16 / 05 / 2024

Serbest Bölgelerde TL ödemeleri kararı

Serbest Bölgelerde TL ödemeleri kararı

Serbest Bölgelerde Türk Lirası ile Yapılabilecek Ödemeler Hakkında Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Kararın tam metni..

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar serbest bırakılsın çağırısı!

Ekonomist Özgür Demirtaş euro ve dolar kurunun peş peşe rekor kırmasının ardından doların  27 TL'de euronun ise 30 TL'de yatay kalmasına değinerek ''döviz serbest bırakılsın'' çağrısında bulundu. 

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den ağızları açık bırakan dolar yorumu! Doları önce serbest bırakıyor sonra...

Dolar/TL kuru bugün 23 TL il rekor kırdı. Dolardaki güçlü yükseliş devam ederken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den ağızları açık bırakan dolar yorumu geldi. Doları önce serbest bırakıyor sonra...

A101’de kek kalıbı 270 TL’ye, 3 musluklu su sebili 2.200 TL’ye, ankastre set 7600’ye düştü!

İndirim uyguladığı ürünlerin sayısını gün geçtikçe artıran A101, yeni indirimli ürünler kataloğunu yayımladı. Bu doğrultuda, A101'de 8 Haziran Perşembe günü kek kalıbı 270 TL’ye, 3 musluklu su sebili 2.200 TL’ye, ankastre set 7600’ye düşecek. İşte A101 8 Haziran Perşembe fiyat listesi...

Kamu çalışanlarına tazminat ve fazla çalışma ücreti! Listede yer alanlara 6 ay boyunca 2 bin 59 TL verilecek!

Türkiye'de 6 Şubat'ta peş peşe yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay süreyle 2 bin 59 TL tazminat ve fazla çalışma ücreti verilecek.

Dolar serbest piyasada 20 TL'yi geçti! Dolar 40 TL olacak diyen Ekonomist Selçuk Geçer uyardı! Karaborsaya düşebilir

Dolarla ilgili yaptığı yorumlarla piyasada adı sıkça geçen Ekonomist Selçuk Geçer, doların serbest piyasada 20 TL'yi geçtiğini ve doların 40 TL olacağını söyleyerek vatandaşları uyardı. 

Serbest bölgeler, 2022’de 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı!

Serbest bölgelerin ekonomiye katkısı günden güne artarken, geçen yıl serbest bölgelerin yaptığı ihracat toplam 11,4 milyar dolara ulaştı.

İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Dikili Belediyesi, İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satacak. Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Euro ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? Serbest piyasa euro/TL kuru 4 Kasım 2022

Euro haftanın son işlem gününe düşüşle başlarken, gün içinde değer kazanarak yükselişe geçti. Peki euro ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? İşte  Serbest piyasa euro/TL kuru 4 Kasım 2022.

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

Yatırımcılara Hazine'den 10.6 milyar TL'lik arazi desteği müjdesi!

İktidar serbest bölgeye gelen yatırımcılara birçok başlıkta destek veriyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'de 7 serbest bölgeye tahsisi gerçekleştirilen hazine taşınmazlarının değerinin 10 milyar 622 milyon TL olduğunu duyurdu.

Serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Faiz indirimi sonrası hangi bölgelerde arsalar değerlendi?

Kamu bankaları tarafından konut kredisinde faiz indirimi kararı ile bazı bölgelerde arsa fiyatları tavan yaptı. İşte Türkiye genelinde arsa fiyatlarının tavan yaptığı o kentler...

Serbest Bölgelerde TL ödemeleri kararı Haberi

Serbest Bölgelerde TL ödemeleri kararı

Serbest Bölgelerde Türk Lirası ile Yapılabilecek Ödemeler Hakkında Karar, 11 Mayıs 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Karar Sayısı: 2017/10051

Ekli "Serbest Bölgelerde Türk Lirası ile Yapılabilecek Ödemeler Hakkında Karar"ın yürürlüğe konulması, Ekonomi Bakanlığının 13/3/2017 tarihli ve 27047 sayılı yazısı üzerine, 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanununun 9. maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 13/3/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Serbest Bölgelerde Türk Lirası ile Yapılabilecek Ödemeler Hakkında Karar

MADDE 1- (1) Serbest bölgeler ile diğer ülkeler arasındaki ticarete ilişkin ödemeler Türk Lirası ile yapılabilir.


(2) Serbest bölgelerde birinci fıkra dışında kalan tüm ödemeler Türk Lirası ile yapılır.


MADDE 2- (1) Kira, ruhsat, izin, belgeler ile işleticiler tarafından sağlanan hizmet ve faaliyetlere ilişkin tarife ve ücretler Türk Lirası üzerinden belirlenir ve ödenir.


(2) Tarifelerin Türk Lirası üzerinden belirlenmesine ilişkin işlemler bu...