçi sayısı ve sendikaların üye sayılarına göre, 12 milyon 180 bin 945 işçiden 1 milyon 297 bin 464'ü sendikalı olarak çalışabiliyor.

Asgari ücrette yılda 4 güncelleme! Son dakika açıklaması: Asgari ücret net 2024! 

Hükümet ve ekonomi yönetimi, asgari ücrete ara zam uygulanmaması konusunda ısrarcıyken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan konuyla ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 

1952 yılında Topkapı'ya 500 işçi evi yapılacakmış!

1952 yılında İşçi Sendikaları Birliği Kooperatifi tarafından Topkapı'da 500 işçi evini inşa etmek için harekete geçilmiş.

Büyükşehir tazminatı masaya geldi! Memurlara kira yardımı şart!

Her geçen gün daha da artan kira bedelleri için memur sendikaları da harekete geçti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki günlerde memura kira yardımı ile ilgili olarak somut bir adım bekleniyor. 

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Memur emeklilerinden maaş isyanı: Aylıklarımız kiraya yetmiyor!

Ankara'da Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) bünyesinde faaliyet gösteren Emekli Memur-Sen üyeleri, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekmek için Ulus'ta basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gıda enflasyonu dar gelirliyi vurdu! Yüzde 106'lık artış...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) verilerine göre, gıda enflasyonu ortalama yüzde 67 olarak gerçekleşti. En yoksul yüzde 20’lik gelir grubun gıda enflasyonu ise yüzde 105,5 olarak kaydedildi.

DİSK: Asgari ücret yüksek enflasyon koşullarında yılda dört kez belirlenmeli!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. DİSK bu ay toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi, asgari ücrete ilişkin taleplerini madde madde açıkladı.

Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin 25 TL oldu!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kasımda 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırının 14 bin 25 TL olduğunu açıkladı. 

TİSK’ten son dakika asgari ücret açıklaması geldi! Bakan Işıkhan enflasyonu vurgulamıştı: Asgari ücrette flaş gelişme!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel Koç, asgari ücret görüşmelerinin önümüzdeki günlerde başlayacağına dikkat çekti. İşte TİSK'ten yapılan o son dakika açıklaması...

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Çalışanlar dikkat! Ocak 2024 asgari ücret görüşmeleri resmen başlıyor! Yeni komisyon kurulacak!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, ilerleyen günlerde asgari ücret görüşmelerine başlanacağını söyledi. Atalay, yeni bir komisyon kuracaklarını ifade etti.

DİSK-AR resmen açıkladı! İşsiz sayısı 8.7 milyon oldu!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), İşsizlik ve İstihdam Görünümü” raporuna göre, geniş tanımlı işsiz sayısı 8.7 milyona yükseldiğini açıkladı.

Memurlar heyecanla bekliyor! Saat belli oldu, memurların kaderi çiziliyor

Memurların gözü kulağı bakanlıkta... Memurların toplu sözleşme süreci ile ilgili hükümet ve sendikalar arasındaki ilk toplantı bugün saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek. İşte tüm detaylar...

sendikalar Haberi

sendikalar

Ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar işkolu toplam 2 milyon 671 bin 177 çalışanla en fazla işçinin faaliyet gösterdiği işkolu olurken, bunu 1 milyon 546 bin 830 işçiyle inşaat, 1 milyon 445 bin 331 işçiyle de metal işkollan izledi. İnşaat işkolunda 1 milyon 546 bin 830 işçinin faaliyet göstermesine rağmen, bunlardan sadece 41 bin 524'ünün sendikalı obuası dikkati çekiyor, inşaat işkolu, tüm işkollan arasmda yüzde 2,7 ile en az örgütlü olunan işkolu oldu. En az örgütlü olunan işkollan sıralamasında inşaatı, yüzde 4,03 ile konaklama ve eğlence, yüzde 5,15 ile de basııı yayın ve gazetecilik işkolları takip etti. 


En iyi örgütlenen bankacılar Son rakamlara göre, 297 bin 43 kişinin çalıştığı bankacılık, finans ve sigortacılık işkolunda 92 bin 191 kişi sendikalı olarak...