18 / 07 / 2024

Serap EVCİMEN ÇİÇEK

Serap EVCİMEN ÇİÇEK

Avukat Serap Evcimen Çiçek kentsel dönüşüm konusu hakkında yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları;

ATM'lere yeni işlem menüsü geliyor! Aman dikkat ATM kartınıza el koyabilir...

EFT, havale ve FAST gibi elektronik para transfer yöntemlerine ek olarak, ATM'lerdeki işlem menüsünde köklü değişiklikler yapıldığı kaydedildi. Yeni güvenlik önlemi sayesinde "Hesap bilgilerini güncelle", "Şifre değiştir" gibi şüpheli işlemler sırasında tüm bankalar kartları hemen yutabilir.

Bakan Mehmet Şimşek'ten kira gelirini beyan etmeyenlere pişmanlık çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükelleflerin tespit edildiğini dile getirerek pişmanlık çağrısı yaptı...

4 şiddetli depreme rağmen camı bile kırılmayan hastanenin sırrı ne? İşte hayrete düşüren gerçek!

Hatay’daki Dörtyol Devlet Hastanesi’nin dört deprem görmesine rağmen halen dimdik ayakta kalması görenleri hayrete düşürürken, hastanenin bu denli dayanıklı olmasının sırrı ortaya çıktı.

Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nden 5 litre ayçiçek yağına zam! 5 Temmuz 2022 fiyat listesi

Küresel ayçiçek yağı piyasasında yüzde 30 düşen fiyatlara rağmen Türkiye'de satılan ayçiçek yağlarına indrim beklenirken Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nden zam haberi geldi. Market yeni fiyatını sosyal medya hesabından paylaştı.

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?

Mimar Mustafa Çiçek, Bağdat Caddesi'nde 30 bin metrekarelik konut üretimine imza attı!

Genç yaşına rağmen mimari ve iç mimarı çalışmalarında başarılı işlere imza atan, Mustafa Çiçek projeleriyle günümüz konut ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Yıkım kararına itiraz edilebilir mi?

Avukat Serap Evcimen Çiçek kentsel dönüşüm konusu hakkında yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları;

Konutta gerçek tasarrufun yolu ısı yalıtımından geçiyor!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Ülke olarak enerji ihtiyacımızın yüzde 75’ini ithal etmemize rağmen konutlarımızda, ısıtma ve soğutma amaçlı kullandığımız enerjinin yarısını israf ediyoruz. Oysa konutlarda gerçek tasarruf yalıtımla başlar" dedi...

Mehmet Şimşek: Türkiye'deki inşaat firmaları süreci çok iyi yönetti!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek İnşaat sektöründe arka arkaya iflaslar yaşanabileceğine dair haberlerin anımsatılması üzerine, yaşanan şoklara rağmen Türkiye'deki firmaların süreci çok iyi yönettiklerini söyledi.

Mehmet Şimşek: Yatırımcının riskini üstleneceğiz!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, bölgedeki Kürtleri hep kucakladıklarını belirterek, "Teröre rağmen daha çok demokrasi, daha çok hak ve özgürlük, teröre rağmen devlet olarak biz daha çok yatırım yapacağız." dedi.

Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın evi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın Nizip’te restore edilen evinde incelemelerde bulundu.

Halit Şimşek: Sen yıkamıyorsan izin ver ben yıkayım!

Mahkeme kararına rağmen kaçak binayı yıkmayan Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan'a 'hodri meydan' diyen Halit Şimşek, "Sen yıkamıyorsan izin ver ben yıkayım" dedi.

Melih Gökçek: En zengin kentimizi yeni projelerle geliştireceğiz!

Başkan Gökçek, ideolojik meslek odaları ve muhalefete rağmen Ankara'da 22 yılda hayata geçirilen rekor projeleri tweetledi. Gökçek "En zengin kentimizi yeni projelerle daha da geliştireceğiz" dedi.

Serap EVCİMEN ÇİÇEK Haberi

Serap EVCİMEN ÇİÇEK

Deprem kuşağında bulunan ülkemiz pek çok kez bu afetle karşı karşıya kalmıştır. Deprem hepimiz için maddi ve manevi büyük kayıplara neden olmuştur. Az ya da çok payımıza düşeni yaşamaktayız ve depremle yaşamaya alışmaya çalışmaktayız. Fakat bu süreçte bizi rahatlatan gelişmelerde olmaktadır. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile yaşanan sıkıntılar bir nebze olsun hafifleyecektir. Bu kanunun öncelikli amacı  afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların tespit edilmesidir.  Riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, Avrupa standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini oluşturmak ve riskli yapıları tasfiye ederek bu afetlerden daha az etkilenmek ve can -  mal kaybını önlemektir.

Bu tip uygulamalar doğal afetlerin çok yaşandığı ve çarpık kentleşmelerin yoğunlukta olduğu Güney Amerika ve Avrupa...