04 / 05 / 2024

Seramiksan yeni yabancı ortak

Seramiksan yeni yabancı ortak

Seramiksan, 2017'de yeni yatırımlarına devam edecek. Yurtdışında yeni yabancı ortak arayışında olan Seramiksan, 1.5 milyon metrekare kapasite artırımı yapacak.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Türkiye'de göçmen sayısı 4 Milyon 893 bin 752'ye ulaştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı!

Göç İdaresi Başkanlığı'na göre Türkiye'deki göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'ye ulaştı. 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılırken, İstanbul'da 54 kapalı mahalle bulunuyor.

Yeni seçmenlerin yüzde 20'si yabancı iddiası: Konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancı seçmen oldu!

Karar Gazetesi köşe yazarı İbrahim Kahveci, 'Yeni seçmenin yüzde 20'si yabancı' başlıklı yazısında yeni seçmenlerin yüzde 20'sinin yabancı olduğunu dile getirdi. Kahveci, konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancının seçmen olduğunu belirtti. 

Yabancı gitti ralli bitti mi? Yeni bir kriz kapıyı çalacak mı?

Konutta fiyat rallisinin sonu geldi. Yeni bir kriz kapıda mı? Uzmanlar ne diyor? Genel konut satışlarına paralel olarak yabancıya satışta da gerileme olduğuna işaret eden piyasa aktörleri, dünyada yaşanan durgunluk, iç piyasada kredilerin tamamen durması ve belirsizliklerin konuttaki fiyat rallisini

İstanbul’da satılan her 2 yeni konuttan birini yabancılar aldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul genelinde markalı yeni konut projelerinde satılan her 2 konuttan birisini yabancıların aldığını söyledi.

Türkiye'de 1.169 mahalle yabancı ikametine kapatıldı! Yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri?

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’de 1169 mahalle yeni yabancı ikametine kapatıldı. Peki Türkiye'de yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri oldu? İşte yeni bir kararla yabancı ikametine yasak getirilen o iller ve mahalleler...

GAPAS'tan yabancıya konut satışında yeni değerleme önerisi!

Yabancıya konut satışına getirilen yeni düzenleme ile ilgili açıklamalar yapan Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği’ Başkanı İsmail Özcan, belirsizliği ortadan kaldırmak için formül önerdi.

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

Yeni Zelanda'da yabancılara ev satışı yasaklandı!

Yeni Zelanda'da emlak fiyatlarının düşmesi için yeni bir karar alındı. Ülkedeki konut fiyatlarının düşmesi için yabancılara emlak satışı yasaklandı.

Markalı konut projelerinde yabancıya satışta yeni rekor!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre ağustos ayında, markalı konut projelerinin yüzde 11'i yabancı yatırımcılara satıldı. Bu oran, son 6 aylık ortalamanın (yüzde 9) 2 puan üzerinde. 

Yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı!

TÜİK Ocak 2018 konut satış raporunu açıkladı. Rapora göre, yabancılar konut alımında yeni yıla hızlı başladı.

Konut alan yabancıya vatandaşlık uygulamasında yeni düzenleme!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Konut alan yabancıya vatandaşlık uygulamasında yeni düzenlemeyi değerlendirdi. 

Yeni yasa ile yabancıya konut satışı yüzde 30 artar!

Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik hakkında açıklamalarda bulundu. Elibol, yeni yasa ile yabancılara satışın yüzde 30 oranında artacağını söyledi. 

Seramiksan yeni yabancı ortak Haberi

Seramiksan yeni yabancı ortak

Yurtdışında yeni yabancı ortak arayışında olan Seramiksan, bu yıl yeni yatırım yapmaya devam edecek. Granit tesisinin ikinci bölümünü devreye alacak. Seramik üretimine ilave 1.5 milyon metrekare kapasite ekleyecek.


Seramiksan, yurtdışında yeni yabancı ortak arayışında. Seramiksan Türkiye Satış Müdürü M. Süreyya Çağlar, “Baktığımız fabrikalar var. İtalya’da ya da başka ülkelerde; yurtdışında görüşme yapıp Türkiye’de ortak üretim yapmayı hedeflediğimiz markalar var” dedi. Yabancı ortak arayışlarının sürekli olduğunu anlatan Çağlar, “Böyle bir yatırımı İtalya’da yapıp başarılı olunca sürekli teklif geliyor. Gelen teklifleri değerlendiriyoruz. Ürünlerinin teknik özellikleri yüksek yabancı bir marka ile ortaklık yaparak, değişik bir marka veya onların markasına üretme düşüncemiz var” diye konuştu. Yeni yatırımlarda en büyük sıkıntının kaliteli insan kaynağı olduğunu aktaran Çağlar, “Seramik, vitrifiye üretmek düz işçinin yapacağı bir iş...